2014. szeptember 7., vasárnap

Őszi könyves listám = A terv

Nincs kedvem rendes posztot írni, pedig a cetlik egyre csak gyűlnek a noteszemben, mert van pár könyv, amiről mindenképpen szeretnék majd beszámolni (A Segítség, Lakodalmaink, Egy pohárral a háború előtt). De most valahogy nem jön az ihlet, és nem is erőltetem. Helyette az egész hétvégémet kisebb-nagyobb megszakításokkal olvasással töltöttem és két nap alatt befaltam a Rosie-projektet. Aztán azért a blogokat is lecsekkoltam és látom, hogy mennyien írtak az őszi könyves terveikről, amiket nagyon szeretek olvasgatni, mert onnan is mazsolázgatok magamnak olvasmányokat. Én már nyáron megalkottam egy listát, a 2014/2015-ös őszi/téli kollekciómról, és most leszűkítettem azokat belőle, amelyeket az ősszel mindenképpen szeretnék sorra keríteni.

1. Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem: almamag volt az, aki felhívta Dennis Lehane Kenzie-Gennaro sorozatára a figyelmem. Az első részt augusztusban el is olvastam és mondhatom, hogy új kedvenc sorozatot avathattam vele. A történet kellően szövevényes volt, a stílus baromira bejött és a két főszereplő, no meg a köztük lévő bonyolult kapcsolat pokolian jól megalkotott, de annyira, hogy szívem szerint nyúltam volna rögtön a második részért is. Tehát ennek a könyvnek biztos helye van nálam az elkövetkező időszakban!

2. Kondor Vilmos: Bűnös Budapest: egy újabb sorozat, amit szintén az idén ismertem meg és szintén kilóra megvett magának. Hiányzik már a Budapest noirban megismert Gordon Zsigmond és a nagypapa kalandja, szóval szerintem ezzel a könyvvel is tutira megyek.

3. Dymphna Cusack: Hőhullám Berlinben: erre a könyvre is idén hívták fel a figyelmemet azok, akik tudják, hogy szeretek a 2. világháborút, az azt követő időszakot feldolgozó könyvekről olvasni. Nagyon kíváncsi vagyok rá, remélem, hogy jó lesz!

4. Kate Morton: Távoli órák: tiszta ciki, de ezt és a következő könyvet is nyárra terveztem. Valahová (talán Amadeához) még kommentben is írtam a nyári tervekről, és mint látjátok nem lett belőle semmi. Pedig nagyon szerettem Kate Morton eddigi könyveit és erre is rettentő kíváncsi vagyok, csak a mérete miatt kicsit eltántorodtam, de az őszibb időjárás, amikor az eső hétvégén is bekerget a lakásba és inkább mindenki otthon kuckózik, biztos jó lehetőség lesz arra is, hogy végre a Távol órák is sorra kerüljön.

5. J. K. Rowling: Átmeneti üresedés: mint fentebb írtam, ez is a nyári tervek között szerepelt. Nem jött össze! :) De a Kakukkszó idei kedvencem lett, így nem kérdés, hogy amíg a Selyemhernyó megjelenésére várok, addig valamivel pótolnom kell a Rowling-könyvek iránti vágyamat és az Átmeneti üresedés erre pont jó is lesz. Nagyon várom már!

Egyébként mi sem bizonyítja jobban listagyártó kisiparos mellékállásomat, mint az, hogy a héten összeírtam, melyek azok a könyvek, amelyeket a 2015-ös várólista csökkentési projektbe be szeretnék válogatni. Pedig az ideiből a 12-höz még 2 hátravan. Most mondjátok meg, normális vagyok? :)

11 megjegyzés:

Liliane írta...

Én eddig egyet olvastam a Vcs 2014-ből és az is a B listán szerepelt és máris elkezdtem gondolkodni a következőn. :D

zakkant írta...

Óh Lehane nekem is bestever íróim között van. Nagyon szerettem ezt a részt is, amit beválasztottál a listádba. Sajnos én már minden magyarul megjelentet olvastam (a Titokzatos folyón kívül, amit nem tudok beszerezni), de 3 éven keresztül mindig volt egy-egy Lehane a várólistámon, hogy ne fogyjanak el olyan gyorsan a könyvek tőle. Nekem az idein még 6 vcs-s könyvem van, ezeket szeretném majd október-novemberben elolvasni.

Nikkincs írta...

