2017. december 30., szombat

A decemberi ötösfogat

Rettentő gyorsan elrepült az év utolsó hónapja is, de azt hiszem szinte minden zárásnál megállapítható ez. Persze a december szerintem még gyorsabban tovasuhanónak tűnik: az év utolsó hónapja, így az emberek igyekeznek minden fontosabb munkahelyi dolgot lezárni, közben készülődés a karácsonyra, aztán az ünnepek, baráti, családi találkák és el is telt az egész. De így van ez jól, most ennek van itt az ideje.



BESZERZÉSEK

December lévén több könyv került hozzám, hisz a karácsonyfa alatt általában könyveket szoktam találni. Azért bebiztosítottam magam és megvettem Böszörményi Gyula Ambrózy báró eseteinek utolsó kötetét, a Nász és tébolyt. Az előző részt sem olvastam még, mert akkor azt hittem, hogy zárul vele az eredetileg 3 részesre tervezett sorozat, és gondoltam inkább megvárom az utolsó részt és majd egyben örülök neki. Jó lesz 2018 kevésbé szeretem hónapjaiban ezekkel vidítani magamat.
Karácsonyra így nem nehéz kiszámítani, hogy 4 könyvet kaptam. Ebből a Könyvesbolti szerelmek a barátnőm ajándéka, finoman romantikus könyvre számítok, és sajnos rákerestem már a neten a helyszínére (Cotswolds), amivel újabb város került fel az egyszer-látni-kell listámra. A családomtól kaptam meg Elena Ferrante Nápolyi regényciklusának 2. kötetét, Az új név történetét. Erre is nagyon vágytam, örülök, hogy a fa alatt lapult. További két régóta kerülgetett könyv is volt ott még: J.K. Rowling Átmeneti üresedése és Nyáry Krisztián Merész magyarok történeteiről szóló kötete. Ez utóbbi kettő ment is a 2018-as várólista-csökkentés résztvevői közé.



OLVASÁSOK

Ezen a terén picit jobb hónapot zártam, mint a korábbiak. 5 könyvet olvastam el, ebből kettő újraolvasás volt. A hóleánnyal kezdtem a hangolódást, majd Anna Gavalda Életre kelni kötetével folytattam a jó könyvek sorát. Utána karácsonyi könyvként újra elolvastam Dash és Lily - Kihívások könyve c. történetét és életemben először olvastam Oscar Wilde-tól, mégpedig A boldog herceget. Az ötödik elolvasott könyv egy rövidke mese: Lackfi Jánostól A gipszmüzli és epertorta, amit ajándékba vettem, de annyira cuki, hogy el kellett olvasnom előtte. Jelenleg meg még épp Az essexi kígyót olvasom, de ennek befejezése már át fog nyúlni 2018-ba.

A decembert jó szívvel engedem el, remek programok voltak ebben a hónapban. Sok baráti találkozó, sok nevetés, egy egész klassz céges karácsonyi buli tarkította a munkás hétköznapokat és annak nagyon örültem, hogy így év végére azért volt pár nap megpihenni. A szokásos évzárós összegzés, várólista-csökkentésekről szóló posztok pedig hamarosan jönnek majd, jó lesz visszanézni az évre könyves szempontból.


A többiek:

8 megjegyzés:

PuPilla írta...

Pacsi, én is ötösfogattal zárom az évet, mármint beszerzések tekintetében. :) Majd holnap teszem ki a posztot, nálam előbbre sorolódott a vcs-s poszt, már mindenképp le akartam tudni a jelentkezést. ;) (egyszer lemaradtam majdnem).

Ügyes húzás volt rögtön rátenni ezeket a szerzeményeket a vcs-re. ;)

A hóleány közös jó élményünk lett, ahogy az irl programok egy része is, tök jó! :) Az essexi kígyó remélem mindkettőnknek tetszeni fog!

Heloise írta...

Az Átmeneti üresedésnek nagyonnagyon örülök, bízom nagyon benne, hogy tetszeni fog! Én imádtam <3
A december valahogy mindig gyorsabban elrepül amúgy, biztos a sok rohanás miatt. Számomra is hihetetlen, hogy holnap után már január lesz... De örülök, hogy ilyen jól telt a decembered, így szép zárni ezt az évet :)
Nagyon várom a vcs-s posztodat (is), kíváncsi vagyok, mik kerültek még fel a listádra.

Nikkincs írta...

PuPilla: pacsi, bizony! :) Most láttam a neved Lobo utolsó névsorolvasásán. Hajrá majd mindannyiunknak, ilyenkor már alig várom, hogy belekezdjek valamelyikbe.

Ugye? Igazából rátettem volna még az év elején beszerzett újakat, de szigorodtak a szabályok, így nem lehetett, nem mintha nem lenne így s listát összeállítani.

Örülök a sok közös kapcsolódásnak, Az essexire meg nagyon kíváncsi leszek.

Heloise: tetszeni fog, tudom. Rowlingot felnőtt fejjel szerettem meg, Cormoran óriási kedvencem.
Igen-igen, december túl pörgős, aztán csak azt vesszük észre itt az újabb év :)
Köszi, igyekszem velük, meg majd mindenki posztját is olvasni róla.

Amadea írta...

Nekem az Átmeneti üresedés Rowlingtól a kedvencem, évekkel ezelőtt olvastam, de még most is gyakran eszembe jut.
Az új név történetét nemrég fejeztem be, kíváncsi vagyok, hogy fog neked tetszeni.

Nikkincs írta...

Amadea: be fog ez nekem jönni, érzem. Amúgy úgy örülök, hogy Rowlingot az elmúlt években fedeztem fel magamnak. Mindenki a HP miatt lelkesedett érte, én meg vén fejjel a felnőtt részlegbe nyitottam be, ami tök jó döntés volt.
Hú, az első rész nagyon sok rágódnivalót adott nekem, tartok tőle, hogy a második még keményebb lesz.

PuPilla írta...

Nikkincs, csak ne keseredj el az elején, ha töménynek érzed! Próbáld az első részét egyhuzamban olvasni, utána lazább lesz a szöveg is. :)

Nikkincs írta...

Köszi, PuPi a tanácsot, igyekszem, de nem hiszem, hogy gondom lesz Rowlinggal, kompatibilisek vagyunk mi ketten :)

Nita írta...

Nekem az Átmeneti üresedésbe beletört a bicskám, de majd meg fogok vele egyszer újra próbálkozni.
Jól mutat ez az öt könyv együtt, remélem mindegyiket élvezni fogod majd olvasni. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...