2018. január 27., szombat

Teaszünet-díj

Még az idei év első napján kaptam Larawyntól, a Hold The Moon bloggerjétől a Teaszünet-díjat, amit ezúton is köszönök neki és elég nagy késéssel ugyan, de végre elkészült az én kis ötperces teaszünetem, amit lentebb olvashattok.

A szabályok:
1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.
2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.
3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.
4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.
5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.
+1 Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.


Egy rám jellemző idézet:

Az ember néha azért indul el, hogy valahová megérkezzen. Néha viszont csak elindul, hogy menjen és menjen, amíg a köd kitisztul, a kétségbeesés elcsitul, vagy a csírázó gondolatot sikerül végiggondolni.
/Nicholas Barreau: A nő mosolya/

Larawyn az alábbi kérdéseket tette fel nekem:

1. Mi marad a legemlékezetesebb 2017-ből?

Két programot választottam: voltam a Chefparade rendezvényén csapatépítés keretén belül és nagyon imádtam, azóta is gondolkozom rajta, hogy el kellene menni egy főzőiskolába, mert nagyon jó hangulatúak ezek a rendezvények. A másik pedig Andrea Bocelli koncertje. Másodjára láttam őt élőben, hihetetlen micsoda erőmező lengi körbe ezt a férfit és az a hang! Imádom, hatalmas élmény őt hallgatni, látni, egy térben lenni vele.

2. Melyik a kedvenc bejegyzésed a blogodon?

Nincsenek nagyon kedvenc bejegyzéseim, inkább a kedvenc vagy meghatározó könyvekről írtakra gondolok vissza jó szívvel, illetve esetükben remélem, hogy át tudom adni a blog olvasóinak a rajongásomat a történet iránt.

3. Melyik könyvet vinnéd magaddal egy lakatlan szigetre?

Egy könyvmolytól megkérdezni, hogy melyik lenne az az 1 darab (!!!) könyv, amit egy lakatlan szigetre vinne magával, elég csúnya dolog. Csak egy? Lehetetlen döntés! A kedvenceim között böngészve sem tudom leszűkíteni a kört, bár talán a Jane Eyre lenne a kiválasztott. Nagyon sok szép gondolat van benne, egy erős női karakterrel és egy női szíveket megdobogtató férfival. Már hónapok óta motoszkál bennem a gondolat, hogy újra el kellene olvasnom.

4. Milyen lenne egy tökéletes napod?

Stresszmentes. Jelenleg ebből van szerintem túl sok az életemből. De ha elképzelek egy ideális majdnem tökéletes napot abban lenne jó sok kávé, könyv, nevetés.

5. Melyik híres emberrel töltenél el szívesen egy teaszünetet?

Olyan fura, engem ezek a kérdések - hogy ha lenne lehetőségem valaki ismert emberrel leülni ki lenne az - soha nem mozgattak meg igazán. Sokszor nem a híres emberektől kap az ember életre szóló útravalót, hanem a sok kisembertől. Persze könyvmolyként azért egy-egy számomra értékes könyv elolvasása kapcsán eszembe jut az írója, hogy megkérdeznék tőle néhány dolgot, így ennek keretében például J. K. Rowlingot vagy akár Anna Gavaldát is meghívnám egy teaszünetre.

6. Hogy látod magad öt év múlva?

Öt évvel idősebbnek. Viccet félretéve nincsenek konkrét terveim, ötéves időtávra meg pláne nem. Szeretnék okosabb, tapasztaltabb, lazább, nyugodtabb valaki lenni 5 év múlva, aki sok olyan helyre eljutott ezen idő alatt, amelyre egészen idáig csak álmodozott vagy bakancslistát írt.

7. Mi lenne a három kívánságod az Aranyhaltól?

Egészség. A számomra fontos emberek legyenek boldogok. És legyen egy időnyerőm, hogy minden engem érdeklő könyvet el tudjak olvasni.

8. Mi a legfontosabb célod idén?

Nem rágörcsölni dolgokra, mind a munka, mind a magánélet és a könyvek, olvasás területén.


Remélem nem baj, hogy megtöröm a láncot és megszegem a szabályokat, de a teaszünetet most nem küldeném tovább a saját kérdéseimmel. De persze, aki Larawyn fentebbi kérdésire szívesen megadná a saját válaszát, akkor hajrá!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...