2016. október 1., szombat

Szeptember könyvekben

Végre, eljött az én időm is! Itt a kedvenc évszakom, mi több, el is telt belőle az első hónap. Bár azt hiszem, lassan a szeptember is felzárkózhat egy ráadás nyári hónapnak a másik három mellé, hisz többségében nem az őszi arct mutatta meg, helyenként bizony hatalmas erővel tombolt a vénasszonyok nyara, így nem panaszkodhattunk az átmenetre.

Augusztust folytatva egy újabb ötös könyvkupaccal zárom a szeptembert. Ebből két olyan könyv van, amiért már előzetesen evett a fene. Az egyik Anita Diamant könyve, A vörös sátor, amelyet a Libri bújtatott új köntösbe (oda is vagyok az új borítóért) és amiről előzetesen az az érzésem van, hogy nagyon fogom szeretni. Viszket is a kezem már, hogy olvashassam, októberi terveim között szerepel. A másik vágyott könyv a Vesalius titka volt. Egyszerűen ha lehet egy könyv külsejébe beleszeretni, akkor itt most ez az eset állt fent. Azóta már el is olvastam, igazán korrekt történelmi krimi bújik meg a csodaszép köntösben (ígérem, hamarosan írok is róla bővebben). 
Két könyvet névnapra kaptam ajándékba az ötösfogatból. Az egyik Tóth Olgától a Csupasz nyulak, amivel a barátnőm lepett meg. Ráadásul meglepetés lett ez a könyv úgy is, hogy bekerülhet az idei évem legjobbjai közé. Vajon miért nem kapott anno nagyobb reklámot?
A másik ajándék a Hullámok tengere, amit a testvéremtől kaptam. Nem mondom, hogy elsőre nagyon izgat a sztori, ráadásul nekem a Titanic egy olyan történet, amelyről nem szeretek olvasni, de kap majd egy esélyt, lehet, hogy télen majd jobban lecsúszik majd. Az ötödik beszerzés a hirtelen felindulásból elkövetett könyvvásárlás esete: Lehane sorozatát muszáj befejeznem angolul és hihetetlen jó áron, Libri antikváriumon keresztül sikerült 1.000 Ft körül megvennem az utolsó kötetet, a Moonlight Mile-t. Öröm és boldogság!

Forrás
Olvasások terén is egész jó hónapot zárhatok: 6 könyvet fejeztem be és félig-meddig kriminális volt ez a hónap, ugyanis 3 krimi volt ezek közül. Elsőként Lehane-től a Hideg nyomon vert jól fejbe, majd Vesalius titkát ismerhettem meg a 19. századi Barcelonában. A sort egy várólista-csökkentésben szereplő könyvvel, Az ABC-gyilkosságokkal folytattam. Amúgy elég fura, hogy utoljára márciusban olvastam vcs-s könyvet, pedig az év elején nagyon vitt magával a lendület. De azért remélem, hogy december végéig meglesz a 12 könyv!
Az őszi listámról a Vesalius mellett sort kerítettem Az iker című könyvre, amit a Lírában vettem múlt hónapban akciósan. Nagyon szerettem, sokat gondolkoztam gyerek-szülő viszonyon, a választásainkon vagy azon, hogy van-e választásunk egyáltalán az életben bizonyos helyzetekben? Majd a Csupasz nyulakkal kicsit hasonló, mégis teljesen más történetbe csöppentem: hasonló, mert itt anyák-lányok és szintén a választások voltak a középpontban, más pedig a kor és a helyszín miatt volt. Utolsóként egy könnyed YA-történettel zártam, angolul olvastam a My Life Next Door-t, szintén vcs-s, így kettővel beljebb vagyok a teljesítéshez.

Szeptember jó kis hónap volt, sok dolog történt velem, volt pár baráti találkám, programom, izgalmas estém. Ráadásul elkapott a rendrakási láz és minden könyvespolcomat leporoltam, egyesével a könyveket, válogattam, szanáltam, megszabadultam jó néhánytól, helyet csináltam az újaknak és azt hiszem egy hasonló "portalanítási folyamat" most bennem is zajlik, plusz sok mindent tervezek a következő hónapokra. Vár rám már a Gonosz pálya is, alig várom, hogy Cormoran Strike megint levegyen a lábamról, szeretném újra belevetni magam a jó kis sorozatnézős estékbe, szereztem be finom Yankee Candles illatokat, szóval Isten hozott Október, szerintem lesz dolgunk bőven! :)


A többiek:
katacita, Dóri, PuPilla, Heloise

5 megjegyzés:

theodora írta...

