2014. április 1., kedd

Könyvszaporulat - március

Az úgy volt, hogy én már előre tudtam, hogy a márciusi hónap nálam veszélyes lesz. E hónap szülöttje vagyok, és a család már ismer annyira, hogy a könyv az mindig szuper ajándék nálam, ezért nem is volt kérdés, hogy idén is meglepnek majd vele. Mondjuk nem volt nagy meglepetés, mert súgtam és így lettem Ulickaja Odaadó hívetek, Surik c. könyvének büszke tulajdonosa (Amadea posztja óta fáj rá a fogam :)). Első találkozásom lesz ez Ulickajával, így egy kicsit izgulok, de az ösztöneim jót súgnak, no meg a hozzám közelálló bloggerek, olvasók is, és bennük eddig nem csalódtam.
Aztán sikerült csere útján megszereznem Kőrösi Zoltán Milyen egy női mell? c. regényét. Volt nagy szemmeresztgetés, amikor valaki kiszúrta nálam ezt a könyvet. De mondtam, hogy ne ítéljenek elsőre, ez nem "olyan" könyv, közben magamban meg jót röhögtem, mert ez szerintem annyira tipikus emberi viselkedés. A könyv egyébként irtóra tetszett, egyet sajnáltam csak vele kapcsolatban azon kívül, hogy a végére értem, mégpedig azt, hogy nem vezettem menet közben családfát. No de majd legközelebb, mert szerintem ezt a könyvet egyszer biztos, hogy újra leveszem majd a polcról.
Eddig egész büszke voltam magamra, hogy na, megint egy olyan hónap, hogy csak két könyvnek leszek a gazdája, azokra sem költöttem egy árva petákot sem, de ekkor március vége felé megjelent David Benioff második könyve, a Tolvajok tele. Kész, végem volt! És persze pont ekkor kellett az Európának bedobnia a 40%-os akcióját, amit az elmúlt két alkalommal szépen át is vészeltem, de most Fabio Volo regényét megkívántam, mert ezer éve nem olvastam már olasz írótól, úgyhogy a Járok egyet is a kosárba került. Most, az olvasásuk után azt mondom, örülök, hogy megvettem mindkettőt és a gyűjteményemet gyarapítják, mert a Tolvajok teléből lett egy kedvenc új szereplőm, Lev Benyov, Volo regényéből meg egy-két dolog kiderült a pasikkal kapcsolatban a számomra.

Így zártam ezt a hónapot 4 könyvvel, amiből tehát hármat már el is olvastam, mert ha dőzsölök, akkor legalább fogyasszam is őket. Eléggé tartok egyébként az áprilistól, hiszen jön a Könyvfesztivál, a nagy bűnözés időszaka, de eddig csak egy újonnan megjelenő könyvre vagyok nagyon kíváncsi. Persze mint tudjuk: ember tervez és a könyvakaritisz mindezt felülírja! :)

7 megjegyzés:

Amadea írta...

Ügyes vagy, hogy hármat már el is olvastál közülük, így végképp bocsánatos bűnnek minősülnek.:)
Nekem hét könyv van az áprilisi listámon. Hét.:D

theodora írta...

Könyvakaritisz :D
Na de tényleg ügyes voltál, hogy hármat már el is olvastál :D (Én meg évek óta 'görgetek' egyes könyveket jajj :D).
A tolvajok tele engem is érdekel, na majd egyszer! :)

Nikkincs írta...

Amadea: Így vezekelek :) Amióta megírtam ezt a posztot, azóta nálam is szaporodtak a könyvek a listán, megáll az eszem, nem tudom, hogy fogom bírni ezt az áprilist! Szóval lehet, hogy ezzel a 7 könyvvel nem leszel egyedül! :)

theodora: nem én találtam ki, a molyon használták :)
Ó, nálam is van görgetős könyv, de még mennyi!
A Tolvajok tele tök jó kis könyv. Amit vártam tőle, azt megkaptam és a két főszereplőt meg szerintem nem lehet nem szeretni benne.

Kőrösi Zoltán írta...

Kedves Nikkincs, ha már olyan "irtóra tetszett"-- akkor üdv! Kőrösi Zoltán
www.korosizoltan.hu

Nikkincs írta...

Kőrösi Zoltán: köszönöm az élményt és az üdvözletet!

zakkant írta...

Pont most írok a Tolvajok teléről :) Lev nekem is nagy kedvencem lett. Nagyon jó könyv volt :) Ulickajára már régóta fenem én is a fogom, de eddig még nem mertem belekezdeni. Olyan sok mondták már hogy jó... Kíváncsi vagyok neked, hogy fog tetszeni!

Nikkincs írta...

zakkant: ugye, hogy Lev milyen egy jó karakter lett?!
Igyekszem áprilisban sorra keríteni Surikot, de szerintem meg fogom szeretni Ulickaját :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...