2013. július 1., hétfő

Könyvszaporulat - június

El sem hiszem, hogy a nyár első hónapját is magunk mögött hagytuk. Ráadásul micsoda hónap volt ez a könyveknek! Bár idén sajnos egyéb elfoglaltságom miatt ki kellett hagynom a Könyvhetet, ez nem azt jelentette, hogy a képzeletbeli kosaram üresen maradt. Sőt, azt én már májusban elkezdtem ki-be pakolgatni, amikor is az új megjelenésekről érkeztek szinte nap mint nap a hírek. Végül az újonnan megjelentek közül 4 könyv talált nálam új otthonra, plusz 1 nem várt/tervezett regény is helyet kért magának.

Lőrinczy Judit Ingókövek c. regényére már rettentően fájt a fogam, elolvasása után állíthatom, hogy nem véletlenül. Mióta befejeztem nem múlik el úgy nap, hogy a könyv valamelyik mozzanata vagy szereplője eszembe ne jutna.
Szintén nagy várakozással tekintettem Mary Robinette Kowal Tünékeny illúziók c. könyvére. Ha jól emlékszem igazából két nap alatt végeztem is vele, és most már csak azon gondolkozom, hogy remélhetőleg a folytatás is hamarosan érkezik majd, mert a két főszereplőt nagyon megkedveltem és kíváncsi lennék a további kalandjaikra.
Tracey Garvis Graves Kötelék c. regénye is a polcomra került. Először is magára a történetre figyeltem fel, aztán megláttam a magyar kiadás csodaszép borítóját (igen, még most is van, hogy a borító vonz a könyvhöz) és nyomtam is rá a "Kosárba teszem" gombra.
Negyedik befutó pedig egy olyan könyv volt, amire nagyon-nagyon vágytam: Anthony Capellától A Kávék költője. Még külön bejegyzést is szántam neki, amikor megláttam, hogy megjelentetik, azóta pedig a visszaszámlálás lázában égtem. Egyelőre csak annyit mondhatok, hogy ez a könyv sokkal-sokkal több annál, mint amire első körben számítottam, és bár majdnem 600 oldal, sajnáltam, hogy a végére értem.
Az utolsó szerzeményem pedig a kánikula hibája!!! A tomboló hőség kellős közepén véletlenül kedvenc könyvesboltom környékén volt dolgom (igazából úgy intéztem, hogy arra kelljen mennem) és hűsölésképp betértem A Szentélybe. Egyszer csak azt vettem észre, hogy Margaret Mazzantini Ne mozdulj! c. könyvével a kezemben állok a pénztárnál és csak pislogok magam elé, hogy már megint elcsábultam. De tudjátok mit? Ez legyen a legnagyobb bűnöm!

A júniust így 5 könyvvel zártam, amiből 4-et már elolvastam, szóval legalább azt a fogadalmamat tudom tartani, hogy nem halmozom fel az olvasatlanokat annyira, mint tavaly. Már júliusra is van pár tervezett beszerzésem és ezekbe nem tartoznak bele azok, amelyek a nagy nyári Alexandra-akció keretében fognak majd hozzám kerülni, hisz általában ekkor is szoktam egy-két könyvvel gazdagodni. Kíváncsi leszek, hány könyvnek kell majd új helyet találnom?

1 megjegyzés:

Miamona írta...

Szia Nikkincs! Díjat kaptál! :) http://miamonakonyveldeje.blogspot.hu/2013/07/liebster-blog-award.html#more

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...