2015. december 29., kedd

A várólista-csökkentés csapata 2016-ra

A csapat egy része + könyvtár és e-book.
A jövő évi várólista-csökkentésre készülve most idén először nem ültem sokat a könyvek felett, hanem könnyen jött az ihlet, hogy melyeket szeretném beválogatni. Nem gondolkoztam sem a nemek arányán, sem azon, hogy legyen benne szépirodalom is, úgyhogy miután összeállt a kis csapat akkor néztem meg, hogy ettől függetlenül is elég vegyes kis társaság jött össze. Remélem szeretni fogom őket, mert most, ebben a percben természetesen mindegyiket olvasni szeretném.

Az alap 12-es:

Frances Itani: A csend fogságában: olasz, világháborús, ezer éve el szeretném már olvasni, több nem is kell.

Joanne Harris: Kékszeműfiú: Harris kedvenc, ez ráadásul a sötét oldala, Amadea imádta (ami nekem nagyon jó ajánló), és kölcsön könyv, ami már régóta nálam parkol.

Dennis Lehane: Vihar-sziget: Lehane szintén kedvenc, szóval piszok módon ezzel a könyvvel úgy érzem, hogy tutira megyek. A filmet direkt nem néztem még meg, úgyhogy teljesen újdonság lesz.

Paul Auster: New York trilógia: nem ismerem az írót még, épp itt az ideje, mert piszok jó kis értékeléseket olvastam ám róla, illetve erről a könyvről. Rettenetesen izgat már előre!

Jostein Gaarder: Sofie világa: ezt a könyvet anno tiniként elkezdtem már egyszer és nagyon tetszett, csak vissza kellett vinnem a könyvtárba és azóta sem került újra a kezembe. Úgyhogy amikor újra kiadták, lecsaptam rá, csak azóta szegény egész elfelejtődött.

Szabó Magda: Pilátus: még egy régebbi karácsonyi ajándék volt ez, és most, hogy olvastam kicsit Szabó Magda szerelméről az Így szerettek őt-ben, még inkább örülök, hogy beválogattam.

Melanie Benjamin: Az aviátor felesége: szeretem nagyon az önéletrajzú ihletésű regényeket, erre idén jöttem rá, így nem volt kérdés, hogy a Lindbergh házaspárról szólót egyszer szeretném sorra keríteni. Itt az ideje.

Agatha Christie. Az ABC-gyilkosságok: AC immár kötelező darab a vcs-s csapatban, ez is amolyan tuti könyv, nem szoktam sokat szenvedni az elolvasásával.

Jo Nesbo: A fiú: az első könyvem lesz az írótól, erre esett a választásom. A skandináv krimik amúgy is be szoktak nekem jönni, szerintem ezzel sem lesz gondom.

Shan Sa: A gójátékos: azt hiszem ezt a könyvet várom a legjobban, terveim szerint ezzel kezdek majd. Párszár forintért vettem már jó pár éve, és most érzem azt, hogy olvasnom kellene.

Huntley Fitzpatrick: My Life Next Door: idén nagyon gyér mennyiségű angol nyelvű könyvet olvastam el, ezen jövőre szeretnék változtatni és a YA/NA műfaj viszonylag jól, gyorsan olvasható, ezért esett erre a választásom.

Camilla Lackberg: A kőfejtő: ez a Fjallbacka-sorozat 3. része, az első kettővel nem volt különösebb problémám, bízom benne, hogy a folytatással sem lesz.

Igen, nem valami fajsúlyos lista lett, de nem akartam magam megszívatni. A cserecsapatba 7 könyv került és ott sem válogattam be nagyon nehéz könyveket, inkább szórakozni szeretnék, mint szenvedni jelszót tartottam szem előtt. Szóval ők versenyeznek még:

Alex Flynn: Beastly - A szörnyszívű
Tóth Krisztina: Akvárium
Robert Merle: A sziget
Vanora Bennett: Hölgy mókussal és seregéllyel
John Scalzi: Szellemhadtest
Isabel Allende: Kísértetház
Stephen King: Tortúra

Hajrá mindenkinek, aki indul és jó szórakozást a játékhoz!

11 megjegyzés:

Csenga írta...

A csend fogságában-Hű anno Nekem nagyon-nagyon tetszett!!

A Tortúrát most rendeltem meg! még magamon is csodálkozom mert King bácsi szerintem nem pont nekem ír:D

Az Aviátor felesége is jó lesz! :-)

Szerintem Allende legjobb könyve a Kísértetház!

(Írtam neked a blogod e-mail címére)

theodora írta...

A legtöbb könyv a listádról újdonság nekem, szóval jövök majd tájékozódni! Na a Viharsziget itt van! :) A Kékszeműfiú érdekesss, újra kéne olvasnom.
A cserecsapatodból Tóth Krisztin nagyon ajánlom :) Sok sikert hozzájuk!

PuPilla írta...

