2014. október 12., vasárnap

Egy pad, egy kávé és egy könyv #8

Nemrég katacita szóvá tette, hogy régen volt már Egy pad, egy kávé és egy könyv bejegyzésem. Most, hogy végre ezt a témát folytatnám, utána néztem és magam is megdöbbentem, hogy majdnem egy éve, hogy ezzel kapcsolatban írtam utoljára. Pedig higgyétek el kávézom én azóta is rendszeresen, nemcsak itthon, hanem kávézókban és még fotózom is az épp aktuálisat, csak mire nyugiban gépközelbe kerülök eltelik pár nap, egy hét és olyankor már kicsit megkopott ez élmény. 

Ezzel szemben ma végre van miről írnom, bár nem kávéházi, hanem home made verzióról tudok beszámolni Nektek. Odakint csodás napsütés van, én mégis itthon kuksolok, hiába mondják a meteorológusok, hogy lehet, ez lesz az utolsó szép őszi hétvégénk, én ma a maradásra voksoltam. Szóval mielőtt elkezdeném a vasárnap délutánom, estém azon részét, amelyet csak a hétfői rákészülésnek hívok (és nem épp a kedvenc szakaszom a hétből) csaptam egy jó kis kávés olvasást itthon. Így a padtól tekintsetek kérlek most el, marad a jól bejáratott olvasósarok, viszont kipróbáltam egy új kávét. Méghozzá a szegfűszeges-fahéjas verziót. Semmi ördöngösségre ne gondoljatok, mert egyszerűen a tejet pár darab szegfűszeggel és egy csipetnyi fahéjjal forrósítottam meg, majd egy szűrőn keresztül öntöttem a bögrémbe. Aztán a jó öreg tejhabosító olyan habot rittyentett nekem, hogy ihaj és már ekkor éreztem a finom illatokat. Mehet utána bele a sima feketekávé és egy kis fahéj díszítésnek a tetejére. Mivel én mindig cukor/édesítőszer nélkül iszom a kávét, ezt is így készítettem, de az első korty után úgy döntöttem, hogy ez most bizony megkíván egy kis mézet, úgyhogy utólag még ezzel turbóztam fel. Szerintem nagyon finom lett a végeredmény, nyugodtan próbáljátok ki, igazi őszi meleg csábítás ez! :)

A Könyvet most nem volt nehéz kiválasztanom. A nem éppen kellemes hetem legszebb pontja az lett, amikor beszerezhettem végre Anna Gavalda Édes életünk c. új könyvét, ezzel kényeztetem magam a mostani hétvégén. Az első történeten már túl vagyok és olvasás közben jöttem rá, hogy mennyire ki voltam már éhezve valami hasonlóra, valami Gavaldásra :) Szóval most a szegfűszeges kávé és Gavalda lett a tökéletes kombináció. 
Ti mivel kényeztettétek magatokat mostanában?

7 megjegyzés:

katacita írta...

Ééljen!:)
A kávé szuperfinom lehet, nálam még mindig a chai latte fogy, de hétvégén reggelente vaníliás Frei kávét iszunk, az is nagyon fincsi, és a Frei kávézókban le is darálják annak, aki szeretné. De van még egypár isteni verzió.
Ez a vasárnap este nekem is mindig szenvedés. Ma azonban úgy döntöttem, hogy megpróbálok hozzáállást változtatni, és örülni annak, hogy egyáltalán van munkahelyem, ahova hétfőn be tudok menni, különben is mi miatt stresszelek? Remélem, ez egy hosszútávú változás kezdete lesz, ma döbbentem rá arra, hogy mennyi időt pazarlok el idegeskedésre meg a jövőn való aggodalmaskodásra.

Akkor ezek szerint tetszik az új Gavalda?:)

Andrea írta...

Ma kaptam meg én is a könyvet és az elsőt el is olvastam és éppen ezt érzem: nagyon hiányzott. Ezek után a másik kisregény sem ígérkezik rossznak. Remélem, hamarosan iromány is lesz róluk és örülök, hogy újra írtál ilyet is, bár én nem kávézom. De ajánlom a Gárdonyi Teaház Tea Friends teái közül a csokoládé-narancs-chili változatot, ami élénkítő tea néven fut. Talán utóbbit nem érzem, de az íze egy kiskanál mézzel isteni!

theodora írta...

Nekem is hiányzott ez a rovat ;)
Nagyon jól hangzik ez a kv, és is nemrég vettem tejhabosítót, eddig egy kis fahéjjal turbóztam fel a kv-t, úgy is finom :)
Erre a Gavalda könyvre nekem is fáj a fogam, kíváncsi vagyok mit írsz majd róla :)

Nikkincs írta...

katacita: ezzel a chai lattéval egyre jobban felpiszkálsz á,! :) Érdekes, nálam a Frei valahogy annyira kiesik, pedig van pár a környezetemben. Ki kellene valami finomságot próbálnom ott is.
Tetszik az új hozzáállásod, nekem is nagyon kéne változtatnom, mert mostanában sokkal többször vagyok negatív hangulatú, ami nagyon-nagyon nem jó.
Igen, már lassan a végére érek és határozottan bejövős az új Gavalda :)

Andiamo: örülök, hogy Te is azt érzed mint én. Most már a másodiknál tartok és ez még jobban tetszik, mint az első. Köszi, és a tea ajánlást is, mindenképpen kipróbálom, nagyon jól hangzik ez a kombináció :)

theodora: köszi Dóri, örülök, hogy Te is ezt mondod! :)
Én ezt az egyszerű kis tejhabosítót nagyon szeretem.
Ez az új Gavalda most szintén nagyon jókor talált meg. Úgy olvasom, mármint teljes átéléssel, hogy még jelölgetni is elfelejtek benne :))

katacita írta...

A Freiben csak finomságok vannak, tuti szeretnéd.
Képzeld, vasárnap egész éjjel aludtam azután, hogy ezt így elhatároztam. :) Általában ilyenkor 60x felébredek éjjel, de most a hatórás harangszó ébresztett, ilyen sem volt még. Különben biztos, hogy minden fejben dől el, bármennyire is közhelyes. Csak addig valahogy el is kell jutni :/.

Nikkincs írta...

@katacita: legközelebb akkor majd oda térek be :)
Szuper, és ezzel egyetértek, csak tényleg ezt a legnehezebb megtenni. Én azon szoktam "mosolyogni" magamban, hogy ne gondolj negatív dolgokra vagy legalábbis kódold át, mindenhol ezt írják az okosok - na, köszi, ezt hogy csináljam? :))

katacita írta...

Aha, a legszebb, hogy egyszer egy pszichológus mondta ezt nekem, egy sötétebb időszakomban. Mondom, köszi, nem hülye vagyok, legalábbis nem úgy:/ Egyébként a pozitív gondolkodás azon verziója, ahol magukat verik át az emberek, a legnagyobb hülyeség (szerintem), pont azért, mert elfojtanak egy csomó mindent magukban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...