2015. december 3., csütörtök

Novemberi könyveső

Olyan gyorsan a végére értünk az ősznek és a novembernek, hogy csak akkor kaptam észbe, hogy vége a hónapnak, amikor a többieknél olvastam a havi zárásokat. Azt hiszem így visszatekintve jobban sikerült ez az ősz mint ahogy vártam, illetve szerintem most az időjárásra sem panaszkodhattunk, hisz hosszú, szép, viszonylag enyhe őszünk volt. Kár, hogy vége, viszont ilyenkor meg már szép lassan lehet hangolódni decemberre, karácsonyra. Azt hiszem ez a gondolat volt az ami egy kicsit visszaszorította a novemberi könyvvásárlásos ámokfutásomat, ugyanis az nálunk biztos, hogy karácsonykor lesz könyv a fa alatt. De akkor nézzük a novembert könyvügyileg!

A névnapomra - mivel tudtam, hogy novemberben sok olyan könyv fog megjelenni ami érdekel - könyvutalványt kértem, és ennek köszönhetően került hozzám az első két könyv: a Napkeringő és A láthatatlan fény, így ezek megkésett ajándékok. Mindkettőt nagyon vártam már. Utána igazából azt gondoltam, hogy más beszerzésem nem is nagyon lesz, aztán sok dicsérő kritikát olvastam az Enyém a várról, így persze, hogy ezt is meg kellett szereznem. Majd jött a szandis akció, amelyben még az első nap szerepelt a frissiben megjelent Vanessa és Virginia, úgyhogy "kénytelen" volta megrendelni. Aztán Dennis Lehane Kenzi-Gennaro sorozatának első kötetét, az Egy pohárral a háború előttet sikerült megszereznem csere útján, mivel úgy döntöttem, hogy ezt a sorozatot szeretném a polcomon látni és nem csak a könyvtárból olvasni. Az utolsó két könyv szintén akciós volt és már régen kinéztem magamnak, hogy ebben a kiadásban majd valamikor beszerzem őket. Persze ezek is ilyenkor lettek akciósak, és a 40% az bizony 40%, így mindkettőt megrendeltem. A Legyek Ura úgy gondolom egy régi pótolnivalóm, a Tortúrát pedig jó kezdetnek találom arra, hogy belekóstoljak Stephen King munkásságába. Szóval 7 könyv. Amire idén még nem volt példa. De igazából nem izgat a szám, mert fogyasztom is őket, tehát valóban olyanokat vettem meg, amik érdekelnek.

Olvasás terén sajnos nem mutathatok fel ennyi könyvet. Elég gyatra lett ez a hónap. Valahogy a november nagyon sok volt, munka, tanulás és egyéb elfoglaltságok terén is, így volt, hogy napokig esténként pár oldalnál többet nem is tudtam olvasni, mert bealudtam. Borzasztó amúgy! De azért A láthatatlany fényt és az Enyém a várat az új szerzemények közül sikerült elolvasnom. Az előbbi szép emlékként marad meg, az utóbbi viszont nekem csalódás lett. Mindenki lelkesedik érte, nekem sokszor unalmas volt, bevallom, vártam, hogy a végére érjek. Nem tudom, talán a hangulatomhoz nem volt jó választás és ha máskor került volna a kezembe, akkor bejött volna. Vagy egyszerűen nem volt az én könyvem. A láthatatlan fény mellett elolvastam egy másik világháborús történetet is, a Levelek a bőröndből címűt, aminél a múltbeli szálat nagyon szerettem, a jelenbelivel nem voltam teljesen kibékülve, de összességében jó élmény lett. Pihenésképpen vettem kezembe és egy hétvégi este el is olvastam Nógrádi Gábor Láttam, mi történt című ifjúsági történetét, amin nagyon jókat szórakoztam. Szeretem Nógrádi könyveit, biztos, hogy inkább ezt választanám egyik-másik kötelező olvasmány helyett. Utolsóként Kőrösi Zoltán Szívlekvárja került a kezembe, ez még tavalyi karácsonyi ajándék, gondoltam ideje elolvasni, plusz az őszi listámon is szerepelt. Nagyon jót tett a lelkemnek ez a könyv, imádtam esténként belebújni a Magyar Sándorok sorsába.

