2015. szeptember 12., szombat

Őszi válogatottam

Beköszöntött a szeptember, én meg újfent leültem magamnak egy listát gyártani már a nyár végén, hogy melyek azok a könyvek, amelyeket el szeretnék olvasni ősszel. Rögtön két számjegyűre duzzadt a dolog, de ismerve magamat, most óvatos duhajként azért szűrtem ebből a listából. Hiszen egyrészt az új megjelenések is alakítják a terveimet, aztán könyvtárazás alkalmával mindig belekerül olyan könyv is a táskámba, amit nem terveztem előre és persze bloggereknél is mindig találok magamnak igazi csemegéket.

Egyébként olyan jót nevettem saját magamon. Iszonyúan vártam az őszt. A hűvösebb levegőt, hogy végre elővehessem a klassz átmeneti kabátokat, a lengébb és majd a vastagabb sálakat. Erre mi történik az első igazi őszi hétvégén? Sikerült megfáznom. Úgyhogy a hetet tomboló náthával, kaparó torokkal és könnyező szemekkel végigcsinálni nem volt éppen álmaim netovábbja. Így ma megengedtem magamnak egy pizsamás, ágyban kuckózós, forró teát kortyolgatós gyógynapot, közben pedig végeztem az őszi listán szereplő könyvek egyikével.

A kis csapatom, akikkel most ősszel szeretnék megismerkedni:

Kate Morton: Távoli órák
Nagyon szerettem az eddigi két Morton-könyvet. Imádtam mindig a két szálon futó cselekményt, a megteremtett hangulatot, a szereplőit, úgyhogy majdnem két éves halogatás után a Távoli órákat is elkezdtem. Ma be is fejeztem (ezért talán "csalás", hogy itt szerepeltetem, de higgyétek el, listán volt már augusztusban), és sajnos nekem ez most picit csalódás volt. Vagy én voltam túl kritikus, de most megláttam Morton írásának apró (és a fordítás kevésbé apró) hibáit, ami miatt elégedetlen voltam. És az egész történet valahogy annyira lehangoló volt.

Mikkel Birkegaard: Libri di Luca
Már a megjelenése óta kíváncsi vagyok erre a könyvre, de bevallom, hogy az első, inkább negatív vélemények egy időre eltántorítottak tőle. Aztán rájöttem, hogy ez nagy marhaság. Pláne úgy, hogy mostanában észrevettem magamon, mennyit változott az ízlésem, úgyhogy reménykedem, hogy ezzel a történettel én majd csak nyerni fogok pár jó órát magamnak.

Gillian Flynn: Sötét helyek
Nekem a Holtodiglan is bejött, sőt még a belőle készült film is egészen korrekt lett, úgyhogy gondoltam a Sötét helyek is megérdemel tőlem egy esélyt. Pláne úgy, hogy az egyik barátnőm nagyon dicsérte és olyan rossz volt, hogy nem tudtuk kibeszélni, mert én még nem olvastam.

Dennis Lehane: Megszentelt életek
A könyvtárból terveztem kivenni és folytatni a Kenzie-Gennaro sorozat 3. részét. Aztán most pénteken hazafelé betértem a Libribe. Valami jóval kellett zárnom ezt a pocsék hetet, így könyvvásárlásra gondoltam. Naná, mi másra? Lehane két könyve pont akciós volt, ez most a kosaramban landolt. (Szerintem a folytatás is ott fog amúgy.) Ez a sorozat nagy szerelem lett nálam, és persze maga az író is. Muszáj, hogy most ősszel olvassak tőle valamit.

Kőrösi Zoltán: Szívlekvár
Tavaly karácsony óta a polcomon a könyv. Akkor nagyon rá voltam izgulva, aztán ahogy az lenni szokott mindig más könyvek kerültek a kezembe. Most viszont úgy érzem, hogy ez valahogy tökéletes lesz az őszi napokhoz. Meg családregény, amit amúgy is imádok.

Benedek Szabolcs: A vérgróf
Pénteki könyvvásárlásom második tagja, és annak köszönheti a hozzám kerülését, hogy katacita már régóta mondja, hogy milyen jó. Aztán most Amadea írt róla egy igazán kedvcsináló posztot, aztán Dóri pedig megjegyezte, hogy most 499 Ft a Librinél. Persze, hogy meg kellett vennem és a tartalmát olvasva úgy gondolom, hogy ez nagyon-nagyon jó lesz nekem.

Jodi Picoult: Egyszerű igazság
PuPilla mostanában elég sok könyvet olvasott az írónőtől, amivel meghozta a kedvemet ahhoz, hogy a Vezeklés után tovább ismerkedjek a történeteivel. Az Egyszerű igazság témája engem nagyon érdekel, láttam pár dokumentumfilmet régebben az amish közösség életéről, és már akkor felfigyeltem erre a könyvre. Sajnos a múltkori könyvtárazásnál elvitték előlem, de remélem ősszel még lesz szerencsém kivenni. Ha nem akkor maximum eltolódik télre az olvasása.
 



