2017. december 30., szombat

A decemberi ötösfogat

Rettentő gyorsan elrepült az év utolsó hónapja is, de azt hiszem szinte minden zárásnál megállapítható ez. Persze a december szerintem még gyorsabban tovasuhanónak tűnik: az év utolsó hónapja, így az emberek igyekeznek minden fontosabb munkahelyi dolgot lezárni, közben készülődés a karácsonyra, aztán az ünnepek, baráti, családi találkák és el is telt az egész. De így van ez jól, most ennek van itt az ideje.BESZERZÉSEK

December lévén több könyv került hozzám, hisz a karácsonyfa alatt általában könyveket szoktam találni. Azért bebiztosítottam magam és megvettem Böszörményi Gyula Ambrózy báró eseteinek utolsó kötetét, a Nász és tébolyt. Az előző részt sem olvastam még, mert akkor azt hittem, hogy zárul vele az eredetileg 3 részesre tervezett sorozat, és gondoltam inkább megvárom az utolsó részt és majd egyben örülök neki. Jó lesz 2018 kevésbé szeretem hónapjaiban ezekkel vidítani magamat.
Karácsonyra így nem nehéz kiszámítani, hogy 4 könyvet kaptam. Ebből a Könyvesbolti szerelmek a barátnőm ajándéka, finoman romantikus könyvre számítok, és sajnos rákerestem már a neten a helyszínére (Cotswolds), amivel újabb város került fel az egyszer-látni-kell listámra. A családomtól kaptam meg Elena Ferrante Nápolyi regényciklusának 2. kötetét, Az új név történetét. Erre is nagyon vágytam, örülök, hogy a fa alatt lapult. További két régóta kerülgetett könyv is volt ott még: J.K. Rowling Átmeneti üresedése és Nyáry Krisztián Merész magyarok történeteiről szóló kötete. Ez utóbbi kettő ment is a 2018-as várólista-csökkentés résztvevői közé.OLVASÁSOK

Ezen a terén picit jobb hónapot zártam, mint a korábbiak. 5 könyvet olvastam el, ebből kettő újraolvasás volt. A hóleánnyal kezdtem a hangolódást, majd Anna Gavalda Életre kelni kötetével folytattam a jó könyvek sorát. Utána karácsonyi könyvként újra elolvastam Dash és Lily - Kihívások könyve c. történetét és életemben először olvastam Oscar Wilde-tól, mégpedig A boldog herceget. Az ötödik elolvasott könyv egy rövidke mese: Lackfi Jánostól A gipszmüzli és epertorta, amit ajándékba vettem, de annyira cuki, hogy el kellett olvasnom előtte. Jelenleg meg még épp Az essexi kígyót olvasom, de ennek befejezése már át fog nyúlni 2018-ba.

A decembert jó szívvel engedem el, remek programok voltak ebben a hónapban. Sok baráti találkozó, sok nevetés, egy egész klassz céges karácsonyi buli tarkította a munkás hétköznapokat és annak nagyon örültem, hogy így év végére azért volt pár nap megpihenni. A szokásos évzárós összegzés, várólista-csökkentésekről szóló posztok pedig hamarosan jönnek majd, jó lesz visszanézni az évre könyves szempontból.


A többiek:

8 megjegyzés:

PuPilla írta...

Pacsi, én is ötösfogattal zárom az évet, mármint beszerzések tekintetében. :) Majd holnap teszem ki a posztot, nálam előbbre sorolódott a vcs-s poszt, már mindenképp le akartam tudni a jelentkezést. ;) (egyszer lemaradtam majdnem).

Ügyes húzás volt rögtön rátenni ezeket a szerzeményeket a vcs-re. ;)

A hóleány közös jó élményünk lett, ahogy az irl programok egy része is, tök jó! :) Az essexi kígyó remélem mindkettőnknek tetszeni fog!

Heloise írta...

Az Átmeneti üresedésnek nagyonnagyon örülök, bízom nagyon benne, hogy tetszeni fog! Én imádtam <3
A december valahogy mindig gyorsabban elrepül amúgy, biztos a sok rohanás miatt. Számomra is hihetetlen, hogy holnap után már január lesz... De örülök, hogy ilyen jól telt a decembered, így szép zárni ezt az évet :)
Nagyon várom a vcs-s posztodat (is), kíváncsi vagyok, mik kerültek még fel a listádra.

Nikkincs írta...

PuPilla: pacsi, bizony! :) Most láttam a neved Lobo utolsó névsorolvasásán. Hajrá majd mindannyiunknak, ilyenkor már alig várom, hogy belekezdjek valamelyikbe.

Ugye? Igazából rátettem volna még az év elején beszerzett újakat, de szigorodtak a szabályok, így nem lehetett, nem mintha nem lenne így s listát összeállítani.

Örülök a sok közös kapcsolódásnak, Az essexire meg nagyon kíváncsi leszek.

Heloise: tetszeni fog, tudom. Rowlingot felnőtt fejjel szerettem meg, Cormoran óriási kedvencem.
Igen-igen, december túl pörgős, aztán csak azt vesszük észre itt az újabb év :)
Köszi, igyekszem velük, meg majd mindenki posztját is olvasni róla.

Amadea írta...

Nekem az Átmeneti üresedés Rowlingtól a kedvencem, évekkel ezelőtt olvastam, de még most is gyakran eszembe jut.
Az új név történetét nemrég fejeztem be, kíváncsi vagyok, hogy fog neked tetszeni.

Nikkincs írta...

Amadea: be fog ez nekem jönni, érzem. Amúgy úgy örülök, hogy Rowlingot az elmúlt években fedeztem fel magamnak. Mindenki a HP miatt lelkesedett érte, én meg vén fejjel a felnőtt részlegbe nyitottam be, ami tök jó döntés volt.
Hú, az első rész nagyon sok rágódnivalót adott nekem, tartok tőle, hogy a második még keményebb lesz.

PuPilla írta...

Nikkincs, csak ne keseredj el az elején, ha töménynek érzed! Próbáld az első részét egyhuzamban olvasni, utána lazább lesz a szöveg is. :)

Nikkincs írta...

Köszi, PuPi a tanácsot, igyekszem, de nem hiszem, hogy gondom lesz Rowlinggal, kompatibilisek vagyunk mi ketten :)

Nita írta...

Nekem az Átmeneti üresedésbe beletört a bicskám, de majd meg fogok vele egyszer újra próbálkozni.
Jól mutat ez az öt könyv együtt, remélem mindegyiket élvezni fogod majd olvasni. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...