2012. június 2., szombat

Könyvszaporulat - május

Igen, megint eltelt egy hónap és igen, megint magyarázhatom a bizonyítványomat. Hiába gondoltam azt, hogy áprilisban jól kivásároltam magam és majd májusban böjtölök, nem jártam sikerrel. Májusban sikerült összesen 7 könyvet vásárolnom és egyet nyernem, szóval 8 könyvnek kereshettem a helyet a polcomon. Most pedig jöjjön a magyarázat, hogy melyik könyvnek miért kellett nálam landolnia.

Volt két könyv, amit már a Könyvfesztiválon kinéztem magamnak, de ott másik kettőre jobban fájt a fogam, így ezek májusban vártak a sorukra. Az egyik Jostein Gaarder Sofie világa c. könyve volt, amelyet tinédzserként olvastam és azóta próbáltam beszerezni. Néha antikváriumokban láttam, de horror áron, így csak vártam, hogy újra kiadják. Ami most meg is történt, szóval nem volt kérdés, hogy meg fogom venni. A másik kiszemelt Janus L. Wisniewski Bikini - A végzet szigete c. története volt. Ezt azért volt muszáj, mert 2. világháborús eseményeket dolgoz fel, és az egyik főszereplő német származású, engem ezek a történetek pedig nagyon vonzanak.
Aztán egyik hétvégén rám jött a "Karinthyt szeretnék olvasni érzés", és meg voltam győződve róla, hogy nekünk meg is van valamelyik könyvespolc rejtekében a Tanár úr kérem. Nem volt meg, így "kénytelen" voltam beszerezni. Ha már ott voltam a könyvesboltban egy Radnóti Miklós Válogatott versek kötet is jött velem, ugyanis Andiamo Vers rovatában közzétett versek meghozták hozzá a kedvem.
Hidasi Judit Április út c. könyve egy pénteki "kirohanásom" eredménye. Ezzel vigasztaltam magam egy kevésbé sikeres hét után. Nagyon jó választás volt!
Robert Merle Üvegfal mögött c. története antikvár beszerzés. Erre azért lettem kíváncsi, mert Szilvási Lajos Egymás szemében c. könyvének egyik főszereplője, Ventus Tamara, ezt a könyvet olvasta. Merle egyébként is nagy kedvencem, így igyekszem beszerezni szép lassan a könyveit.
José Saramago érdekes történet. Már olyan régóta kerülgettem ezt a könyvet (Vakság), most pedig azt éreztem, hogy el kell olvasnom. Nem bántam meg sem a beszerzését, sem az elolvasását. Sőt, örülök, hogy rátaláltam az íróra és ezután keresni is fogom a könyveit.
A május havi beszerzések közül szívemnek legkedvesebbike Joanne Harris Aludj kislány c. könyve. Hogy miért? Azért mert ezt nyertem!!! Niki_ által meghirdetett játékban játszottam és egyszer csak jött a levél, hogy nyertem. Úgy örültem, mint egy kisgyerek! Életem első nyereménye ez.
Ami pedig egy kicsit megnyugtat, hogy a fenti beszerzések közül már négyet el is olvastam, szóval szerencsére nem az történt, hogy a megvételük után elfelejtkeztem róluk.

Júniusra nem akarok fogadkozni, mert jön a Könyvhét, biztosan tudom, hogy el fogok csábulni. Hiába, önuralom terén van még mit tanulnom!

3 megjegyzés:

Andrea írta...

Na, én vagyok az egyik bűnbak :$ ;).
Szép kis lista! ;)
Erről jut eszembe, hogy májusban csak én voltam ilyen szent életű? :D
A Fricikéken kívül 2 Molnár Ferencet rendeltem a Bookline antikból, de még április végén adtam le azt a rendelést.

Nikkincs írta...

Dehogy bűnbak, hanem kedvcsináló! :)
Úgy tűnik, Te ellen tudtál állni a kísértésnek, jól csináltad! :D

Andrea írta...

Akkor mostantól felcsapok hivatásos kísértőnek! :P.
Csóróként nem volt nehéz ellenállni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...