2014. október 19., vasárnap

Csokival tálalt könyvek

Pár napja kaptam Amadeától egy kérdőívet, amelyben a csokikról és a könyvekről esik szó. Nagyon jó kis kombináció ez, nekem már csak az lenne jobb ha kávékról és könyvekről kellene egy hasonlót kitöltenem :)

Nézzük a listát, hogy milyen csokik azaz könyvek szerepelnek az én menümön:

Étcsokoládé - egy sötét témájú könyv
Mivel nemrég olvastam és annyira, de annyira sötét témájúnak tartom, ezért nem is kellett ennél a pontnál sokat gondolkoznom, mert egyértelmű, hogy nálam ez most Benyák Zoltán Csavargók dala c. könyve.

Fehér csokoládé - egy vidám könyv
Itt rögtön Marcello D'Orta Rómeó alulról jegyezte el Júliát c. könyve ugrik be. Azt hiszem ezt volt az a könyv, amelyet néha úgy olvastam, hogy a nevetéstől potyogó könnyeimtől alig láttam a szöveget :) Illetve próbáltam a családnak felolvasni belőle részeket és a röhögéstől nem igazán ment.

Tejcsokoládé - egy népszerű könyv, amit nagyon el akarsz olvasni
Hogy mennyire népszerű azt nem tudom, de sok olyan ember olvasta el, akiknek az ízlésében megbízom, úgyhogy már elég régóta piszkál Lionel Shrivertől a Születésnap után

Csokoládé, aminek karamell van a közepén - egy könyv, ami ellágyított
Ide mindenképpen egy kedvenc könyvem kívánkozik, ráadásul mostanában többször is az eszembe jutott, mert december folyamán tervezem, hogy immár sokadjára elolvasom majd: Marisa de los Santos És besétált a szerelem.

Ostyamentes kit-kat - egy könyv, ami meglepett téged
Az idei év nagy meglepetése volt számomra életem első sci-fije: John Scalzi Vének háborúja. Annyira bejött, hogy szívem szerint rögtön folytattam volna a sorozatot, pedig a sci-fi számomra eddig egy mumus műfaj volt, de ez a kötet valami eszméletlen jó, a tökéletes szórakozás élményét kaptam tőle.

Snickers - egy könyv, amiért megőrülsz (a book you're going "nuts" about - így érted a csokiválasztást:):
Na, most ez a legnehezebb kérdés. Oké, sokszor oda meg vissza vagyok egy könyvért és rettenetesen elfog az érzés, hogy azonnal és most rögtön olvasni akarom és birtokolni, azért ezt a fajta "őrületet" még tudom kezelni. De ha arra gondolok és az őrületet ahhoz hasonlítom, mondjuk, hogy mi az a könyv, ami kiforgatott egy kicsit a világomból az egyértelműen Margaret Mazzantini Újjászületés c. regénye volt.

Forrócsokoládé tejszínhabbal és pillecukorral - egy könyv, amit bármikor újraolvasol (comfort read):
Azt hiszem az én esetemben valamelyik Szilvási-kötetnek kell, hogy itt szerepeljen. Mivel most ősz van és ez is ősszel játszódik az Egyszer-volt szerelem című regényt választom.

Bonbon - egy sorozat, aminek olyan tulajdonságai vannak, amiket sokféle olvasó szerethet:
Sok helyen láttam a Harry Pottert és egyet is értek vele, de mivel én még nem olvastam végig a sorozatot, nem ezt ajánlanám ide. Szerintem A szingli fejvadász sorozat is elég népszerű lehetne (pláne ha folytatnák is!) és nemcsak a női olvasók táborában. Vicces, könnyen olvasható, jópofa karakterek szerepelnek benne, szóval tökéletes szórakozásnak gondolom és bátran ajánlanám mindenkinek!

Köszönöm szépen a jelölést, érdekes volt ilyen témák szerint átgondolni a könyveket. :)

5 megjegyzés:

theodora írta...

Tényleg a Szingli fejvadász is jó sorozat :)
Na most kedvet kaptam tőled a Marcello D'Orta Rómeó alulról jegyezte el Júliát-hoz, meg az Újjászületéshez. Már visszairatkoztam a könyvtárba így majd felkutatom őket - is. :D

Amadea írta...

Nem tudom, mennyire népszerű a Születésnap után, mert a könyvmoly-népszerűség és a piaci fogyás nagyon más képet mutat. De a könyv jó.:)

Nikkincs írta...

theodora: nekem az egyik kedvencem és sajnálom, hogy itthon nem adják ki a további részeket, de ezzel angolul szerintem simán lehet majd haladni, nem hiszem, hogy vészes lenne a nyelvezete :)
Mindenképp olvasd el a Rómeót, nagyon jókat lehet rajta szórakozni, a gyerekek mindig őszintén megmondják a tuti. Az Újjászületés pedig egy nagyon szép történet, én is szeretném újra elolvasni majd.

Amadea: igen, ezért is írtam én is, hogy nem tudom mennyire népszerű, de a mi köreinkben az, szóval én népszerűnek mondom :) a lényeg, hogy jó és nagyon szeretném majd elolvasni :)

katacita írta...

Nem jön most valami Szingli fejvadászos könyv? Valami mintha rémlene... vagy csak a szerző egy másik könyve? Az is lehet, hogy álmodtam:D
Viszont az 1. részt már bekészítettem a közelembe, mondjuk azóta elkezdtem a pités könyvet, és nem tudom, hogy utána mihez lesz kedvem, de rohadtul régóta ígérgetem mindenhol, hogy nekiállok már ennek a sorozatnak:D

Nikkincs írta...

katacita: sajnos nem a folytatása jön-jött, hanem egy másik könyv (A nagy zsákmány), bár én erre is kíváncsi lennék.
Csak a kedved szerint olvass, és ha egyszer majd a Szingli fejvadászhoz lesz kedved, akkor belekezdesz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...