2016. december 25., vasárnap

Boldog karácsonyt!

Idén több számomra kedves embernek nem úgy indult a karácsony előtti időszaka, ahogy szerették volna, így most valóban nem kívánok mást csak egy nyugodt, békés, meleg, csendes és stresszmentes karácsonyi ünnepeket minden könyvet szeretőnek, olvasónak, bloggernek, barátnak, csak úgy idetévedőnek! Kívánom Mindenkinek, hogy legalább erre a pár napra legyen olyan ez az időszak, hogy meg tudjunk pihenni egy kicsit a nagy rohanás közepette!

Forrás

A Könyek & Kávé blogon Annánál olvastam egy nagyon aranyos, karácsonyi könyves taget, amelyet most úgy gondoltam, hogy én is kitöltök, rég nem csináltam hasonlót, pedig másoknál nagyon szeretem ezeket olvasgatni.


1. Várakozás: Az izgalom a tetőfokára hág! Melyik könyv(ek) megjelenését várod a legjobban?

Jövőre nagyon rápörögtem Dennis Lehane Az éjszaka törvénye című regényére. Januárban hozza el nekünk az Agave, és már alig várom, hogy olvashassam, nagy öröm számomra, hogy kapunk egy új Lehane-regényt.

2. Karácsonyi dalok: Melyik könyvről vagy íróról nem tudsz nem dicshimnuszokat zengeni?

Ha író, akkor azt hiszem nagy az imádatom Joanne Harris, Anna Gavalda, Alice Hoffman, Fabio Volo és a fent említett Lehane irányában. Nagyon szeretek tőlük olvasni, nem is csalódtam még bennük.

3. Mézeskalács házikók: Melyik könyvnek vagy sorozatnak van a legcsodálatosabban felépített világa?

Fú, ezzel a kérdéssel eléggé bajban vagyok. A válasz valamilyen fantasy után kiált, de én nem sok ilyen könyvet olvasok. Szóval egy picit csalok és inkább a megteremtett atmoszférára koncentrálok a válasznál. Az egyik kedvenc világom, amiben nagyon jó volt elmerülni az Zafóntól az Elfeledett Könyvek Temetője volt. Mivel nemrég beszereztem ennek a sorozatnak az új kiadását, ezért jövőre újra is fogom őket olvasni.

4. Karácsonyi ének: A kedvenc klasszikusod, amit rég el szeretnél már olvasni.

Klasszikusokból rengeteg elmaradásom van. Ami évek óta húzódik az az Anna Karenina és A Mester és Margaritát is már régóta tervezem.

5. Karácsonyi édességek: Milyen könyvet szeretnél karácsonyra kapni?

Nagyon szerettem volna megkapni Elena Ferrante Briliáns barátnőm című regényét, amely egy sorozat első kötete. És tegnap este meg is találtam a fa alatt, úgyhogy a jövő évet is szuper olvasmánnyal tudom majd indítani!

6. Gyertyák az ablakban: Melyik könyvtől lesz meleg, meghitt hangulatod?

Legutóbb a Krumplihéjpite Irodalmi Társaság újraolvasásakor éreztem ezt az igazán meleg, hívogató hangulatot, amikor minden egyes alkalommal mikor kinyitod a könyvet, rögtön megcsap az otthonosság érzése. Első alkalommal is nagyon szerettem olvasni, de most másodjára még többet kaptam ettől a könyvtől.

7. Karácsonyfa és dekoráció: Melyek a kedvenc könyvborítóid?

Eléggé bajban vagyok ezzel a témával, mert bár nagyon szeretem a szuper könyvborítókat, a kimondottan karácsonyi témájú könyvekét nem nagyon ismerem. De például a Dash és Lily sorozat két kötete szerintem nagyon bájosra, a történethez remekül illőre sikerült.

8. A karácsony örömei: Mit szeretsz a karácsonyban? Melyek a kedvenc karácsonyi emlékeid?

Azt hiszem én magát a karácsonyt megelőző rákészülős időszakot szeretem. Amikor a barátokkal előtte tudunk még időt szakítani egymásra, beülni valahová egy jó kávéra vagy forralt borra és beszélgetünk mondjuk két ajándékvásárlás között. Szeretek ráhangolódni, mert felnőttként már teljesen mást jelent ez is. Szeretem megtervezni, hogy mit fogok sütni, hogy kinek mit fogok ajándékba adni, szeretek karácsonyi vásárban nézelődni, az esti fényeket megcsodálni. Az egyik kedvenc emlékem pedig az, amikor egy trilógiát kaptam tiniként ajándékba és az egész karácsony arról szólt, hogy hevertem az ágyamban és csak olvastam. Azóta igazi könyvmolyként pedig minden évben van könyv (vagy csak az van) a karácsonyfa alatt és hasonlóképpen töltöm az ünnepeket.

Kellemes ünnepeket!

4 megjegyzés:

PuPilla írta...

Boldog karácsonyt neked is Nikkincs! :) Köszi a jókívánságokat is. :*

Mi is kitöltöttük Dórival nemrég ezt a taget a karácsonyra készülődve.
Hm, A Mester a Margarita nekem is már mióta csúszik... de végül idénről is csak csúszik tovább. Az Anna Kareninát sosem terveztem komolyan, lehet, hogy ő kimarad az életemből. :) A Krumplihéjpite viszont nem fog! :)
Szerintem amúgy nem annyira jól szoktak sikerülni a kifejezetten karácsonyi témájú borítók. Kissé klisések. Nekem inkább szép mesekönyv borítók jutnak ilyenkor eszembe.

Nita írta...

Neked is ugyanilyen szép karácsonyt kívánok! :)

Jó ez a tag, nálam a Krumplihéjpite jövőre várólista-csökkentő lesz, remélem nekem is kabátkönyvvé válik. :)

Nikkincs írta...

PuPilla: :)
Akkor az én figyelmemet meg jól elkerülte, meg is nézem a válaszaitokat :) Az van, hogy pl. a Mester és Margaritától én kicsit tartok, mármint, hogy nem fogom érteni a lényeget :) Az Anna Kareninát meg már láttam színdarabban, ami elég rossz élmény, de azért szeretném egyszer sorra keríteni a könyvet is. Ki tudja, lehet, hogy majd 70 évesen sikerül :P
Igazad van, amit most vettem a keresztlányomnak, a Hókirálynő, annak nagyon szép borítója van.

Nita: én biztos vagyok benne, hogy neked is nagyon jó kapcsolatod lesz a KIT tagjaival, sőt, olvasás közben úgy fogod magad érezni mint én is, hogy bárcsak tag lehetnél :)

PuPilla írta...

Nikkincs, én is tartok tőle, pont ezért. Apukám is ijesztgetett vele, főleg, hogy angolul terveztem be ráadásul... De közben meg pont ő noszogat is vele.
Na jó, 70 éves koromig még lehet, hogy nekem is belefér valahol az Anna Karenina. :D
A hókirálynőnek tényleg aranyos a borítója. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...