2016. november 30., szerda

November könyvekben

A novembert elég felemás érzelmekkel éltem meg, de egy dolog megint csak biztos volt: olvastam. A vásárlással már kicsit visszafogottabb voltam, egész hónapban nem éreztem késztetést rá. Apasztottam az itthoni olvasatlanjaimat, a frissen vásárolt idei éves beszerzéseimet és küzdöttem a várólista-csökkentéssel. Mígnem meg nem kaptam az Európa Kiadó akciójáról a hírlevelet, mert akkor úgy döntöttem, hogy itt az ideje megvenni Carlos Ruiz Zafón sorozatának legújabb kiadását, pontosabban azt a két kötetet, ami nem volt meg ebből a csodálatos új kiadásból. Komolyan, teljesen beleszerelmesedtem ezekbe a borítókba, a kivitelbe, a bőrkötést utánzó gerincbe, az arany feliratokba, úgyhogy öröm és boldogság van a köbön, ha ránézek az egymás mellé állított könyvekre. Természetesen tervezem az egész sorozatot újraolvasni, de az már szerintem jövő évi projekt lesz.

Az elolvasott könyveket tekintve remek hónapot zárhatok. A novembert Hemingway Vándorünnepjének újraolvasásával kezdtem, szuper volt, hogy sikerült pont ősszel sorra kerítenem. Csodás érzés volt képzeletben Párizsban csatangolni. Majd a várólista-csökkentés keretében Melanie Benjamin Az aviátor felesége című regényét vettem kézbe, ami nagy meglepetést okozott, sokkal komolyabb történet lapult a borító mögött, mint amit sejtettem (itt írtam már róla). Aztán egy friss szerzemény következett, a Minden eltűnt lány. Nem mondom, hogy tökéletes könyv, de én szerettem olvasni, tetszett a szokatlan idősíkú történetvezetés, enélkül nem lett volna azért ilyen jó élmény. Így viszont jó szívvel gondolok rá, se több, se kevesebb egy szórakoztató kriminél. Aztán újabb újraolvasásra éreztem késztetést, ez alkalommal a Krumplihéjpite Irodalmi Társaság került sorra, és jobban imádtam, mint első alkalommal. Nagyon kellett ez a kis léleksimogatás nekem és abszolút nem sajnáltam a második olvasásra szánt időmet. Majd Jojo Moyes Miután elvesztettelek című könyvével folytattam a novembert és sajnos elég felemás érzéssel fejeztem. Azt hiszem, nem kellett volna a folytatást megírni, de erről később majd bővebben, hisz minden olvasmányomról tervezek külön írni. És, hogy igazán jól zárjam a novembert, Jo Nesbo A fiú című könyvével sikerült teljesítenem az idei várólista-csökkentést. A fiú pedig egy igazán pörgős krimi, valóban alig tudtam letenni, két nap alatt végeztem is vele.

November egyéb téren egész jó volt: sokat találkoztam a barátaimmal, jó volt velük ki- és átbeszélni a dolgaimat, voltam színházban, buliztam egy óriásit a '90-es évek slágereire, találkoztam a volt kollégáimmal is és sikerült eljutnom a Nespresso mesterkurzusára, ahol a kávékóstolás rejtelmeibe avattak be minket. Furcsa leírni, hogy holnap már december és lassan vége az évnek, jönnek a számvetések, a kicsit lelassuló nappalok, esték, a - remélhetőleg - nyugalomban eltölthető ünnepek. Úgyhogy nem búcsúzom fájó szívvel a novembertől, volt és van mit átgondolnom, de egy kicsit megerősödve vágok neki az év utolsó hónapjának és reménykedem egy szuper évkezdetben (úristen, kicsit előreszaladtam, nem? :))

A többiek is meséltek a novemberről:

7 megjegyzés:

Heloise írta...

