2014. december 31., szerda

Könyvszaporulat - december

Ho-ho-hóóóóó, micsoda hónap lett ez a december! Igen, tudtam, hogy jónak ígérkezik a karácsonyi ajándékozás miatt, de nem gondoltam, hogy ennyire. Igazából csak a családomtól számítottam könyvre, és onnan is csak maximum kettőre, ehelyett a fa alatt 4 csodálatos szépséget találtam. Tőlük kaptam Pettigrew őrnagy utolsó csatáját (jelentem, azóta már el is olvastam és az őrnagy csudajó fej!), a Szívlekvárt (már alig várom, hogy elmerüljek benne), a Férjem valamit titkolt (ez meglepetés volt, mert az én listámon nem szerepelt) és a Mrs. Hemingwayt (érzésem szerint nagyon jó könyv lesz ez, legalábbis minimum egy, a Párizsi feleséghez hasonló élményre készülök).

A családi karácsony mellett a barátnőm is meglepett egy izgalmas olvasmánnyal és van egy olyan érzésem, hogy ezzel a könyvvel fogok szilveszterezni, ez pedig a Hugo Marston-sorozat 2. kötete, A kriptatolvaj.

De nem csak ennyi volt a december, mert az ajándék könyvek mellett kettőt én is összegarázdálkodtam magamnak. Ebből az első szerzemény David R. Gillham Asszonyok városa c. regénye, amit már rég kiszúrtam magamnak és angolul terveztem az olvasását amikor is láttam, hogy magyarul ki fogják adni. Decemberben szerencsére elcsíptem egy akciót, amelyben 40%-os kedvezménnyel meg tudtam rendelni. 
A másik szerzeményem Sarah Addison Allentől A barackfa titka, amelyre már nagyon vártam. Aztán egyik este a nagy karácsonyi őrület közepette betértem a könyvesboltba és ott nézett vissza rám a polcról, én biza nem tudtam ott hagyni!

Összessen 7 darab könyvvel zárom a decembert, amely az egész évet nézve a legdurvább hónapom volt, viszont szerintem csupa jó kis könyv került most hozzám. Ugye?

8 megjegyzés:

Szilvamag írta...

Nagyon nagyon jó könyveket szereztél be valóban jó hónapot zártál.:) A Pettigrew őrnagyra nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fogsz róla írni, az Asszonyok városa pedig szerintem irtó jó vétel volt, igazán nagyon jó kis könyv, nekem legalábbis roppant tetszett. És hát bizony bizony a kriptatolvajos is birizgálja a fantáziám.:) Egyébként csodálkozom, hogy arról milyen kevés értékelést lehet olvasni, lehetséges, hogy ilyen kevesen olvasnák?

Andrea írta...

A Szívlekvárt Dórinál is láttam, úgyhogy mindkettőtök véleményére kíváncsi vagyok :), na meg a Mrs. Hemingway-re is :).
Szép termés :).

Nikkincs írta...

Szilvamag: Pettigrew-ról már csak jövőre, de egyébként tök más ez a könyv, mint amit vártam :)
Szerintem pedig jó kis sorozat ez a Hugo Marston, nem tudom, hogy valóban ilyen kevesen olvassák-e, azért remélem, hogy nem.

Andiamo: hamarosan olvasom majd mindkettőt, de szerintem jó történetek lesznek.
Szerintem is, egymásra halmozva be sem fért a fa alá :)

katacita írta...

Márcsak ezért is megéri várni a karácsonyt! :)
Remélem, hogy a Mrs. Hemingway lesz olyan színvonalas, mint A párizsi feleség, majd megvárom, mit mondasz róla, de múltkor már nagyon néztem a könyvesboltban :)

theodora írta...

Szuper könyveket kaptál, vettél! :)
A barackfa és a Szívlekvár nekem is a polcomon landolt (magamtól magamnak :D), a Pettigrewra nagyon kíváncsi vagyok mit mondasz róla, mert már szemeztem vele többször is! :)

Nikkincs írta...

katacita: igen :) A Mrs.Hemingway esetében én is ebben reménykedem, remélem, nem fogok csalódni!

theodora: köszi, neked is szép kupacod lett. Jó a Pettigrew, de teljesen más élmény lett, mint amire számítottam.

Nita írta...

Nagyon jól mutatnak ezek a könyvek így együtt a képen! :) Remélem mindegyiket szeretni fogod!

Nikkincs írta...

Nita: köszi! Eddig 3-at olvastam el a kupacból, jó kis választások voltak, azt hiszem idén nem fogott mellé a jézuska :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...