2015. június 30., kedd

Júniusban nem voltam mértékletes

És ennek úgy örültem! Mármint a sok szépségnek, amik végül is hozzám kerültek. Egyébként olyan jót nevettem magamon, mert visszanéztem a tavalyi júniusomat és ott 5 könyv került hozzám. Azt mondtam magamnak, hogy á, nincs az az isten, hogy én most is ennyi könyvet vegyek, nem érdekel úgysem most semmi annyira, max. kettőt terveztem be. Erre mi történik? Pontosan 5 könyvet vettem. Meg egy színezőt. Meg hozzá egy 24 darabos ceruzakészletet. Szóval még túl is szárnyaltam a tavalyi önmagamat.

De nézzük a listát! Az Ünnepi Könyvhétre most csak nagyon kevés időre jutottam ki, még abban sem voltam biztos, hogy ki tudok menni, mert egy makacs vírus két napra ledöntött a lábamról, de a könyvekért mindent, úgyhogy szombatra összeszedtem magam és egy 10 perces garázdálkodást követően már három könyv boldog tulaja voltam. Így került hozzám (végre!) Alice Hoffmantól a Gyönyörű titkok múzeuma, Lawrence Anthonytól az Elefántsuttogó (a Szelíd vadak után muszáj és eddig csak 5-ös értékelést kapott a molyon, hmmm, baromi kíváncsi vagyok már rá) és Elizabeth Weintől a Fedőneve, Verity c. könyv. Ez utóbbinak igencsak örültem, hogy végre a KMK felfigyelt rá és kiadta.

Aztán elcsábultam egy 40%-os akció keretében Jojo Moyes legújabb könyvére a Páros, páratlanra. Büszke voltam magamra, hogy meg tudtam várni ameddig leakciózzák, mert az eddigi összes magyarul megjelent történetét nagyon bírtam.
Majd amikor Anyunak mentem könyvet nézni születésnapjára, hogy, hogy nem, nemcsak neki találtam olvasmányt, hanem magamnak is. Megvettem ugyanis Khaled Hosseini És a hegyek visszhangozzák c. könyvét. Rám tört a boltban az érzés, hogy ez nekem kell. Mert szeretem az írásait. Mert a Papírsárkányok az egyik kedvenc könyvem és mert ez sem hiányozhat a polcomról. Úgyhogy nem vacakoltam, nem akartam magam lebeszélni róla és jól is esett ilyen spontán venni megint valamit egy könyvesboltban.

És akkor amit nem sorolok a könyvekhez, de hát mégis a beszerzésemhez tartozik az a legújabb őrület, ami minket is elért. A felnőtteknek szóló színező. A könyvesboltban kézbe tudtam venni a most megjelent összes színezőt és engem A titkos kert hozott a  legjobban lázba. Megmondom őszintén, most már lehet, hogy egy picit másképp döntenék. Ugyanis tegnap belekezdtem az egyik képbe és baromi aprólékos. Lehet, hogy elsőként egy kevésbé kidolgozottat kellett volna választanom, de tény, hogy nagyon kikapcsol. Kb. olyan szinten mint az úszás szokott. Jönnek és mennek a gondolataid, egyik sem ragad meg, mert arra figyelsz, hogy "akkor ki ne fussak az ábrából, itt most vajon milyen színnel folytassam és úúú, ott micsoda szép virág van, na, azt fogom következőnek színezni ha ezzel a fával végzek". És rájössz, hogy kevés a 24 darabos ceruzakészlet. Meg filctoll is kellene! És akkor jót nevetsz saját magadon és rájössz, hogy milyen jó móka ez!

Olvasás terén is szép hónap volt, 8 könyvet olvastam el, igaz, ebből kettő májusról húzódott át. Elsőként Jodi Picoult Szelíd vadak novellája varázsolt el, aztán William Black Al dentéjével csavarogtam és ettem végig Olaszországot (ez utóbbi vcs-s könyv volt). Majd A babaház úrnője igyekezett beférkőzni a gondolataimba, aztán a Fedőneve, Verity facsart egyet a szívemen. Napokig gondolkoztam ezen a történeten, és igyekszem írni is róla. Biztos a könyökötökön jön már ki, hogy világháborús történetet ajánlok majd megint, de ez valójában egy nagyon különlegesen megírt csodaszép sztori a barátságról. Aztán ha már világháború, akkor folytattam a könyvtári Nem minden mocsok bécsivel, majd valami teljesen másra vágyva fellőttem magam Mark Whatney-val a Marsra A marsiban. Ez utóbbi újabb komfortzónán kívüli sci-fi olvasásom volt és ez a műfaj egyre jobban tetszik. Utána pedig Khaled Hosseini És a hegyek visszhangozzák című szerteágazó meséjébe merültem el, megjárva Afganisztánt, Franciaországot és Amerikát is. És a júniust egy újabb Agatha Christie-krimivel zártam, ahol iszonyat módon meg lettem vezetve, ez pedig Az Ackroyd-gyilkosság volt (újabb vcs-s kötet, vétek lett volna kihagynom amúgy). Szóval sokat olvastam, sokfelé jártam a könyvekben, igaz nemzetiség szerint nem mutat olyan széles választékot a listám, de most ez így jó. Legalábbis nekem.