Képek forrása: pinterest


9 megjegyzés:

katacita írta...

Ó, szerintem nagyon jó könyveket válogattál össze! A Vérgróf szerintem jó lesz neked, remélem, nem tévedek! :)
A Szívlekvárt nemrég jegyeztettem elő, úgyhogy hamarosan nálam is sorra kerül majd.
Ezaz, kedveljük együtt Gillian Flynnt! :D Úgy érzem, lassan divat nemszeretni, de nekem eddig mindkét magyarul megjelent könyve tetszett, a Sötét helyek mondjuk teljesen más, elég nyomasztó.
Kíváncsi vagyok, mit szólsz a Libri di Lucához, bevallom, én pár oldal után félretettem, valamiért a stílus nem igazán tetszett.
Gyógyulj meg minél hamarabb, és jó kuckózást még holnapra! :)

katacita írta...

Ja és a Távoli órákra nem is reagáltam! Te mit ajánlasz egyébként a szerzőtől? Sajnálom, hogy nem jött be ez annyira, én sem érzem hibátlannak, inkább csak jól esett akkor ilyesmit olvasni, már rég volt szerencsém hasonló történethez.

Nikkincs írta...

katacita: most én is így érzem, hogy jó kis lista lett ez :) Biztos jó lesz a Vérgróf - szerintem csatlakozni fog Baráth Kata és Kondor Vilmos századeleji krimijeihez, amelyek a kedvenceim :)
De jó, ezt a könyvtári előjegyzést már legközelebb én is megkérdezem hogy működik.
Én is érzek valami ilyesmit az írónővel szemben, de engem ez nem tántorít el. Eszembe is jutottál, hogy Te olvastad és tetszett is.
A Libri di Luca egész jó - tetszik az alapötlet, kíváncsi vagyok mi fog kisülni belőle, gyorsan tudok most vele haladni.
Köszönöm! :D
Morton: Én azt mondom, egy ideig ne olvass tőle semmit, mert így a 3. után rájöttem, hogy totál egyformák a könyvei. Eddig 3-at olvastam tőle, az elsőként megjelent Felszáll a köd jött be a legjobban, de szerintem most a Titkok őrzőjét nagyon szeretik az olvasók, talán azzal próbálkozz legközelebb ha mégis késztetést éreznél.

Nita írta...

Jó kis lista, várom majd a véleményedet ezekről a könyvekről. :)

theodora írta...

A Távoli órákról nekem is ez volt a benyomásom, a Libri di Lucáról kíváncsi vagyok mit írsz majd, mert én is nézegettem, de a negatív vélemények elrettenttek.
A vérgrófot szerintem én is elolvasom most már, ha már elcsábítottalak, hogy megvedd :D
Most olvasom a Verityt ám! :D

Nikkincs írta...

Nita: köszi, csak idő kellene hozzá, hogy még írjak is róluk, de nagyon igyekszem :)

theodora: akkor egyet gondolunk. Szerintem jó a Libri di Luca, tök jól lehet vele haladni és számomra érdekes is. Vérgróf olvasásra fel! :)
De jó, nagyon izgulok!

PuPilla írta...

A Gillian Flynn fanclubhoz biztos nem csatlakozom, de egyébként nekem is tetszik a listád, és látom a többi posztból, hogy el is olvastál már közülük kettőt. :)
Picoult jó, remélem az Egyszerű igazság is tetszeni fog, nekem jó emlékeim vannak róla. Ma reggel fejeztem be egyébként a Csodalányt, és imádtam, szerintem az is tetszene neked.
A Libri di Luca egyébként nekem is megvan és várólistás, de valami miatt mindig arrébb tolódik. Most épp az új Athenaeum megjelenések miatt - persze nem bánom, nagyon kíváncsi vagyok rájuk is. :)

Nikkincs írta...

PuPilla: igen, tudom, hogy nálad Flynn felejtős kategória :)
Most jókat válogattam össze, mert tényleg ezekhez van kedvem, szóval haladok is velük. És akkor most a Csodalányt is felveszem a kív.listámra.
Szerintem egész jó volt a Libri di Luca, nem hibátlan, de szórakoztató. Igen, látom, hogy az Athenaeumtól olvasol, szeretem, hogy te véleményezed az új megjelenéseket :)

PuPilla írta...

Egyébként még a Holtodiglan csalódás előtt beszereztem egy másik Flynn könyvet, a Sharp Objects címűt, szóval lehet, hogy valamikor még megpróbálkozom a szerzővel - vagy eladom olvasás nélkül... :)
A Csodalányról jövő héten már megy a poszt, csak kicsit el vagyok havazódva.
Ó, köszi, igazán örülök, ha adok valami támpontot velük kapcsolatban. :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...