A könyvek mellett volt néhány emlékezetes pillanatom e hónapban. Voltam egy könyvraktárban, baráti összejöveteleken, találkoztam Nitával, akivel a könyveken kívül sok egyébről is beszélgettünk (pl. a körömlakkokról is) és nagyon jól éreztük magunkat, majd a hónap végén Andrea Bocelli koncertjére is sikerült eljutnom. Ez utóbbi életem egyik legklasszabb élménye lett, még az sem vett ebből el, hogy egyedül voltam.

Most igaz, hogy úgy érzem a fejem fölött csapkodnak azok a hullámok, de azért tartja bennem a lelket a karácsonyi szabadság. Sok könyvet nem tervezek venni decemberben (de pont ma láttam, hogy megjelent végre a Hotel Florida), de azt biztos, hogy nem fogok könyvek nélküli hónapot zárni.

A többiek zárása:


5 megjegyzés:

Nita írta...

Szerintem is egy percig se bánd a beszerzéseid, mind nagyon érdekes könyv, és ahogy te írtad, úgyis elolvasod őket. :)
Kíváncsi leszek, nekem hogy tetszik majd ez Enyém a vár, remélem jókor kap majd el.
Hajaj, ez a december nem semmi lesz, én már most látom, hogy alig fog felférni a képekre a rengeteg könyv. :D

theodora írta...

Szép hónapot zártál könyves téren, a többi téren meg úgy tűnik mindünknek ilyen stresszes volt.
Remélem az ünnepekkor ki tudod pihenni majd magad!
Sajnálom, hogy nem kapott el az Enyém a vár, de hát van ez így :(
Jövőre nekünk is össze kell hozni a kávézást!! :D

Amadea írta...

Jó kis könyveket szereztél be.:) A Legyek Urára és a Tortúrára is vágytam (meg a Lauroszra, a Jeltisev családra...), amikor rendeltem az akcióból, de majd legközelebb jönnek velem.
Sajnos előfordulnak fiaskók, nekem jó pár összejött ebben az évben, de nem tetszhet mindenkinek minden. Gyorsan el kell adni vagy cserélni, biztos lesznek vevők rá.

katacita írta...

Tegnap félkómása nyomkodtam a telefonom és úgy megörültem annak, amikor megláttam, hogy kikerült a posztod! :)

Szép zsákmány! A Napkeringőre nagyonnagyon kíváncsi vagyok én is, meg most, hogy egyre többen olvassák, a Vanessa & Virginiára is.

Látom, A legyek urát befejezted, hogy tetszett? :) Jó kis kellemes ifjúsági regény, mi? :D
Az Enyém a váron meg legfeljebb túladsz valahogy, van ilyen melléfogás sajna.

Nikkincs írta...

Nita: köszi, nem is bánom, szép lassan fogyasztom majd őket :)
Remélem, hogy neked majd bejön az Enyém a vár. Tényleg kíváncsi leszek majd a ti véleményetekre is.
December pedig mindig ilyen "termékeny" szokott lenni, de legalább jövőre sem maradunk olvasnivaló nélkül :)

theodora: reméljük decemberben az ünnepek táján majd ki tudjuk magunkat pihenni :)
Mindenképpen, nagyon jó lenne egy közös találka kávézással, jó kis beszélgetéssel :)

Amadea: oké, azért megnyugtat, hogy mást is elkapott a hév az Európa akciójában. Sekélyese vagyok, de a Tortúra kiadása ezzel a piros kabáttal szerintem baromi jó lett, de A Legyek Urára is ezt mondom :)
Igen, már fel is kínáltam eladásra és cserére. (Az Akváriumot is sikerült eladnom :))

katacita: örülök, hogy örültél :) Azóta sem tudtam leülni írni :(
Érzéseim szerint mindkét könyv azt fogja adni, amit várunk tőle.
Jaj, a Legyek Ura nagyon tetszett. Nem piskóta! Azt hiszem volt honnan meríteni pl. az Éhezők viadalához.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...