A többiek:
katacitaDóriNitaAmadeaPuPillaSzilvamagTekla

9 megjegyzés:

Szilvamag írta...

Nagyon jó könyveket olvastál és szereztél be. A Hoffmanosra nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit írsz majd róla és a Verity-ről szóló értékelésedet is nagyon várom. :)
Ez a színező pedig valóban baromi részletes, már mi is elkezdtük a lányommal, háááát lehet idén nem fejezzük be :D

theodora írta...

Én is 5 könyvvel zártam :D Alice Hoffman közös pont, írsz majd még a többiről is? (A hegyek visszhangozzák érdekelne, meg talán a Verity). A színezés ugye de jó? :D Én is örülök, hogy még tavaly vettem filctollalakat, meg most egy 24 db-os színesceruza készletet (de még kellene több :D).

Nikkincs írta...

szilvamag: ugye? Én is örültem nekik nagyon. Azt hiszem,a Hoffman lesz a következő olvasmány.
Én pont azt néztem, hogy ez a színező szerintem egy több éves projekt lesz :))

theodora: akkor most mi alkotjuk az 5-ösök csapatát :) Igen, írok. A Verity-s már piszkozatban kész, ma még finomítok rajta és a Hosseini-könyvről is tervezem, hogy írok.
Nagyon addiktív dolog ez a színezés! :))

PuPilla írta...

Nekem még mindig nincs színezőm, de majd jól meglesem őket, az aprólékos is tetszene, de sokaktól hallottam már, hogy a Szép álmokat meg a Vintage minták jobb, mint a Titkos kert. Annyira nem néztem meg Könyvhéten, majd belelesek mindbe boltban. :)
5 könyv, ugyan, nem is olyan sok, és tök jók! Olyan ügyes vagy, hogy rögtön olvasol is belőlük, nekem mindig csak állnak utána egy ideig a polcon... nagyrészt. Persze próbálom őket minél hamarabb kézbe is venni, de még mindig nem olvastam pl. a babaház úrnőjét se, pedig hogy örültem, hogy végre megvan, szörnyű vagyok :D

Nikkincs írta...

PuPilla: mindenképpen azt ajánlom, hogy vásárlás előtt nézd meg, vedd kézbe őket. Szerintem a legszebb a Titkos kert, viszont sokkal időigényesebb is a kidolgozottsága miatt. A Vintage nem tetszett, az már nagyon elnagyolt volt és néhol nagyon vastagok voltak a vonalak - atyaég, micsoda probléma, mi? :)) Ezért gondolom, hogy kezdetnek a Szép álmok a legjobb, az valahol a kettő között van.
Köszi, szerintem sem túl sok, csak az ideimhez képest eddig a Top :) Igyekszem szépen olvasni is, azért nem megy ez ám mindig, pláne, hogy a könyvtárból sem jövök haza üres kézzel és azokat meg mindig előre veszem.
Hajrá, hajrá neked is, de pl. A babaház majd őszre szuper olvasmány lenne, addig simán ráérsz vele. Amúgy is azt látom, hogy a vcs-vel milyen jól haladsz, az meg szerintem jobb móka :D

katacita írta...

Hoffman sokunk "kosarába" bekerült, ahogy elnézem :)
A Fedőneve Verityre soha rá se néztem volna, ha nem láttam volna Lobo értékelését róla, amúgy tök gáz, hogy a KMK-s könyvekre már nagyon rá se nézek, pedig köztük is akadnak gyöngyszemek. Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit írsz róla!
A színezés meg csodálatos :)))) Filctollal nekem jobban tetszik, markánsabb színek lesznek, most vettem még egy filctoll-készletet :D

Nikkincs írta...

katacita: igen, Hoffman majdnem mindannyiunknál befutó lett, remélem a Maxim folytatja a regényeinek kiadását :)
Nekem elsőként mint vh-s regény tűnt fel a goodreadsen, aztán Lobo értékelése meggyőzött. Igen, vannak köztük jók, meg lehet találni a nekünk szólót.
A színezés nagyon jó kikapcsolás lett, bele lehet veszni. A filctollon gondolkozom én is. Neked nem üt át a papíron? És milyen a készleted, milyen márka? :)

Nita írta...

Nagyon jó kis könyveket szereztél be. :) Nagyon kíváncsi vagyok, én hogy fogok boldogulni a színezéssel, tuti ki fogok futni a vonalból, ebben biztos vagyok. :D Holnap megyek venni filctollat, lehet kéne valami szuperradírt is szereznem, ami mindent kiradíroz. :D

Nikkincs írta...

Nita: köszi, én a te két tornyodra csodálkoztam rá, nem semmi vagy! :D
Ne izgasson ha kicsúszol, nekem sem megy úgy, majd belejövünk. Szerintem a ceruzák nagyon jók, csak azért szeretnék filceket is beszerezni, mert azoknak élénkebbek a színei.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...