2013. május 1., szerda

Könyvszaporulat - április

Nem kellett ahhoz jóstehetség március végén, hogy tudjam, április veszélyes hónap lesz a pénztárcámra nézve. Amennyire rettegtem, hogy elszáll velem a ló a beszerzések terén, szerintem egész visszafogott voltam és a Könyvfesztiválon sem engedtem oly sokszor a csábításnak. A lényeg, hogy áprilisban 5 könyvet tehettem az amúgy is jól megpakolt könyvespolcaim egyikére.

Az első elcsábulásom eredményeképpen az Alexandra Bella Italia akciójának keretében Marcello D'Orta Rómeó alulról jegyezte el Júliát c. könyvét szereztem be, amely nápolyi gyerekek dolgozatait tartalmazza a szerelem és szexualitás témakörében. Egy pár óra alatt el lehet olvasni az egész könyvet, viszont a nyugalom megzavarására alkalmas, szóval csak egy jó adag előkészített papír zsebkendővel célszerű olvasni, ugyanis nekem közben potyogtak a könnyeim a nevetéstől. Szóval jobb ez a könyv bármilyen antidepresszáns tablettánál, csak ajánlani tudom mindenkinek!

Aztán a Könyvhétig önuralmat gyakoroltam, na de ott már nem tudtam ellenállni a kísértésnek. Két könyvet mindenképpen meg szerettem volna venni. Ezek John Boyne A gyáva és Davide Enia Úgy a földön is c. regényei voltak. A harmadik, amely ekkor még a táskámban került már régóta érdekelt és most úgy döntöttem, hogy meg is veszem Paola Zannoner Célvonal c. könyvét.

Az utolsó bűnözésemet Nokedlinek, pontosabban az általa olvasott és értékelt könyvnek köszönhetem. Ahogy olvastam, hogy mit írt róla, már tudtam, hogy mindenképpen el kell olvasnom nekem is és a döntésem másnapján egy antikvárium mellett vitt el az utam. Természetesen benéztem, és persze, hogy megtaláltam aprópénzért a polcok egyikén E. M. Remarque Nyugaton a helyzet változatlan c. könyvét. Nem hagyhattam ott!

Annak áprilisban is nagyon örültem, hogy a beszerzett könyveket olvasom is, nemcsak "összecápáskodom" őket, hisz a fenti 5 könyvből 3 már az elolvasottak között talált új helyet.
Májusra is vannak már terveim, gyarapodik a listám, néha kihúzok belőle egyet-kettőt és hátrébb sorolom, néha pedig újak kerülnek hozzá, de az biztos, hogy jövő hónapban sem maradok majd üres kézzel.

2 megjegyzés:

Szilvamag írta...

Basszus, én nem merem megírni az áprilisi beszerzésem, mert brutál volt. :)) A Nyugaton a helyzet változatlan könyvet épp a minap pakoltam a polcomon és eszembe jutott, hogy én azt mennyire szerettem. :)

Nikkincs írta...

Ez nem ér - tessék színt vallani! :))
Olvastad? Akkor azt hiszem nagyon jó, hogy felfigyeltem rá és be is szereztem, májusra tervezem az elolvasását.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...