2017. július 1., szombat

Júniusi zárás

A nyár első hónapjában szereztem be idén a legtöbb könyvet, amit valahogy sejtettem előre, mert a június a Könyvhét miatt mindig erőteljes hónap szokott lenni nálam. Szerencsére azért ettől függetlenül sikerült nem nagyon átesni a ló túloldalára, és az olvasás meg talán már lassan a blogolás terén is újra visszatalálok a régi ritmusomba.

BESZERZÉSEK

Elsőként mostanság kedvenc témámban, a regényes életrajzokban csaptam le egy könyvre: Ben Greenman - Mariel Hemingway A Hemingway-átok című könyvét vettem meg, amit a hónap folyamán el is olvastam. Aztán még a volt kollégáimtól tavaly búcsúajándékként kapott könyvutalvány elköltésének eredményeképpen két újabb zsákmányom lett: Donna Tartt tollából Az Aranypinty és Katherine Allredtől Az ámbrafa. Az elsőt már nagyon régóta szerettem volna megvenni, épp itt volt az ideje, a másik könyv esetében egyszerűen kíváncsi lettem egy romantikus történetre, rég nem olvastam ilyet. Utolsóként pedig a Könyvhéten szereztem be fantasztikusan akciós áron Jane Rogoyska Gerda Taróról szóló könyvét. Ezt is, csakúgy mint Az Aranypintyet már nagyon régen kerülgettem, de azért elég drágának tartottam, most viszont ilyen olcsón muszáj volt nem üres kézzel távoznom a Könyvhétről.



OLVASÁSOK

Visszanézve egész szuper hónapot zárok, amit Joël Dicker A Baltimore fiúk kötete nyitott. Egyszerűen imádtam ezt a történetet, talán még jobban is tetszett mint anno Az igazság a Harry Quebert-ügyben, amit azt hiszem ettől függetlenül a jövőben beszerzek és majd újraolvasom. A Baltimore fiúktól pont azt kaptam, ami számomra a szórakozást jelenti az olvasás kapcsán: benne éltem a történetben és nagyon sajnáltam, hogy vége lett. Utána újabb remek kisregényt olvastam almamag ajánlására a Merre jársz, Bojangles?-t amiről nemrég írtam is és remélem, hogy sokan fognak majd rátalálni erre a keserédes történetre. Talán a hónap egyik leggyengébb olvasmánya volt a Hemingway-átok, de még így is nagyon élveztem Mariel Hemingway életéről olvasni, csak az előtte lévők magasra tették a lécet. A nyári kis listám egyik kiemelt története volt Emylia Hall Nyarak könyve, amit immár másodjára vettem le a polcról és most még jobban szerettem, mint első alkalommal, pedig már akkor is rajongtam érte. Szomorkás, de mégis valahogy pozitív történet, tele a nyári évszak minden szépségével. Utána Az Ámbrafát kerítettem sorra, ami talán a Hemingway-átok mellé sorakozhat fel: jó volt, de maradandó élményt nem adott, sőt, ebben a témában olvastam egy sokkal jobb könyvet évekkel korábban, amelyre a mai napig igen élénken emlékszem. A júniust tegnap egy magyar válogatás kötettel zártam: Az első névre hallgat és a könyvtárból került hozzám. Meglepetés lett számomra is, mert igazán szerettem olvasni. Már egyszer felfigyeltem rá, de aztán annyi olvasnivaló került a képbe azóta, hogy ki is ment a fejemből, viszont a könyvtárban szembetaláltam magam vele, és milyen jól tettem, hogy kivettem.



A mérlegem az olvasások felé billen el, 6 elolvasott könyv és összesen 4 beszerzés. Idén eddig egész jól tartom magam, nincsenek nagyon durva kilengéseim könyvvásárlások tekintetében, de ha lesznek is, biztos vagyok benne, hogy mindegyiknek meglesz a magyarázata, hisz ha jön a késztetés, akkor biza engedni kell neki! Júliusra már vannak terveim a beszerzéseket illetően, főleg a rövidke pihenésemre gondolván, aztán majd egy hónap múlva kiderül, hogy mi vált belőle valóra.


A többiek is zárták a júniust:

Amadea - aki a sok nullás hónap után végre nem fogta vissza magát
PuPilla - aki kettő az egyben számolt be nekünk :)
Heloise - aki pedig a bookdepón szabadult el
Dóri - aki rengeteget olvasott!
Nita  - akire a sok könyv mellett új kihívás vár júliusban.

8 megjegyzés:

Amadea írta...

Csak nem a Podmában voltál?:)
A Nyarak könyve ezer éve megvan nekem, de valamiért még nem olvastam el... ha nem felejtem el, elviszem nyaralni.
Kicsit gonosznak érzem magam, amiért anno elkaszáltam a Harry Quebertet, de annyira túl volt bonyolítva, meg biztos voltak egyéb bajaim is. Viszont kellemes emlékként maradt meg.

Amadea írta...

Lemaradt: milyen vicces kedvében volt valaki, kaptunk megjegyzéseket!:)

Nikkincs írta...

Amadea: de, ott, tudtam, hogy felismered majd :)
Szerintem szép könyv, kívül-belül, most is nagyon szeretem olvasni.
Ne érezd magad gonosznak, nem tetszhet mindenkinek, nekem bejött, én élveztem, kelleni fog a polcomra :)
Igen, kaptatok, jó, hogy mindenkinek mindig más és más a zárása (is) :)

PuPilla írta...

Nagyon tetszett ez a kis megjegyzéses ajánló a többi poszthoz, köszi! :D
Hangulatosak a képeid most is, és nagyon "nikkincses" lett minden, a beszerzések is, az olvasmányok is. :) Dickerre kíváncsi vagyok, és nahát, arra nem is emlékeztem, hogy Amadea te elkaszáltad a HQ könyvet. :O

Az ámbrafának már a címe is nagyon romantikus. :) Remélem a kis pihenéssel együtt jó sok időd lesz olvasni és hozol posztokat is. :)))

Nikkincs írta...

PuPi: köszi, ezt hozzátok ki belőlem, Lányok! :)
Akkor nem hazudtolom meg önmagam :)
Dicker szerintem jó, de látod, Amadeának túlírt. Én most is bírtam a pasit, meg jó volt h HQ főszereplője tért vissza.
4 napos miniszabi lesz, ugyan viszek könyvet, de tartok tőle, hogy nem pont az olvasásról szól majd, de szeretnék aktív lenni a blogon :)

Nita írta...

Csatlakozom, nekem is tetszenek a megjegyzések! :)
Az Aranypinty nekem a megjelenés óta integet a polcra, egyelőre csak visszaintegetek neki, talán egyszer már le is veszem.
Hm, lehet a Nyarak könyvét kéne vinnem majd a Balatonra? :)

Nikkincs írta...

Nita: örülök :)
Akkor jól elintegettek egymásnak, nem tagadom, a mérete miatt nem túl olvasáskompatibilis, de érzésem szerint szuper történet lapul benne :)
Ha mész a Balatonra, ott tuti jó olvasmány lenne, két nyár belőle Balatonon játszódik, a többi pedig Esztergomban. Te sem olvastad még ezek szerint?

Nita írta...

De, olvastam már, csak gondolkodtam egy újrázáson. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...