2017. január 31., kedd

Januári egyeske és néhány jó könyv

Nézve a többiek januári zárását, ahol mindenki jó kislány volt, azt hiszem nekem sincs okom szégyenkezni, mert csak egy darab könyvet szereztem be. Ez pedig az Agavétől a legújabb Dennis Lehane történet. Tudtam, hogy kell nekem ez a könyv, úgyhogy lelkiismeret-furdalás nélkül nyomtam rá Az éjszaka törvényénél a megrendelem gombra. Jelenleg éppen ezt olvasom, szóval nem növeltem vele a várólistám.



Ami amúgy januárban egészen szép számmal, pontosan 6 könyvvel csökkent, ennyit olvastam és úgy nagyjából ennyit is tervezek átlagban havonta erre az évre. Ebben a 6-ban volt rögtön 3 várólistacsökkentő könyv: olvastam Henry Gideltől Coco Chanel életéről, majd Nyáry Krisztiántól az Így szerettek ők második része is sorra került végre, és John Steinbeck Lement a Hold című kisregényét is megismertem. Ebből a hármasból talán Coco Chanel története volt a leggyengébb, de eddig jó kis vcs-s könyvek voltak ezek és mint látszik, ilyenkor év elején még nagy lendülettel vetem bele magam az összeválogatott csapatba.
Amúgy az évet a Brooklynnal nyitottam Colm Toibíntől, amit még karácsonyra kaptam. Szerettem, jó volt a maga egyszerűségében. Majd egy régóta tologatott könyvet vettem le végre a polcról, ez pedig a Hideghegy volt. Már többször szerettem volna elkezdeni, de mindig halogattam, meg bevallom kicsit féltem a tömörségétől. Nem kellett volna, hiszen nagyon jó maga a történet és most valóban jól esett felvennem azt a régi típusú, lelassulós, belemerülős olvasási ritmust. A hónapot egy könnyedebb olvasmánnyal zártam, Nora Robertstől olvastam egy krimit, a Megszállottságot. Nem volt ez rossz, az alapszituáció el is gondolkodtatott, de nem dobtam magam hanyatt a könyvtől.

2017 első hónapja azt hiszem nálam arról szólt, hogy tartsak ki az elképzeléseim mellett és ha valami nem olyan gyorsan jön össze, mint ahogy terveztem, akkor se heverjek romokban. Jó dolgokhoz idő kell, most ezt igyekszem magamban mondogatni. Meg újra csak megerősödött a hitem a barátaimban, sok támogatást kapok tőlük, ami nagyon sokat jelent. És persze a könyvek és a történetek is mindig ott vannak, ha az ember el szeretne egy kicsit menekülni a világ történései elől.


A többiek zárása:

6 megjegyzés:

Amadea írta...

Az egy könyv egyenlő az abszolút mértéktartással.:)
Nagy a szinkronicitás: én is hatot olvastam, benne volt a Hideghegy, és három VCs került sorra, mekkora királyok vagyunk!
A jó dolgokhoz idő kell, tényleg. Jó lenne, ha minél több lenne belőlük és minél gyorsabban eljutnának hozzánk, hogy lendületet adjanak, de sajnos türelmesnek kell lenni. *Coelho Amadea legújabb gyöngyszeme*

theodora írta...

Az egy könyv tényleg szép, főleg ha ilyenről van szó, amiben biztos vagy, hogy kell neked és el is olvasod!
Ohh a Hideghegy - nagyon régen olvastam és mennyit kajtattam mire beszereztem egy saját példányt! Újra kellene olvasnom, engem nagyon megfogott akkor.
A vcs-khez gratula, jó ez az év eleji lendület!
Megjön majd a lendület az életed más részére is - DóriHo :D

PuPilla írta...

Egy könyv beszerzés és több vcs-olvasás is, királynő vagy! :)
Akartam valami PupiHo-sat mondani, de csak rötyögök itt a ti Coelhós mondataitokon. :D

Nikkincs írta...

Amadea: köszi, de hát Ti most magasan viszitek a pálmát a nullás hónappal :) Igen, pont most olvastam el a zárásod és vannak közös pontok.
Coelho-Amadea, ezen most vidultam egyet :)

Dóri: a Hideghegyet én is úgy vadásztam, antikváriumban sikerült megvennem. És most már örülök is neki, mert valóban jó könyv.
DóriHo - így lesz, csak idő és türelem :)

PuPi: királynő, jeee, hol a korona? :)
Ugye, én is somolygok rajtuk :)

Nita írta...

Az egy könyv az még teljesen visszafogott beszerzés. :)
Nálad is 3 VCS volt, tök jó, hogy év elején ilyen jól haladunk vele!
És nagyon jól írod, még ha nem is szeretjük ezt, de a jó dolgoknak tényleg idő kell. Az ember siettetne mindent, de nekem is meg kell tanulnom, hogy nem szabad. Akkor most írhatom, hogy NitaHo hozzászólását olvastátok? :D

Nikkincs írta...

Nita: szeretném is ezt megtartani továbbra is, mind a beszerzést tekintve, mind a vcs-s lendületet :)
Írhatod, persze, januárban mindenkiből kibújt a NagyMester :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...