2014. március 1., szombat

Könyvszaporulat - február

Annyi tervem volt február utolsó hetére, de aztán egy fránya megfázás közbeszólt és leterített a lábamról. Az egész hetemet immunerősítéssel, literes teás bögrék és zsebkendők társaságában töltöttem, esténként a munka után már csak arra vágytam, hogy magamra húzzam a paplant és legközelebb csak akkor keljek ki az ágyból, amikor már kutya bajom.

Sajnos ez a nátha - akarom mondani nádha - így kicsit felülírta az olvasási elképzeléseimet, ugyanis úgy elég nehéz ezt a tevékenységet folytatni, ha a szememből dől a könny és másodpercenként orrot kell fújni, a tüdőm meg csak arra alkalmas, hogy majd kiszakadjon a helyéről. Szóval ez az utolsó hét könyves szempontból kész rémálom volt, semmire nem voltam képes (csak saját magam sajnáltatására :)), ezért a héten olyat tettem, amit januárban nem. Engedtem egy akció csábításának és jutalomképpen rendeltem egy könyvet. Bizony! (A legjobb gyógyír egyébként.) Az idei év első könyvvásárlásának áldozata pedig nem más, mint Maria Semple Hova tűntél Bernadette? c. regénye. Már annyit jót olvastam róla, így régóta szerettem volna elolvasni én is és most 35%-kal olcsóbban meg is tudtam venni.

A héten egy másik könyv is a szaporulat részét képezte, ugyanis kaptam egy könyvet ajándékba lassan közelgő szülinapom alkalmából (nagyon köszönöm ezúton is az ajándékozónak!). Ez a könyv Jessica Brockmole Levelek Skye szigetéről c. története, amely szintén nagyon érdekel, mindenki áradozik eddig róla, ráadásul levélregény és világháborús történet, szóval van egy olyan érzésem, hogy nálam is bejövős lesz.

Nagyon örülök mindkét könyvnek, mihamarabb szeretném is elolvasni őket, ráadásul ezt a mennyiséget még simán be merem vállalni, ettől szerintem nem duzzad majd újra kilométeres hosszúságúra az olvasásra sorban álló könyvek listája.

8 megjegyzés:

horsegirl írta...

Ó, a Bernadette-es könyv nagyon jó, remélem, neked is tetszeni fog. :)
A másik könyv nekem is várólistás.

theodora írta...

Ez tényleg kezelhető mennyiség! :) Remélem a Levelek Skye szigetéről neked is tetszeni fog! :))

Nikkincs írta...

horsegirl: most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok Bernadette-re, hogy mit tudhat ez a nő! :D

theodora: két könyv az még oké, ugye? :) Biztos vagyok benne, hogy így lesz!

PuPilla írta...

Ó, sajnálom, remélem már jobban vagy! :)
Nagyon jó könyvek, Bernadette-et én is imádtam, egyedi könyv, a Skye pedig várólistás :)

Amadea írta...

A kettő még abszolút mértékletes gyarapodás, ráadásul mindkettő könnyen és gyorsan olvasható.:)

Nikkincs írta...

PuPilla: köszi, igen, már csak a hangom hasonlít Darth Vaderére :)
A Skye-t tegnap elkezdtem, szuper eddig! Utána meg jön Bernadette is :)

Amadea: ugye? A Skye eddig nagyon csúszik, de a Bernadette-be is beleolvastam, szerintem az is hasonló lesz! :)

katacita írta...

Remélem, már kikergetted a bacikat, vagy akármik is voltak azok.
A Bernadette csodás választás, tetszeni fog! A Maximos szandis akción én is gondolkoztam, mivel ott volt a Kalitkába zárt álmok, de aztán úgy döntöttem, majd máskor, van mit olvasni addig is. A Levelek Skye szigetéről-ről (haha) már Theodoránál is olvastam, és nagyon meggyőzően írt róla, szóval jól megjegyzem magamnak :)

Nikkincs írta...

Nagy nehezen megszabadultam tőlük :)
Azóta túl vagyok Bernadette-en, jót szórakoztam rajta, nem olvastam stílusában még csak hasonlót sem.
Jó ha megjegyzed a Skye-t, nálam nagyon betalált :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...