2018. március 1., csütörtök

Februári könyves zárás

Mint minden zárás alkalmával, így most is meg kell állapítanom, hogy csak úgy rohannak a napok, bár most, hogy ilyen cidri van odakint biztos sokan érezzük úgy, hogy nem lehet elég korán itt a tavasz. Mondjuk én annak is örülök, hogy minden évszak megmutatja magát és most a tél is bekeményített egy picit, ilyenek miatt tudom később értékelni a tavaszt, vagy majd a nyári meleget (amikor visszagondolok erre a havas időre és igyekszem majd ezzel hűteni magam).

BESZERZÉSEK

A februári hónap szerintem az álruhás változata a januárnak, mindezt úgy, hogy rövidebb is. Mondanám, hogy a boldogsághormonok kiváltása miatt szükségem volt a könyvvásárlásra, de ez nem lenne igaz. Hiszen az egyetlen beszerzésemet még a tavalyi előrendelésnek köszönhetem, ami most érkezett meg végre a boltokba. Ez pedig Sarah Winman Bádogember nevet viselő regénye. Nagyon szerettem a korábbi könyvét (Amikor Isten nyúl volt), szóval nem kellett sokat töprengenem ennek a megvételén. Egy könyv meg nem is nagy szám, igazán belefér egy könyvbarát hónapjába, ugye? (Annál jobban gyűlnek a listámon az áprilisi Könyvfesztiválra érkező új megjelenések ...)


OLVASÁSOK

Nagyon jó kis könyvvel nyitottam a februárt. A Három dolgot mondj című ifjúsági történet igazi kis gyöngyszem lett számomra, hiszen humoros, kedves, nem gagyi, és legfőképpen mindezek mellett fontos témákról is szól. Ah, olyan jó volt olvasni! Utána számomra kevésbé ismert műfaj felé kalandoztam, Daryl Gregorytól olvastam el a Mind remekül megvagyunkat, ami fantasy horror elemekkel megfűszerezve és ilyet biza nem sűrűn olvasok. Komfortzóna-tágítás pipa. A hétköznapok súlyát egy súlytalan kis könyvvel igyekeztem kompenzálni, egy régi kedvencet olvastam újra, az SZJG első kötetét Leiner Laurától. Sok mindenre nem emlékeztem már belőle, voltak humoros jelenetek, de egyre inkább látom azért a hibáit is. Utána végre megérkezett a Bádogember, amit gyorsan sorra is kerítettem és túlzás nélkül mondhatom, hogy a hónap könyve lett nálam. Pedig eleinte nem éreztem annyira az egymásra találásunkat, de a végére egészen nehezemre esett elengedni a történetet. Utolsóként februárban Jodi Picoult Magányos farkasát sikerült befejeznem, ami nagyon érdekes kérdést feszeget egy tök jó háttérbe helyezve, mégsem éreztem azt, hogy nagyot szólt volna nálam ez a könyv. Az 5 befejezett olvasással tartom magam az arany középúthoz, szerintem mostanság pont ilyen mennyiségre vagyok hitelesítve.

A február is elég mozgalmas volt, bár sajnos a végét jól áthúzta egy kisebb betegség, amikor az energiáim nagy részét a túlélésre fordítottam, valahogy az olvasás sem ment az utolsó napokban. Viszont így meg volt időm sorozatokra (nézzetek Mindhuntert!) Március remélem visszahozza a lendületet, a tavasz szuper dolgokra képes minden évben.

A többiek zárása:
Heloise
Amadea
Nita
Dóri
Szilvi

3 megjegyzés:

Nita írta...

Annyira jól néz ki a Bádogember ezzel az élénk sárgával, jó ránézni. :)
Az öt olvasás tényleg teljesen jó, és betegen egyébként nekem is inkább a sorozatnézésre van energiám.
Szép tavaszt neked! :*

Nikkincs írta...

Nita: ugye? Nagyon jól eltalált könyv külsőre és persze tartalmát tekintve is :)
A betegség néha nem kedvez az olvasásnak, olyankor van, hogy az is megerőltető, szóval megértem, hogy te is a sorozatokhoz nyúlsz ilyenkor.
Köszönöm, neked is Nita, csupa jó programmal! :)

PuPilla írta...

Jobbulást! :*
Az 5 olvasás tök jó, és úgy örülök, hogy a Három dolgot mondj így tetszett, és hogy nekem is ajánlottad, mindenképp elolvasom. ;)
Egy beszerzés abszolút nyerőőő, ráböjtöltél a könyvfesztes dolgokra már most. ;) Ott majd csinálunk kis ereszdelahajamat fesztet! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...