2014. november 9., vasárnap

Könyvszaporulat - október + egy kis kávé is

Kicsit megkésve számolok be az október folyamán beszerzett könyveimről, ugyanis a hónap végén elutaztam Németországba pár napra és voltam olyan lusta dög, hogy nem írtam előre posztokat, mert annyira magával sodortak az események, hogy nem volt rá időm. Gondoltam én, hogy majd ha visszaérek november elején, akkor már simán gép mellé ülök esténként, de annyi minden összejött hirtelen, hogy csak most tudok erre sort keríteni.

Büszkén mondhatom, hogy egész jó kislány voltam októberben. Azt, hogy 100%-ban voltam jó, azt persze nem állíthatom, mert azért két könyvet csak sikerült beszereznem, de mind a kettőre nagyon fájt már a fogam. Az első, amit megvettem az Anna Gavaldától az Édes életünk c regény volt (erről már ITT írtam). Az idei évem egyik legkedvesebb könyve lett ez, rengeteg mindent megmozgatott bennem és a végén kedvenccé is avathattam.

A második beszerzésem Edward Kelsey Moore Szikomorfán születtem c. története volt, amelyre Almamag hívta fel a figyelmemet, amikor is annyira örvendezett a magyar megjelenésnek. Persze rögtön tájékozódtam én is, aztán eldöntöttem, hogy ezt mindenképpen szeretném elolvasni. Egyébként a németországi utamra ezt a könyvet vittem magammal és a repülőgépen teljesen bele tudtam mélyedni, az első 100 oldal simán "lecsúszott". A visszafelé való utamon már nem volt ekkora szerencsém, ugyanis: 1. iszonyatosan fáradt voltam, szóval koncentrálnom is nehezemre esett, 2. holland üzletembereket fogtam ki útitársként, akik igencsak hangosak és beszédesek voltak, szóval ha lett volna energiám az olvasásra, esélyem sem lett volna a könyvre koncentrálni. De sebaj, ma háborítatlanul, takaró alatt kucorogva tudtam olvasni és hát imádom ezt a történetet. Rengeteget nevetek rajta, imádom a 3 főszereplőjét, a köztük lévő erős köteléket, ugyanakkor néha a szívem facsarodik bele a történet egyes fordulatába, szóval egyelőre amolyan keserédes női történet ez.

És akkor egy apró kávés adalék, hisz a csatolt képről muszáj írnom pár sort. A héten volt annyi időm, hogy betérjek a Starbucksba és nagy örömmel tapasztaltam, hogy végre itt van a karácsonyi kínálat. Szerencsére az én nagy kedvencem immár ha jól számolom 3. éve szerepel a palettán, ez pedig nem más mint a Gingerbread Latte :) Tudom, drága egy hely, tudom, költhetném másra (pl. könyvre is) ezt a pénzt, de amióta Zs. barátnőmmel megkóstoltuk ezt a kávét, valahogy ez a kávé összekötődött bennünk a karácsonyi időszakkal, szóval most már hagyomány nálunk, hogy egyszer az ünnepek előtt beülünk közösen gingerbreadlattézni. Most ugyan Zs. nélkül, de a Supremes-lányok társaságában fogyaszthattam el a kedvencemet. Néha, amikor kibújtam a könyvemből azért az embereket is megfigyeltem és megállapíthattam megint, hogy nem ciki egyedül beülnöm egy kávéra, és hogy még mindig imádom nézni a kávéházak vendégeit és találgatni, hogy ki kivel ülhet bent és vajon mit csinálhatnak. Ha jól találgattam láttam üzletembereket, rengeteg külföldi diákot (volt aki épp magyarul tanult :)), sok baráti társaságot, fiatalokat, idősebbeket, vásárlás vagy a napi munka után megpihenőket. Jó volt nekem is egy kicsit kikapcsolni a heti pörgésben! :)

5 megjegyzés:

theodora írta...

Ohh :) Erre a két könyvre én is fenem a fogom, talán karácsonyra meglesznek :)
Ez jó arány - két könyv és már el is olvastad-olvasod őket ;) (Nekem is ezt kéne tennem :D)
A német útról nem írsz majd? Hol voltál, miket láttál? :)))
Végre könyv és kv rovat-féle :D Gingerbread latte? Ez lesz a következő, amit majd valahol meg kell kóstoltam. (PSL-t tavaly sikerült Bécsbe, az nagyon finooom). Talán ha sikerül kikeveredni az adventi vásárra, akkor sort keríthetek erre is.

Nikkincs írta...

Nagyon jó könyvek, csak ajánlani tudom őket, remélem, hogy a Jézuska a fa alá teszi neked :)
Á, elég sok felgyűlt most az idei vásároltak közül, amelyek még várnak a sorukra, sokkal nagyobb önuralmat szeretnék magamnak jövőre :)
Hm, ez most inkább amolyan családlátogatás volt, illetve családi esemény, ugyanis a barátnőm kislányának a keresztanyja lettem :), így most sok látnivaló nem fért bele.
Mindenképp kóstold meg a GL-t, szerintem nagyon finom, azt hiszem nekem ez a kedvencem.

katacita írta...

Szuper könyveket vettél, majd kíváncsi vagyok, mit mondasz a szikomorfáról, én azóta se haladtam vele :$
Gratulálok a keresztanyusághoz, már ha szoktak az ilyenhez :)
gingerbread latte nagyon jól hangzik, gondolom hasonló a PSL-hez, nem?

Amúgy szerintem tök jó egyedül kávézózni. Nemrég olvastam egy cikket arról, hogy "hogyan tanuljunk meg egyedül lenni" vagy ilyesmi, és rá kellett jönnöm, hogy egy csomó embernek ez nem magától értetődő. Igaz, pl. enni nem szeretek egyedül, de az ilyen kávézás-nézegetés-olvasás dolog szerintem olyan felemelő élmény tud lenni, manapság meg már egyáltalán nem is furcsa.

Nokedli írta...

Tök jó, örülök hogy ilyen eredménye lett a nyilvános ujjongásomnak :))
A keresztanyasághoz meg gratulálok én is! :)

Nikkincs írta...

Kicsit megkésve ugyan, de köszi lányok a gratulációkat! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...