Ez a kávékóstolásos dolog nagyon szuperül hangzik! Ilyenre én is úgy elmennék egyébként :) És kóstoltatok különleges kávékat is?
Egyébként tényleg hihetetlen, hogy már holnap december van, egy szempillantásnak tűnt sokszor ez az év számomra.
Ó, a Krumplihéjpite *.* jajj, de imádtam azt a könyvet anno! A Vándorünnepet én is kétszer olvastam, egyszer tavasszal, egyszer meg ősszel, és tényleg az utóbbinál jött át leginkább a hangulata. Harmadjára Párizsban szeretném egyszer újraolvasni, milyen csodás lehetne Hemingway szavaival csatangolni az utcákon! :)

Amadea írta...

Nyugi, majd minden kialakul.:)
A Minden eltűnt lány engem is érdekel, csak kissé unom, hogy a kiadó minden új könyvét világszenzációként vezeti fel.
Ó, a Krumplihéjpite, az milyen aranyos könyv!:)

PuPilla írta...

Gratulálok a vcs teljesítéséhez! :) :)
A Krumplihéjpite nekem is megvan, el kéne már olvasni! :) A Minden eltűnt LÁNYt pedig semmiképp nem fogom. :D
A Zafónok tényleg csudásak!
Nem szaladtál előre egyébként, hamar odajutunk, hogy ilyenekről merengjünk: három bő hét.

katacita írta...

A Krupmplihéjpitét régóta el akarom olvasni, de valahogy sosem jött szembe még fizikai valójában.
Tényleg mindjárt itt az évzáró posztok ideje, annyira durva! Nem akarok közhelyes lenni, de hihetetlenül gyorsan elsuhant ez az év. Mindegy, nemsokára gondolkozhatunk, hogy melyik könyveket válogassuk be az éves kedvenceink közé. :)

Nita írta...

Azért örülök, hogy sok jó élményeid is voltak novemberben, ez a kávés jól hangzik! :) A 90-es évek zenéire hol buliztál? Én ma megyek egy ilyen bulira. :)
Ahogy tegnap is beszéltük, a Zafónok csodásak lettek, több ilyen szép kiadású kötet kéne.
Egyáltalán nem korai, én magamban már elkezdtem átgondolni, milyen is volt ez az év. Az első szó, ami eszembe jutott, a hullámvasút, mind olvasás, mind magánélet terén.

Nikkincs írta...

Heloise: két espresso volt porondon, igazából az ízekről volt szó, meg h miket kell figyelni (savasság, intenzitás stb). De nagyon tetszett, örülök, hogy el tudtam jutni egy ilyenre.
A Krumplihéjpite egy kis csoda könyv, sokkal jobban imádtam mint korábban. Megértem, hogy a Vándorünnepet legközelebb Párizsban olvasnád, az nagyon tuti lenne :)

Amadea: oké, relax van :)
A Minden eltűnt lányban a legjobb ez a fordított idősík, anélkül elég átlagos lenne.
A Krumplihéjpite pedig awwww *.*

PuPilla: köszi, neked meg hajrá a végéhez!
Gondoltam is rád, hogy biztos nem lenne a te könyved :P
A Krumplihéjpitét meg tessék elolvasni, szeretni fogod!

Katacita: olvasd el, nekem különösen ajánlott, utána majd erre a szigetre is szeretnél elmenni, mint Skye-ra :)
Igen, már gyűjtögetem a top könyveket a záróposzthoz. Döbbenet, de tényleg mindjárt vége az évnek.

Nita: a kávés élmény szuper volt. A buli meg a Total Dance Fesztivál volt :) Remélem, neked is jól sikerült a buli!
Teljes mértékben egyetértek: hullámvasút, ráadásul a durvábbik fajtából :) De reméljük 2017 sokkal jobb lesz!

theodora írta...

A változások hónapja volt ez a november nekünk, de tetszik a záró gondolatod - hogy megerősödve vágsz neki a decembernek, minden rendben lesz! :)
Ez a kávékóstolás jó lehetett, kipróbálnám én is!
Én már elkezdtem az éves zárós posztot írni, már ez az időszak jön :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...