2017. október 1., vasárnap

Szeptemberi zárás

Úgy vártam már az őszt, és azt gondoltam, hogy csak úgy tobzódom majd az olvasásban meg a jobbnál jobb könyvekben. Számomra ez a tevékenység sokkal jobban passzol az őszi és a téli szezonhoz, a fejemben ilyenkor az összes őszi klisé megjelenik egy képre vetítve és a közepébe saját magamat képzelem oda. Valamikor augusztus folyamán már ezt vizionáltam, erre mire elérkezik ez az időszak, egyre kevesebbet olvasok. Hogy is van ez?

BESZERZÉSEK

Három beszerzéssel büszkélkedhetek, amelyből egyet már nagyon vártam, hogy megérkezzen. Ez pedig Joanne Harris A St. Oswald fiúiskolája. Akárhányszor ránézek a borítójára, a képen lévő srácra, mindig az zakatol a fejemben: hogy mi a titkod, mit rejtegetsz? Szóval már most érzem azt a harrisi "varázslatot", ami minden könyve olvasásakor el szokott kapni. A második beszerzésem Emanuel Bergmann A trükk című könyve volt, ez egy spontán vásárlás eredménye. Már nagyon vágytam úgy könyvet venni, hogy csak bemegyek a boltba, és rábízom magam a radaromra, ami most ehhez a könyvhöz vezetett. Ezt el is olvastam már és jó választásnak gondolom, egy újfajta megközelítést kaptam a 2. világháborúban történtekről. A harmadik könyv, a Bitó és borostyán Böszörményi Gyulától a szüleim ajándéka volt. Ezt is tartogatom még, várom, hogy megjelenjen a sorozat zárókötete és akkor majd egyben "lenyomom".




OLVASÁSOK

Mint a bevezetőben írtam, ebben a hónapban sem vittem túlzásba az olvasást. Sokkal lassabban haladok a könyvekkel, mondjuk vastagabbakat is olvasok talán, meg túl sok egyéb tényező elvonja most a figyelmemet és az energiámat, így van hogy esténként csak 10-20 oldalra futja. De érzem, hogy lesz ez majd jobb is. A három könyvből amúgy kettő újraolvasás volt. Most ezekhez érzek nagy kedvet. A St. Oswald olvasása előtt újra levettem a polcról az Urak és játékosakat Joanne Harristől és hát jobban imádtam, mint az első alkalommal. Aztán épp tegnap este fejeztem be Carlos Ruiz Zafóntól A szél árnyékát az új kiadásban. Érdekes volt a viszonyom most a könyvvel: első alkalommal sokkal jobban elvarázsolt, most helyenként túlírtnak gondolom, meg rettentő szerteágazó, de Zafónt és az általa teremtett hangulatot  szeretem, szóval azért még mindig a kedvencek között van ennek a helye. A harmadik elolvasott könyvem pedig A trükk volt, a szeptemberi beszerzések egyike. Nagyon tetszett a két szálon futó cselekmény, meg a varázslat, a mágia köré épített történet.



Hogy októberben mi lesz? Reményeim szerint több energiát tudok az olvasásra és a blogra fordítani, bár már most tudom, hogy cseppet sem lesz könnyebb hónap, mint amilyen a szeptember volt. Viszont olyan megjelenések jönnek a következő hónapokban, amelyekre nagyon fenem már a fogam (ennek a pénztárcám már kevésbé örül), így az az egy biztos, hogy nem lesz hiányom jó könyvekben, a többi meg már rajtam múlik.


A többiek zárása:

4 megjegyzés:

Heloise írta...

Nahát, én is hármat olvastam most :) Nekem amúgy az ősz tökre olyan, mint másoknak a nyár :) ilyenkor jön egy csomó-csomó terv meg elképzelés, amit szeretnék megvalósítani (mmint nem csak könyves fronton), és nekem ilyenkor ezért is csökkennek az olvasások.
Az Urak és játékosok már egyre jobban birizgál, muszáj lesz elolvasnom, úgy érzem.

PuPilla írta...

Nahát, újraolvasós időszak van? Nekem is két újraolvasás volt a szeptemberi olvasmányok közt. :)
Az Urak és játékosok hangulatát nagyon szerettem, remélem majd ez köszön vissza a St. Oswaldban is. Nagyon jó lett a fotó a könyvvel :)
A spontán vásárlás meg néha aaannyira jólesik az embernek ;) Nekem is ilyen volt ugyebár Eleanor Oliphant. :)

Kívánom, hogy jusson lélegzetnyi időd a blogra is, várom a bejegyzéseket! :) És persze olvass is sokat! :)

Nikkincs írta...

Heloise: most, hogy ezt mondod, lehet talán is igaz rám is -valahogy több programot szervezek, kevesebb az idő az olvasásra, meg mondjuk esténként talán többször nézek filmet is :)
Ó, még nem olvastad? Akkor mindenképpen, tetszeni fog! :)

PuPilla: úgy tűnik :) Pacsi! És még többet is tervezek még az év hátralévő részére. Nagyon remélem én is, bízom Harrisben.
A spontán vásárlás a legjobb :P
Köszönöm! :)

Nita írta...

A St. Oswald közös beszerzésünk. :)
Vannak ilyen időszakok sajnos, mikor az ember kevesebbet olvas, reméljük nemsokára több időd lesz majd rá. Nekem most kedvem nincs annyira, inkább próbálom a blogolvasást és sorozatokat bepótolni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...