2012. szeptember 16., vasárnap

A hónap leg-leg-leg könyvei #4

Megint megcsúsztam ezzel a bejegyzéssel, hisz szeptember közepe van és most az augusztusban olvasott könyveimről jön a leg-leg-leg lista. Szeretem ezt a fajta kategorizálását a könyveknek, mert mindig vissza kell gondolnom rájuk, hogy vajon mi volt az, ami olvasásuk alatt megfogott bennük.
Az augusztusi listám se nem túl hosszú, se nem túl rövid, azt hiszem hoztam az átlagos darabszámomat, jelen esetben hét kiolvasott könyvet.


  1. Niccoló Ammaniti: Magammal viszlek - az a könyv, amely a legjobban odavágja az ember lányát, aminek a befejezése után csak pislogsz és megszólalni sem tudsz.
  2. Mathias Malzieu: A szív mechanikája - a hónap legszürreálisabb története, csodálatos és keserédes gondolatokkal.
  3. Agatha Christie: Bűbájos gyilkosok - a legszokatlanabb témaválasztás a Krimi Nagyasszonyától, de természetesen ez is egy nagyon jól megírt remekmű.
  4. Baráth Katalin: A türkizkék hegedű - az egyik legjobban várt folytatás és most már bizton állíthatom, hogy az egyik legkedvesebb szereplőm is ebből a regényből került ki, aki nem más mint, Dávid Veron.
  5. Alexandre Dumas: A régens lánya - a Nagy Mesélő Franciaország egyik legizgalmasabb szakaszáról szóló története a szokásos Dumas-féle csavarokkal és meglepetésekkel.
  6. F. Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby - az 1920-as évek Amerikájának legélethűbb hangulati bemutatásával ebben a regényben találkoztam.
  7. Joanne Harris: Partidékiek - a hangulatteremtés legnagyobb boszorkányának egy újabb gyöngyszeme, most is telibe talált nálam.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...