2017. április 29., szombat

Április, te kis hamis!

Bizony, bizony, ez az április nem semmi hónap volt. Pont olyan szeszélyesre sikeredett, mint amilyennek mondják. De lássuk, mik történtek könyves téren!

Beszerzések

Amilyen nagy lelkesedéssel tervezgettem, írogattam magamnak a kis könyves listámat a Könyvfesztiválra készülődve, annyira visszafogott lettem a végén. Azt hiszem első körben kb. 5-6 könyvet szemeltem ki, végül a pénteki, munka utáni barangolásom eredményeképpen kettőt vettem meg ezek közül, a többiről vagy lebeszéltem magam, vagy azt mondtam, hogy majd könyvtárból. Amit mindenképpen meg szerettem volna venni az Elena Ferrante Amikor elhagytak című regénye. Bár még nem olvastam el a Briliáns Barátnőmet sem, de tudom, hogy jó lesz és ha a Park kiadja a korábbi regényeit új köntösben, akkor biza erre folyamatosan vevő leszek. A második vételem a Mellettem elférsz volt Grecsó Krisztiántól, amit új köntösben újra kiadták, és erre a könyvére már régóta vágyom, de a könyvtárban még mindig csak két hétre kölcsönözhető. Majd április utolsó munkanapján még egy könyvet át tudtam venni: Az isteni Marlenét rendeltem elő C.W. Gortnertől, mert a Mademoiselle Chanel elmeséli az életét óriási kedvencem lett, nem volt kérdés, hogy Marlene Dietrich élete is érdekelni fog.



Olvasások

Nagyon lelassultam az olvasásokat tekintve, és bár mindig azt hangoztatom, hogy a minőség a mennyiség felett, sajnos most ez az elv nem jött be. Annak örülök, hogy nem tucatjával falom a könyveket, mert rajtam akkor nagyon sok történet csak szimplán átfolyt, most, hogy kevesebb időm és energiám van az olvasásra jobban értékelem a rá fordítható időt, épp ezért voltam baromi mérges, hogy a 4 elolvasott könyvem közül kettő tök gáz volt. És persze én is az vagyok, mert ahelyett, hogy abbahagytam volna, mazochista módon átrágtam magam rajtuk.
A hónapot Kristin Hannah Fülemüléjével indítottam, ami nagyon tetszett és kaptam egy jól összerakott, érdekfeszítő világháborús történetet általa. Majd jött Bjorn Sortlandtól Az őszinteség perce, ami számomra kínszenvedés volt. Utána muszáj volt csillapítani ezt a fiaskót és tutira mentem kedvenc írónőm, Joanne Harris Szent bolondokjával (vcs-s könyv volt amúgy, no meg persze szokásosan szuper JH-történet). Majd Carrie Snyder A futónője adta meg a végső kegyelemdöfést: nagyon érdekelt és nagyon nem jött be. Teljesen mást vártam, az írónő stílusát sem tudtam élvezni, plusz a történet is baromi unalmas lett. Most épp kúrálom a szörnyű olvasmányoktól megviselt lelkemet egy kis hoffmani varázzsal és hát imádat van, mint mindig! Azaz nem vesztettem el a hitem a könyvekben, csak én nyúltam mellé.

Remélem májussal az energiám is visszatér ahhoz, hogy aktívabb legyek a blogon, szeretnék a fent említett olvasmányaimról is írni, meg hát hiányzik nekem ez a kis kuckó. És abban is reménykedem, hogy a berozsdásodott olvasmány-radarom is jelez, hogy mit kerüljek el mérföldekre és milyen könyveket ne hagyjak ki. Mást nem is várok májustól. (Ja, de: ne essen a hó! :))


A többiek zárása

Dóri
Amadea
Heloise
PuPilla
Nita

4 megjegyzés:

Nita írta...

Sajnálom, hogy sikerült belenyúlnod ilyen könyvekbe, főleg ha az ember rövid időn belül találkozik nem neki való olvasmányokkal, az el tudja venni a kedvét. Sajnos a radarunk néha csődöt mond...
Kívánok neked hómentes és jó olvasmányokban gazdag májust! :)

theodora írta...

Merj félbehagyni Niki! :)
Remélem több jó könyvet hoz a május, az időjárás meg biztos jobb lesz :D Szerintem ennél az áprilisnál csak jobb lehet.

A Grecsó könyvet ajánlom, Ferrante is jó lesz -most gyűjtöm én is bátorságot a további ismerkedéshez hozzá, csak tartok attól, hogy falhozvágós könyvei vannak.

PuPilla írta...

Hát azt én is nagyon csípném, ha hómentes lenne a május! Már nagyon várom a pólóban szaladgálós időt, de még se híre se hamva. :( :)
Sajnálom a rossz szériát, de remélem Hoffman visszaránt a jó könyvek, jó olvasmányélmények közé!
És én is azt mondom, amit Dóri: néha félbe kell hagyni!

Nikkincs írta...

Nita: igen, most túl sok volt a nem jóból :)
Köszi, egy ilyen májusnak mindannyian örülnénk :)

Dóri: igen, ez a bajom, mindig adok esélyt a sz.r könyveknek is ...
Grecsót láttam, hogy te szeretted, és a Ferrante is tuti be fog jönni. Nem véletlen, hogy a BB-t is tartogatom még tőle :)

PuPilla: most idén úgy látszik megtréfált minket ez az április :)
Pff, úgy látszik néha ilyen is kell, hogy utána jobban értékeljük a jó könyveket :) Legközelebb így teszek, hisz sok a jó könyv :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...