No, köszi a megnyugtatást, ezek szerint az előre tervezéssel VCS-ügyben nem vagyok egyedül. :)

Nikkincs írta...

zakkant: ilyenkor örülök, hogy bizonyos írókra jóval később kapok rá, mint ahogy mások, legalább sok összegyűlik tőle. A Viharszigetet a VCS-re tartogatom :) és Kenzie-Gennaro sorozatot meg majd ha elfogytak a magyarul kiadott részek, folytatom angolul :)
Hajrá akkor nekünk még az idei VCS-hez!

theodora írta...

Normális vagy, akárcsak én! :D (meg mint Luna a Harry Potterből).
Ohh a Távoli órák - fel is veszem a saját listámra is, mert tavaly karácsonykor nagy hévvel beszereztem/szereztettem és azóta is csak a polcon porosodik. Kondor V. nálam is őszi-téli listás.
VCS 2015-öt meg csak azért nem gyártok, mert szeretném tényleg elolvasni az idei össszes könyvem - szintén egy kihívásra - és akkor igazából az eddigi évek vcs-s könyvei maradnak :D
Az ideihez meg még 4 könyv kell a boldogságomhoz.
Ja és várom a Rosie projektes posztod, nagyon kíváncsi vagyok erre a könyvre - is.

katacita írta...

Nyugalom, láttam már a molyon is VCS '15-ös polcot, szóval talán már el is késtél :D
Nemrég tudtam meg, hogy csak decemberben jön a Selyemhernyó (vajon a dec. 31-es megjelenés mennyire reális?:)). Addig mindenképp iktasd be az Átmeneti üresedést! ;) Kicsit lassan indul, meg rohadt sok a szereplő, de megéri türelmesnek lenni.

Kondor Vilmos nagyon őszi, én is folytatni szeretném a sorozatot!

Ui.: A klasszikus értelemben vett könyves poszt-gyártással én is nyűglődöm, csak szerintem kicsit régebb óta... mindig próbálok valami tematika mentén posztot írni, de mire eljutok addig, hogy párhuzamot találjak könyvek között, eltelik több hónap, és egyik-másik olvasásra alig emlékszem már. Szóval maradnak a listák:D

Nokedli írta...

Szerintem normális vagy :D
Annak meg kimondhatatlanul örülök, hogy Kenzie-éknek ekkora sikere van :)

Nikkincs írta...

theodora: jaj, hát ezen a Lunás mondaton most jót derültem :)
Kondor Vilmos egyértelműen kell őszre!
A Távoli órákkal ugyanígy vagyok, karácsonyi ajándék volt, azóta nem olvastam el :(
Látom, akkor Te is fogyasztod a könyveket és hajrá nekünk a VCs-finishez! :)

katacita: köszi, akkor még ráérek :)
Igen, láttam, hogy dec.31. Remélem, hogy tartják is magukat majd hozzá, bár kimondottan örülnék neki ha karácsonyra a fa alatt tudhatnám :)
Nem tudom, hogy miért van most ez nálam, talán időhiány és fáradtság, mert mostanában sajnos ha van időm este, akkor inkább az olvasást választom a blogolás helyett. Viszont így meg csak gyűlnek a dolgok és mondanivalóm pedig lenne róluk.
Éljenek a listák! :D

Nokedli: ennek a meglátásnak örülök! :)
Na hallod, ma majdnem elkéstem a délutáni programomról, mert beültem egy kávé mellett olvasni és alig akartam abbahagyni :)

Amadea írta...

Nem, nem vagy normális, ahogy egyikünk se.:D Nem elég, hogy könyveket olvasunk, még listákat is gyártunk róluk, borzalom.
Szegény Gordon Zsigmonddal nagyon le vagyok maradva, csak az első és negyedik részt olvastam még, pedig szeretem.
Az Átmeneti üresedés nagyon klassz, szerintem minél előbb kerítsd sorra.:) Én is halogattam a megvétele (Könyvhét) után pár hónapig, de tkp. kár volt.

Nokedli írta...

:D Ez valahogy nem lep meg, Lehane-től nem könnyű megválni :))

Nikkincs írta...

Amadea: ebben az esetben örülök, hogy a nem normálisak csoportját gyarapítom :D
Ó, akkor a sorozat elejét és a végét olvastad? Nem zavart a sorrendiség vagy nem lövi le a köztes regények tartalmát a 4. kötet?
A posztod után már abszolút nem volt kérdés, hogy még idén szeretném elolvasni az Átmeneti üresedést, úgyhogy szerintem hamarosan ez jön :)

Nokedli: ma a Sötétség, fogd meg a kezem olvasása közben a fülledt metróban az történt, hogy az egyik fejezet végén az utolsó mondattól egyszerűen kirázott a hideg - döbbenet milyen hatást tud nálam elérni. Szívem szerint le sem szálltam volna és meló helyett is olvasnék :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...