2013. február 23., szombat

Az (elmaradt) hónapok leg-leg-leg könyvei #7 - #8

Sajnos a tavalyi év legvége nem éppen a legkellemesebben zárult és ahogy eddig eltelt majdnem 2 hónap a 2013-as évből már azt is elmondhatom, hogy a folytatás sem volt valami fényes. Persze, tudom én, hogy mindenkinek vannak gondjai, kisebb-nagyobb problémái, csak én most valahogy úgy éreztem, hogy hirtelen egy nagy lapáttal vert fejbe az élet. A lényeg csak annyi, hogy változás változás után jött az életemben, én meg csak kapkodtam a fejem és amíg el nem jutottam egy bizonyos pontig, addig ennek a "megszoksz vagy megszöksz" periódusnak a blog látta kárát. De most igyekszem visszatérni a kis könyves portálomhoz, mert azért közben az olvasással nem hagytam fel, sokszor igazi életmentőek voltak számomra a jobbnál jobb történetek.Egy igazán termékeny novembert tudhatok magam mögött, összesen 9 könyvet olvastam el.

 1. Karen Marie Moning: Tündérkrónikák 2-3-4. rész: erre nem nehéz leg-leg-leg jelzőt találni. Ez az a sorozat, amely a legjobban elvarázsolt, aminél a legkevesebbet tudtam meg a legjobb férfi főszereplőről az urban fantasy világban és amelynél olyan világgal találkozunk, amely számomra az egyik legfantáziadúsabb. Vigyázat! A sorozat elég addiktív, mutatja ezt az is, hogy 3 részt egymás után "fogyasztottam" el (aztán rohantam megvenni a sorozat utolsó kötetét...).
 2. Eizabeth Barrett Browning: Portugál szonettek: az egyik legszebb szerelemnek a legszebb módon történő kifejezése. Gyönyörű, megható, egy csoda!
 3. Nógrádi Gábor: A gonosz hét napja: az egyik legjobb mai magyar ifjúsági regény. Annyi humort találtam benne, miközben a torkom sokszor összeszorult a történet miatt. Már volt, akinek a kezébe nyomtam és csak azt vettem észre, hogy jókat nevet ő is rajta.
 4. Luca di Fulvio: Álmok bandája: az egyik legjobb (és legvastagabb, amit a végén nem is éreztem elégnek) könyv, amely bemutatja a Nagy Amerika Álmot és amely minket is álmodozásra késztet!
 5. Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek: ... erre a könyvre nehezen találok szavakat. Ha elhalmoznám csupa-csupa leges jelzővel, az sem lenne elég. Talán kifejezi érzelmeim mélységét az, hogy a 2012-es év legjobb 3 könyvei között van. Ráadásul a velem mostanában történtek miatt a férfi főszereplő sorsát még jobban át tudom érezni, még jobban megemelem a kalapom előtte. Aki esetleg nem olvasta még el, mert valami tingli-tangli szerelmes regénynek gondolja, az jelentem nagyon téved és ez ne tántorítsa el az olvasástól. Szerintem ez olyan könyv, két olyan ember története, amely mindenkit megérint, amely mellett szótlanul nem tudunk és nem is lehet elmenni.
 6. Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai: a legnagyobb csalódás - pozitív értelemben. Ez a könyv egy régi mumusom, azaz már évek óta várt szép csendben a polcon meghúzódva, minden évben többször gondoltam már az olvasásra, de mivel láttam a filmet, gondoltam a könyv sok újdonságot nem hozhat, ezért halogattam. Aztán a várólistám csökkentése keretében sorra került és nagy meglepetésemre talán még jobban tetszett, mint a belőle készült film.
 7. Malcom Day: A klasszikus mitológia 100 alakja: az eddig ebben a témában kezembe került könyvek közül a legátfogóbb és legsokoldalúbb könyv. Gyönyörű, igényes kiadás, rengeteg illusztrációval.


A december már nem hozott ennyi elolvasott könyvet, de itt is volt egy-két igazi gyöngyszem, amely megmelengette a lelkemet.

 1. A.A. Milne: Micimackó: decemberben előbújt a gyermeki énem és muszáj volt elolvasni a csacsi öreg medve szívet melengető és mosolyt fakasztó történetét. Számomra az egyik legkedvesebb mese, amit biztos, hogy majd saját gyermekemnek is fel fogok olvasni.
 2. Charles Dickens: Karácsonyi ének: ezzel a könyvvel is nagy elmaradásomat pótoltam, évek óta szerettem volna karácsonyra hangolódva elolvasni. Szerintem az egyik legszebb és legtanulságosabb karácsonyi történet, egyszer mindenkinek kötelező lenne!
 3. P.D. James: A halál jár Pemberley-ben: Elizabeth és Mr. Darcy boldog egymásra találása utáni évek legérdekesebb továbbgondolása egy kis krimi hangulattal megfűszerezve.
 4. Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai: egy számomra eddig teljesen ismeretlen terület, a vintage ruhák legrészletesebb leírását ebben a könyvben találtam meg.
 5. Chris Greenhalgh: Ingrid Bergman megkísértése: egy szívcsücsök könyv, úgy örülök, hogy ezzel zártam az évet! Az egyik legérdekesebb ember, Robert Capa szerelmi afférjának története az egyik legszebb színésznővel a második világháború utáni időkben. (Capába annyira beleszerettem ebben a könyvben, hogy nemrég olvastam róla a második történetet Susana Fortes könyvén keresztül.)

2 megjegyzés:

Csenga írta...

És megszoktad?? vagy csak próbálod?
Tudom nem vigasz,de én sem látom még az új év szerencsés oldalát:P

Nikkincs írta...

Még nem, de rettentően igyekszem, hogy ebben a sok történésben megtaláljam a jót, egyelőre nehéz :( De akkor úgy látom, hogy ezzel nem vagyok egyedül.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...