2014. augusztus 23., szombat

A hónap leg-leg-leg könyvei #25

Mikor leülök, hogy a leg-leg-leg bejegyzést megírjam, állandóan azzal szembesülök, hogy csak úgy repülnek a hetek, hónapok. Tudja valaki, hová tűnt hirtelen június és július? Így utólag azt sem tudom, hogy mi történt velem június folyamán, de ha visszalapozok a noteszemben azért persze rájövök, hogy nem múlt el nyomtalanul, voltak nagyon jó kis események benne. És természetesen nagyon jó kis könyvek is. Az elolvasott könyvek darabszáma júniusban a szokott átlagomat vagy egy picit többet tükrözi, ugyanis 7 történetet ismerhettem meg. A férfi szerzők aránya ebben a hónapban egy kicsit visszaszorult, viszont annak nagyon örülök, hogy két új, számomra még ismeretlen íróval is sikerült közelebbi kapcsolatba kerülnöm a regényeik által. A történetek talán egy kicsit a könnyedebbek felé tendálnak, de én ezt a nyári szezonra fogom. (Az őszi listám már alakul, no, oda pakoltam azért komolyabb regényeket is.)

1. Grecsó Krisztián: Megyek utánad: a júniusi egyik legkedvesebb könyvélményem lett ez a könyv. Nem olvastam eddig Grecsó Krisztiántól, ennek azt hiszem, most jött el az ideje és úgy érzem, hogy igazán nekem való a stílusa. Könyvének főhősét, Darut nagyon megszerettem, a fiatal kori töprengése és eszmefuttatása egy-két Szilvási-karaktert juttatott az eszembe.

2. Amanda Stevens: A próféta: még mindig az egyik legjobb, legborzongatóbb hangulatú történetnek tartom Amelia temetőbeli és azon túli kalandjait és kivételesen örülök, hogy az első hírekkel ellentétben nincs vége a sorozatnak és nem egy trilógiáról van szó, hanem folytatódik majd még a Sírkertek Királynőjének története.

3. Rainbow Rowell: Attachements: azt hiszem, ez volt az egyik legmegtévesztőbb könyv. Egy könnyed, romantikus történetre számítottam, ehelyett sokkal-sokkal komolyabb témákat is boncolgatott ez a könyv. A főhős szerencsétlenkedésében néhány helyen magamra is ismertem, és mindig kicsit keményebben érint, amikor akaratlanul ugyan, de tükröt tart számomra egy író.

4. Gail Carriger: Soulless - Lélektelen: az egyik legeredetibb történet volt ez, amelyet a vérfarkasokról, vámpírokról, természetfeletti/alatti/túli lényekről olvastam eddig. Miss Tarabotti és Lord Maccon kettőse legalább olyan szórakoztató perceket okozott nekem, mint Stephanie Plum és Joe Morelli csatározásai. A sorozat következő részét már be is készítettem!

5. Baráth Katalin: Az arany cimbalom: az idei év legjobban várt regénye volt számomra, és Baráth Kata most sem okozott csalódást. Kedvenc lett, a 2014-es Top 5-ben biztos helye van Veronéknak!

6. Kőrösi Zoltán: A hűséges férfi: a legvegyesebb érzelmeket váltotta ki belőlem ez a novellagyűjtemény. Egyik-másik történet igazi érzelmi sokk volt, de volt olyan, amelyek valahogy átfolytak rajtam. Nem tudom, talán még érnem, tapasztalnom, élnem kell hozzájuk.

7. Katja Millay: A nyugalom tengere: bár már korábban olvastam angolul, de az, hogy ezek után magyarul is beszereztem talán elég bizonyíték, hogy ebben a YA/NA kategóriában az egyik legjobb történetnek tartom. Keserédes, lassan kibontakozó történetű, de igazán szerethető és nagyon könnyen magával ragadó regény ez.

4 megjegyzés:

Amadea írta...

Az idő eltűnésének tekintetében én is tanácstalan vagyok, egy ideje ezért írom fel, mit csináltam aznap, mert olyan, mintha valaki megnyomta volna az "ugrás" gombot...
Amanda Stevenst most már megnézem magamnak (angolul már meg is van), a fülszöveg alapján olyan kis gagyi női fantasyszerűségnek néz ki.
Az arany cimbalom nekem is favorit lesz idén.:)

Nikkincs írta...

Én nem tudom mi van, de hát csak most volt újév, erre nemsokára a 9. hónapot kezdjük :)
Angolul biztos jól szórakoznál rajta. Igen, nem egy szépirodalmi mondanivalóval rendelkező könyv, de nálam betalált. A hangulatát, és a főszereplő csajt nagyon bírom, szóval ajánlom.
Szerintem Az arany cimbalom sokunknál ott lesz az éves értékelés topjában :)

katacita írta...

Most már TÉNYLEG elkezdem felélni az otthoni könyveket, mert ami nem tetszik annyira, el akarom cserélni, szóval az Örök kísértést is sorra kell kerítenem! :) Bár remélem a vége nem csere lesz, hanem hogy beszerzem a többi részt is. Na de ezt már sokszor megbeszéltük :D

Az arany cimbalmot én is nagyon vártam, mégsem került még hozzám, de azért nagyon jó lesz majd olvasni egyszer:)

A Soullessre régóta kíváncsi vagyok, csak az ilyen kicsit-érdekel könyvekkel úgy vagyok, hogy megvárom, míg beszerzi a könyvtár, aztán erről meg megfeledkeztek:) De most egészen rákívántam! :)

A nyári hónapok nekem is teljesen egybefolynak, fogalmam sincs, hogy mi mikor történt, meg hogy egyáltalán történt-e valami.

Nikkincs írta...

Igen, már beszéltünk erről a sorozatról és csak remélem, hogy nem elkaszálod a végén, hanem beszerzed a többit is :)

Szerintem nagyon ütős lett Veron legújabb kalandja. Ilyenkor sajnálom, hogy már túl vagyok rajta :(

Jó lesz az a Soulless, nagyon ötletes a világa és humoros is. Én sokáig várattam, de most örülök, hogy belekezdtem. Ha valami könnyedebbre vágysz, akkor jó választás.

Én nem tudom, hogy mi van, mennek a napok mintha nem is 24 óra lenne egy, hanem csak 12...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...