A Vesaliusról megvárom a bejegyzésed, de szerintem én is sorra kerítem! :)
A mindeféle 'portalanításhoz' sok sikert - időnként (főleg idén) én is szeretek a tárgyaim és a gondolataim között is rendet tenni! :)

Nita írta...

Jól néz ki egyben ez az öt könyv, remélem a végén mindegyiket szeretni fogod. :)
A portalanítás tényleg nem árt, jó, ha az ember kicsit át tudja gondolni a dolgait, hogy lelkileg is rendet rakjon.
Remélem nagyon szép októbered lesz! :)

PuPilla írta...

Ehhem-ehhem, amúgy Umbridge-osan... Hát kérem szépen, mi ez itt, amit látok?! Ötösfogat?! Elsumákoltad csak úgy a Válaszok házát, és azt hiszed megúszod? Ejjejjjejjj! :D
Vesalius: tényleg bele lehet szeretni egy borítóba néha. :) Én recibe kértem, de sajnos még mindig várom, nem jött meg. :(
Az ABC-gyilkosságokról is lesz poszt? Nagyon tetszett annak idején. :) Jól állsz akkor a vcs-vel is, nem? Hány könyvet pipálhattál már ki? Én most lendültem bele, az év első harmadában a Valente könyvek teljesen megakasztottak... Ebben a hónapban viszont én is két vcs-t olvastam el. :)

Csupasz nyulak! Dejó, hogy olvastad! Én is olvastam 2012-ben, és a top5-be került abban az évben! (ezittareklámhelye: http://pupillaolvas.blogspot.com/2012/01/toth-olga-csupasz-nyulak.html ) Én sem tudom miért nem kapott nagyobb hírverést akkor, Tóth Olga remekül ír, remélem fog még... Én egyébként könyvtárból olvastam, de aztán megvettem magamnak, le volt egyszer nagyon akciózva, mert ebből egész egyszerűen kellett egy saját példány. :)
Hullámok tengere: én nagyon szeretem a Titanic témát, ha annyira nem tetszik, akkor majd cserélünk valamire. :) ? De mondjuk a nagyon csöpögőst se szeretem, na majd megmondod milyen. :)

Nikkincs írta...

theodora: klassz könyv, tökéletes szórakozás volt olvasni, csak ajánlani tudom :)
Azt hiszem kell ez a portalanítás néha. Most ez egy ilyen időszak :)

Nita: én is! Vannak tuti befutók benne.
Amúgy felszabadító érzés volt a könyvek között szanálni, nem is gondoltam volna, hogy mennyi olyat gyűjtöttem össze az évek alatt, amihez már "nincs sok közöm" és csak porfogóknak jók.
Én is, nagyon bizakodó vagyok októberre! :)

PuPilla: a kis szemfüles :P De nem, nem csaltam el, hanem úgy döntöttem, hogy az anyukám egyik karácsonyi ajándéka lesz :) Ezért nem kötött ki itt a beszerzések között, de ezúton is köszönöm a cserét! :)
Lesz poszt AC-ról, igyekszem belendülni a csendesebb hónapok után.
Vcs-ben 10-nél tartok, az a kettő csak meglesz már! :)
Neked is hajrá hozzájuk! Yes, we can! :D

A Csupasz nyulak nagyon jó. Anyum is elolvasta, vele tudtam erről a korszakról beszélni. Tényleg ilyen volt :( Azért örülök, hogy ma már sokkal rugalmasabb ez a lányanya téma. Megértem, hogy kellett saját példány belőle.
Oké, ha nem annyira jó, de nem is csöpögős, akkor jó lesz cserére, én benne vagyok :)

PuPilla írta...

Áháá, így már értem! :D ;)))
Várom majd az AC posztot (is)
Wow, akkor már nagyon jól állsz vcs-vel. Mondjuk én is most fejeztem be már a 8-at, egész belelendültem. Yes, we can! :D
Tök jó lehetett anyuddal beszélgetni erről a korszakról. :))

Rendben, akkor majd tartsuk észben a Hullámok tengerét. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...