2012. november 18., vasárnap

A hónap leg-leg-leg könyvei #6

Hihetetlen, hogy milyen gyorsan telik ez az ősz! Nemrég még élveztem, hogy a késő őszi napsütés kellemesen melegíti az arcomat, hogy szépen színesednek a falevelek és vele együtt a táj is. Aztán mostanában reggel már vastagabban kell öltözni és már az esőtől nedves utcákon hevernek a megkopott őszi színű falevelek. Szépen magunk mögött hagytuk szeptembert, sajnos már az október is elmúlt és lassan, így november közepén már arra emlékeztetnek minket lépten-nyomon, hogy közeledik a karácsony. 

De addig még gyorsan felsorolom, hogy október folyamán milyen könyveket olvastam és ezek közül melyik milyen leg-leg-leg jelzőt érdemelt ki. Elég szép hónap volt a könyvek számát tekintve, ráadásul nagyon-nagyon jó könyvekre találtam rá, több kedvencem is született az októberi olvasmányaim közül.


  1. Anthony Capella: A szerelem étke: az egyik legnevettetőbb mai romantikus történet, amely szerintem hűen mutatja be az Olaszországot oly jól jellemző "dolce vita" szemléletet.
  2. Romain Gary: A virradat ígérete: az idei év egyik legjobb (ha nem pont a legjobb) könyve. Gyönyörűen megírt történet az anya és gyermeke közötti eltéphetetlen köldökzsinór erejéről. Kedvenc lett!
  3. Henryk Sienkiewicz: Quo Vadis: egy nagy hiányomat pótoltam októberben ezzel a regénnyel. Azt hiszem eddig ebből a regényből tudtam meg a legtöbbet a római császárok, konkrétan Néró véres uralmának korszakáról. Továbbá ez volt az a könyv, ami a legnaturálisabban írta le a keresztényüldözés korszakát.
  4. Galgóczi Dóra: Megszülethettél volna: ebben a picinyke könyvben találkoztam saját legtitkosabb gondolataimmal. Sokszor olyan volt, mintha egy tükröt tartott volna elém az írónő.
  5. Laurie Halse Anderson: Hadd mondjam el...: ez az a könyv, amely szerintem az igazi YA regény. Az eddigi olvasott ilyen kategóriájú könyvek között a legszívszorítóbb és a fiatal lányokra az egyik legveszélyesebb témát boncolgató. Szintén kedvenccé vált!
  6. Szilvási Lajos: Egyszer-volt szerelem: ez a regény pedig igazi "szívcsücsök". Maga a könyv beszerzése/polcomra kerülése is az egyik legkedvesebb emlékem lesz, de a két fiatal főszereplőnek a története az egyik legaranyosabb szerelem, amiről eddig olvastam. Ráadásul igazi őszi könyv, mert a története egy őszt fed le, szóval a legjobbkor olvastam.
  7. Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény: az egyik legjobban várt történet. Bemutatja az ember legkegyetlenebb oldalát, ugyanakkor példát mutat arra, hogyan őrizhetjük meg emberi mivoltunkat ezekben a borzasztó időkben is, és hogy a reményt, hogy lesz egyszer majd jobb lesz, sose veszítsük el.
  8. Papp Diána: Szerdán habcsók: a legcsajosabb borító nyertese ez a könyv. Egyik-másik muffint, édességet szívesen megkóstoltam volna a borítóról.

2 megjegyzés:

márti írta...

Keresztényüldözés témakörben javasolnám Spiró György Fogság című regényét is. Lehet, hogy ez naturálisabb (azért csak lehet, mert a Quo Vadist régen olvastam és nem emlékszem már annyira), lehet, hogy nem, de az biztos, hogy egészen kiváló.

Nikkincs írta...

Köszi! Régóta tervezem, hogy elolvasom a Fogságot, most már lassan csak meg kellene valósítanom :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...