2012. szeptember 2., vasárnap

Könyvszaporulat - augusztus



Ez a hónap egész jól indult. Igazából egy könyvért voltam nagyon odáig, amit biztosan be szerettem volna szerezni, ez pedig Mathias Malzieu A szív mechanikája c. könyve volt. Sok jót hallottam róla, tudtam, hogy nekem is olvasnom kell és nem is bántam meg a beszerzését, mert rég olvastam ennyire magával ragadó szép, szürreális történetet. Ezután meg is nyugodtam, hogy nem fog több „könyves veszély” fenyegetni, kitomboltam magamat, mert augusztusban úgyis megyek nyaralni is, nem lesz nekem időm könyveket vásárolni. Aha, gondoltam én, de persze másként történt.

Egyik reggel a munkahelyem felhívott az egyik IT-s kollégám, hogy hozott be egy kupac (de mekkora kupac!) könyvet eladásra, ha esetleg érdekelne. Vajon honnan tudta, hogy kinek kell szólnia? Árulkodó látvány, hogy mindig könyvvel a kezemben érkezem dolgozni? Persze tollat és excel táblákat otthagyva rohantam az IT-ra. Kolléganőmmel olyan örömmel vetettük bele magunkat a dobozokba, hogy azon szerintem csak mosolyogtak a többiek – legalábbis remélem, hogy inkább mosolyogtak és nem bolondoknak néztek minket. Hány könyvet szereztem be? Először is találtam egy gyönyörűséges albumot A klasszikus mitológia 100 alakjáról Malcom Daytől. Olyan szemet gyönyörködtető kiadás, hogy már csak a benne szereplő művészeti alkotásokért érdemes volt megvenni. A második szerzeményem Ken Follett Vadmacskák című regénye: második világháborús történet, nőkről szól, szóval „ide vele érzés” kerített hatalmába. Ráadásul e két gyönyörűség 500 Ft-os darabáron lett az enyém!

Aztán egy hőségriadós kora reggel a postára mentem feladni egy könyvet (mi mást?), amikor kifelé jövet megakadt a szemem az akciós könyveken. És megálltam. Csak úgy. Gondoltam csak nézelődök, erős leszek, nem veszek semmit. Elbuktam és jelentem nem vagyok erős, csak képzeletben, mert két régóta keresett könyvet szereztem be. Az első Ray Kluun Ne vedd el az életem c. regénye, a másik Catrin Collier Magda lánya c. könyve. 

Ezután indultam nyaralni, most már tényleg úgy voltam vele, hogy fél lábon állva kihúzom a hónap végéig anélkül, hogy újabb könyvet vennék. Nyaralás alatt nem is volt gond, aztán jött egy levél egy kedves molytól, hogy nem szeretném-e Katherine Howe A boszorkányoskönyv c. regényét? De, szeretném! Újabb strigula a listámon. Utána pedig az Ulpius szervezett egy akciót, amit tényleg nem hagyhattam ki. Két kedvenc és könyvtárból olvasott Joanne Harris könyv lett az enyém, a Csokoládé és a Csokoládécipő. Most már bármikor újra levehetem őket a polcomról! Az utolsó garázdálkodásom pedig Leiner Laura Szent Johanna Gimi 7. – Útvesztő c. könyve lett. Majdnem elfelejtettem, hogy ez is augusztusban fog megjelenni, de egy fanatikus rajongó kolléganőm emlékeztetett rá, így ketten együtt meg is rendeltük és már alig várjuk, hogy közösen kibeszélhessük.

Szóval elnézve a nagy kupacot mellettem, ez a hónap lett eddig a csúcs a beszerzéseimben. Összesen 9 darab könyv!!! De aztán látva a többiek beszerzéseit, lelkiismeret-furdalásom egy picit csökkent, mert ezzel a mennyiséggel valahol azt hiszem a középmezőnyben foglalnék helyet. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy szeptemberben mit fogok összegarázdálkodni, mert már erre a hónapra is van egy fejben lévő listám a beszerzendő könyvekről.

2 megjegyzés:

Szilvamag írta...

hmmmm, jó kis kupac!!! :) És ha a kedves kollégád ismét beállít egy doboz könyvvel, akkor ki ne hagyd! :D

Nikkincs írta...

Ugye? Eleresztettem magam :)
Természetesen lecsapok rá és figyelek esetleges Heyer könyvre is :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...