Szerintem nem is kell, hogy "fajsúlyos" könyvek kerüljenek ide, ez végülis nem a totemizált alapművek bepótlásáról szól, csak azokról a könyvekről, amik régóta várnak már elolvasásra. :) Esküszöm egyszer csinálok valami csak mesekönyves vcs-t :D Mert akár az is lehetne!

Kékszeműfiút együtt fogunk olvasniii! (kb. :D )

Unknown írta...

A Kékszeműfiú engem is érdekel már nagyon régóta, remélem, tetszeni fog neked :) A Viharszigettel meg jól tetted, hogy nem nézted meg filmben... Múltkor kivettem a könyvtárból, de nem bírtam elolvasni, mert annyira tudtam már, mi a csattanó :/

Nikkincs írta...

Csenga: de jó, hogy ezt mondod, mindegyik könyv nagyon érdekel :)
Kingtől még én sem olvastam, de ez az új kiadás most elcsábított. Kíváncsi vagyok milyen lesz.
Válaszoltam :)

theodora: köszi Dóri, remélem menni fog jövőre is. Tóth Krisztától azért tartok, nagyon a padlóra tudnak küldeni a novellái. A Készeműfiúra meg ezek után még inkább kíváncsi lettem, elég vegyes értékeléseket olvastam róla.

PuPilla: pontosan, jó, hogy te is ezt mondod. Bele is döglenék, ha minden kihagyott nagy "alapművet" kellene ide beleszuszakolnom :)
Mesekönyvesben benne vagyok, amúgy gondoltam, hogy azt is teszek bele :)
Hajrá akkor nekünk Harrishez!

Üstökös: én is remélem. Vannak ilyen filmek, amik elkerülnek, és aztán örülök neki, hogy először a könyv akadt a kezembe, majd később a film.

katacita írta...

A gójátékos nekem is megvan valami régi 500 Ft-os verzióban és azóta se nyúltam hozzá. :D Hátha meghozod a kedvem. :)
A Vihar-sziget tök jó, biztos tetszeni fog, bár szerintem kivételesen a film jobb, de majd csak akkor mondom el, hogy miért, ha már mindkettőn túl vagy. :)
Austernek ez egy meglehetősen lehangoló könyve (szerintem), az a fajta, ami a bőröd alá mászik, kíváncsi vagyok, hogy tetszik majd, néhol elég beteg.
Még A szigetet olvastam, kellemes emlékeim vannak róla, mint bármelyik Merle-regényről, amihez szerencsém volt.

Ez a Hölgy mókussal és seregéllyel meg kb a világ legjobb címe, nem tudom, miért, de annyira tetszik. :D

Hajrá a 2016-os VCS-hez, remélem, végig marad a lelkesedés az összeállított listához! :)

Nikkincs írta...

katacita: én is ugyanennyiért szereztem be, még rajta van az ára :)
Fú, oké, azt hiszem azt is előre fogom venni és aztán gyorsan a film.
Emlékszem a te értékelésedre Auster kapcsán, valami mogyorókrémet emlegettél, hogy kell utána :))
Merle könyveivel én is így vagyok :)
Igen, mókás, nekem olyan mint egy tárlatvezetés egyik állomása :)
Köszi, én is remélem!

Amadea írta...

Szerintem tetszeni fog neked a Kékszeműfiú, nagyon okos, csavaros gondolatmenettel megáldott könyv. Ill. az utóbbi inkább Harrisre jellemző.:)
A NY trilógiával óvatosan, az első könyv eléggé megtapos (legalábbis velem ezt művelte anno...), de utána úgy fogod gondolni, hogy jó volt ez.
Kingnek vannak olyan könyvei, amelyek nem az ijesztgetésre mennek, hanem a belső drámára, vagy két ember közötti harcot ábrázolják, a Tortúra is ilyen, vagy A két Rose, ezeket nagyon szerettem.

Érdekes, idén (khm, jövőre) én is spontán válogattam az olvasatlanok közül, nem gombfociztam a címekkel, hogy minél színesebb legyen a lista. Jövőre meghirdettük a spontán örömolvasást.:)

Nikkincs írta...

Amadea: ezt szeretem, pontosabban ezt is szeretem Harrisben.
Oké, most már valóban kíváncsi vagyok erre a könyvre.
Azt hiszem erre az oldalára vagyok kíváncsi Kingnek, mert horrort, ami tocsog a vérben, na azt abszolúte nem bírom.
Hajrá ehhez az évhez nekünk, legyen ilyen (ezt a spontán örömolvasást meg lopom, ha nem haragszol az évzáró poszthoz, nagyon találó :))

Nita írta...

A Kékszeműfiút én is nagyon szerettem, az egyik leghátborzongatóbb Harris, amit olvastam!
A Vihar-sziget is jó szerintem, az ABC-gyilkosságok meg az egyik legjobb AC regény azok közül, amit olvastam.
Sok sikert a csökkentéshez! :)

Nikkincs írta...

Nita: köszi, remélem nem lesz nehéz, pláne, ha ilyen sokan mondjátok a legtöbb könyvre, hogy milyen jó :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...