2017. január 3., kedd

Így csökken a várólistám 2017-ben

Lobo 2017-re is meghirdette a várólistánk csökkentésére irányuló játékot. Szándékosan nem nevezem kihívásnak, mert bár az, de én minden évben játéknak tekintem és nem görcsölök rajta, hogy sikerül-e vagy sem. Amit szeretek benne, az az év végi tervezgetés, hogy milyen könyvek kerüljenek bele az alap 12-es kupacba, mik legyenek tartalékok, legyenek-e egyáltalán tartalékok. A 2016-os etapra alapvetően csupa szórakoztató olvasmányt válogattam össze, semmilyen nagy klasszikus, vagy egy 1000 oldalas féltégla nem szerepelt rajta. Ugyanezen elgondolás mentén állítottam össze az idei listámat is, amelyben jórészt a tavaly vásárolt, ámde el nem olvasott könyveim vannak, a játékszabálynak megfelelően ezek mind fél évnél korábbi megjelenésűek, vagy olyanok, amelyeket régóta szeretnék már sorra keríteni.

Az alap 12-es listám

Henry Gidel: Coco Chanel: olvastam már Chanel életéről egy regényt, és annyira megfogott ennek a nőnek az pályája, sorsa, hogy tavaly akciósan lecsaptam Henry Gidel könyvére is. Rájöttem, hogy szeretem ezeket a fél-fiction életrajzi könyveket.
Szabó Magda: Az ajtó: tavaly kaptam az egyik barátnőmtől, épp itt lenne az ideje Szabó Magdától egy "felnőtt" könyvet olvasnom.
Joanne Harris: Szent bolondok: szerintem nem kell magyaráznom. Imádom Harrist, még pár könyve olvasatlan, így itt a helye.
Angela Carter: Esték a cirkuszban: régóta vár már a sorára ez a könyv is, bízom benne, hogy be fog jönni, sok pozitív véleményt olvastam már róla.
Muriel Barbery: A sündisznó eleganciája: ez is ezer éve a radaromon van, nagyon sokan dicsérik és szeretik, ráadásul 2016-ban új köntösben újra megjelentette a Geopen, ezért is figyeltem fel rá újra.
Joyce Carol Oates: Luxusvilág: több évvel ezelőtt vettem meg még a nagy nyári Alexandrás akció keretében, kb 500 Ft-ot fizettem érte. 
Lori Gottlieb: Légy a felesége!: nyugalom, nem vagyok férjvadász, csak egyedülállóként szeretnék arról olvasni, hogy mit tehetek meg még vagy hogyan gondolkozzam másképp a társkeresés területén.
Jandy Nelson: Neked adom a napot: úgy gondoltam, azért kell egy kis ifjúsági könyv is a listára és tavaly több bloggernél is nagyon jó vélemények születtek erről a könyvről.
John Steinbeck: Lement a hold: rájöttem, hogy szeretem ahogy Steinbeck ír, az Édentől keletre egy nagy kedvencem. Folytatom az íróval való ismerkedést.
George Orwell: Állatfarm: ezzel egy nagy hiányosságomat szeretném pótolni. A könyv ominózus jelszavát természetesen én is ismerem, de most itt az ideje egészben elolvasni a történetet.
Alice Hoffman: The Story Sisters: szintén kedvenc írónőm, tavalyi beszerzés és kell az angol gyakorlás, így ennek a könyvnek a beválogatása nem is volt kétséges.
Nyári Krisztián: Így szerettek ők 2: még 2015-ös karácsonyi ajándékom, az első részt nagyon szerettem, remélem, a másodikban is sok csemegéznivalót fogok majd találni.

A hiányzó kettő könyvtárból jön majd.

A felsorakozott cserecsapat

Tan Twan Eng: Az Esti ködök kertje
Angela Marsons: Elfojtott sikoly
Jojo Moyes: Tiltott gyümölcs
Susan Kay: Fantom
Gillian Flynn: Sharp Objects
John Scalzi: Az utolsó gyarmat
Mika Walturi: Szinuhe
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Ray Bradbury: Marsbéli krónikák

Összesen 21 könyv szerepel a listámon és idén cél az, hogy az alapot mindenképpen teljesítsem, de most úgy érzem, hogy annyira jó könyveket szedtem össze, hogy jó lenne mind a 21-et elolvasni. Ha nem, akkor sem történik semmi, a lényeg úgyis az örömteli olvasás idén is. Hajrá mindenkinek, aki játszik 2017-ben!

5 megjegyzés:

Amadea írta...

Jókat gyűjtöttél össze. A fantomot sztem mindenképpen nézd meg, tetszene neked.:)

katacita írta...

Nekem is tetszik a listád! :)
A Szent bolondokat nagyon rég olvastam, de gondolom jó volt, A sündisznó eleganciája is, és szerintem a Neked adom a napot nem egy tinglitangli YA, elég tartalmas, bár kicsit szomorkás.
Az Állatfarm nekem is régi adósságom, bár simán lehet, hogy sosem fogom elolvasni. :D
Remélem, az Új nap virrad-ot is sorra keríted majd, persze csak ha épp lesz kedved hozzá! ;)

Nikkincs írta...

Amadea: biztos, hogy a Fantomot elolvasom, az ilyen jolly joker tartalék a cserék között :)

katacita: jó, hogy megerősítesz bennük, szerintem is jó könyvek lesznek majd.
Á, az Állatfarmot szerintem gyorsan el lehet olvasni, meg most az Európa kiadta új köntösben a zsebkönyvtár sorozat részeként és nagyon tetszik, majd lehet, hogy be is szerzem.
Kedv lesz, jó lenne lezárni vele a sorozatot, attól félek, hogy nem nagyon emlékszem már az előzményekre, csak úgy nagy vonalakban :/

Avilda írta...

Szegény Joanne Harris, hadilábon állok vele. A Szederbor és a Csokoládé, de talán még az Aludj kislány is örök kedvenc, de az utóbbi két könyve annyira nem győzött meg (Csokoládécipő és Partvidékiek). Már félek tőle újat olvasni :( Lehet, megpróbálkozom vele is angolul egyszer.
Alice Hoffman említett könyve engem is érdekel, gondolkoztam is, ezt rendeljem-e, de végül a The Ice Queenre esett a választás :))

Nikkincs írta...

SafeHaven Avilda: én általában szeretem, nekem az Ötnegyed narancs nem jött be, sokan meg imádták. A Partvidékiek nálam nagy szerelem, látod, nálad meg bukó. Szerintem próbálkozz vele tovább, megéri!
Remélem jó lesz az AH-könyv, ha nem hozzák a többi magyarul, igyekszem beszerezni majd angolul, mert nagyon szeretem. Biztos az Ice Queen is jó lesz, jókat olvastam róla GR-en.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...