2014. március 1., szombat

Kívánságlistások

Ezer éve nem böngészgettem már a friss megjelenések között, főleg azért, mert nem szeretnék semmire elcsábulni, másodsorban meg azért, mert vannak olyan bloggerek, akik lefedik az én érdeklődési körömet és náluk tuti rálelek valami érdekességre (Andiamo Mustra rovata rendszeresen a kísértésbe visz!). Most viszont a Coben-krimi utáni csalódottságomban krimik után kutatva nézelődtem az interneten és ráakadtam két érdekesnek tűnő könyvre.

A Kossuth-kiadó Spanyol krimi sorozatában jelent meg Pablo de Santis Párizsi rejtély c. könyve. Engem a fülszöveg olvasása után határozottan érdekelni kezdett.

Párizs, 1889. A világ tizenkét leghíresebb detektívje a világkiállításra érkezik a francia fővárosba. Feladatuk nem más, mint hogy pályafutásuk legizgalmasabb bűnesetével, a nyomozás olykor hátborzongató fordulataival szórakoztassák a nagyérdemű publikumot. Fordulatokban és izgalomban pedig nincsen hiány: tizenkét detektív, számtalan válogatott bűneset, amelyeknek a XIX. századi környezet kivételes hangulatot kölcsönöz. Ám az egyik detektív - rejtélyes körülmények között - kizuhan az épülő Eiffel-toronyból, s ez a különös haláleset újabb kihívás elé állítja a neves társaságot: minden tudásukat bevetve, meg kell állítaniuk egy elvetemült sorozatgyilkost.
Egy jó detektívtörténetben azonban semmi sem az, aminek látszik...
A regény 2007-ben elnyerte a latin-amerikai elbeszélők rangos Planeta-díját.

Oldalszám: 280 oldal
Ár: 2.990 Ft

Szintén ebben a sorozatban leltem rá Carmen Posadas Meghívás gyilkosságra c. regényére. Már ott felcsillant a szemem, amikor a Gyöngyöző cián nevű luxus yachtot említik a történet során, hisz aki legalább akkora rajongója Agatha Christie könyveinek mint én, az rögtön a Gyöngyöző cián nevű Christie-krimire fog gondolni. Ha Carmen Posadas könyve van olyan jó, mint ez utóbbi történet, akkor a jövőben el szeretném majd olvasni (bár a borítójával nagyon nem vagyok kibékülve, nekem túl csajos-szirupos)!

Olivia Uriartét egy fiatalabb nőért hagyta el a gazdag férje. A sikert habzsoló nő egyik pillanatról a másikra ott marad pénz, fényűzés nélkül. Egyetlen megoldást talál: precízen megtervezi a saját meggyilkolását, és korábbi életviteléhez méltó helyszínt is választ hozzá: a Gyöngyöző cián nevet viselő luxus yachtot. Már csak megfelelő személy kell a kivitelezéshez: meghívja hát valamennyi ellenségét egy Földközi-tengeri hajókázásra...
A húga, Ágata idézi fel Olivia utolsó napjainak valós és vélhető eseményeit, és igyekszik fényt deríteni rá, kinek milyen indítéka lehetett Olivia meggyilkolására.


Oldalszám: 376 oldal
Ár: 2.990 Ft

+1 Ráadás:
A következő könyv, amit fel is tettem arra a listámra, ahová a megvásárlásra kinézett könyveket gyűjtögetem, bár nem krimi, de mindenképpen érdekel, mert világháborús történet és mert valami újdonságot várok tőle. David Benioff Tolvajok tele c. könyvét a Fumax adja ki, várható megjelenése pedig 2014. március 10. Remélem, nem csal az előérzetem a regénnyel kapcsolatban!

A nácik kegyetlen ostromgyűrűjében vergődő Leningrádban Lev Benyovot letartóztatják fosztogatásért, és egy cellába kerül Koljával, a jóképű fiatal dezertőrrel. Kivégzés helyett azonban elképesztő ajánlatot kapnak, hogy megmenthessék az életüket: egy tucat tojást kell keríteniük a Belbiztonság nagy hatalmú ezredesének, leánya lakodalmi tortájához. Mivel a városba már jó ideje nem jut be semmilyen utánpótlás, lakói elképzelhetetlen mértékben nélkülöznek, éheznek. Lev és Kolja nekivág a lehetetlennek - Leningrád kíméletlen poklában, sőt még az ellenséges vonalakon túl is kutatják a felbecsülhetetlen kincset.
Ebben a megindító, ugyanakkor mulatságos, egyszerre sziporkázó és hátborzongató regényben a második világháborúban átélt kalandok során egy fiú férfivá érésének ízig-vérig modern története is kibontakozik előttünk.

A kötetet a neves műfordító, Gy. Horváth László (Gépnarancs, Pi élete, Széthullott birodalom trilógia stb.) ültette át magyar nyelvre.

Oldalszám: 280 oldal
Ár: 3.095 Ft
 

6 megjegyzés:

PuPilla írta...

Tetszik ezeknek a spanyol krimiknek a látványterve :)

Szilvamag írta...

Nem vagyok krimi rajongó, de az első könyv még nekem is jól hangzik, a Tolvajok tele meg tuti befutó :)

Amadea írta...

Mit teszel velem, növeled a várólistám?! Gonosz nő vagy.:)
Huhh, tiszta Fejős Éva dizájnja van a második könyvnek...

Nikkincs írta...

PuPilla: nekem csak az első, az telitalálat szerintem, a színei is nagyon jók :)

Szilvamag: tényleg? Szerintem is izgalmas lehet, spanyol krimit még amúgy sem olvastam.
Igen, a Tolvajok tele nálam is az lesz! :)

Amadea: ó, nem volt szándékos! Csak nem a Tolvajok tele nálad is? :)
Igen, szerintem is, első körben annak is néztem amikor böngészgettem :)

Andrea írta...

Hehe ;D.
A Párizsi rejtéllyel én is szemeztem, aztán annyi könyvet sikerült összeszedni, hogy kimaradt nálam és ennek a borítója is tetszik, a másik tényleg olyan FÉ-s :P.

Nikkincs írta...

Közben volt alkalmam kézbe is venni a spanyol krimiket, a Párizsi rejtélynek tényleg tök ötletes a borítója, de egyébként a másik sem annyira gáz, bár valóban FÉ borítóira hasonlít színeiben.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...