2013. november 1., péntek

Könyvszaporulat - október

Október nagyon jó kis hónap volt, kimondottan szerencsésnek tartom magam a beszerzéseket tekintve. Régóta vágyott könyveket sikerült megszereznem, ráadásul olyan árakon, amelyeket először el sem akartam hinni. Összesen 4 könyv gyarapította a gyűjteményemet (ennyi mennyiségnek hónapról hónapra még sikerül helyet találnom, de jövőre már nagy gondban leszek).

Az első Linn Ullmann Áldott gyermek c. könyve (azóta elolvastam, poszt is érik belőle) - ez az egyetlen, amelyet az internet nyújtotta "normál" akció keretében szereztem meg. Egyszer csak elfogott az érzés, hogy nekem el kell olvasnom ezt a könyvet, hogy kell valami skandináv olvasmány őszre, így engedtem ennek a késztetésnek, aminek utólag nagyon örülök.
Aztán a második könyv egy Múzeum körúti antikváriumozás eredménye, ez pedig Charles Frazier Hideghegy c. regénye. Olyan nagyon régen szerettem volna már elolvasni, hisz nagyon sok jót írtak már róla, a filmet anno láttam is, szerettem is és Katacita eme bejegyzése után muszáj volt az őszi vagy a téli hónapokra beszereznem, hogy ebben az időben tudjam majd elolvasni.
A harmadik és negyedik könyv egy délutáni antikváriumozás után került a birtokomba, ezúttal a Jászai Mari téri Szőnyi Antikváriumban nézelődtem (ide időről-időre betérek, és csak ritkán jövök ki üres kézzel). Itt akadtam rá egy gyűjtemény keretében Hemingway Vándorünnep c. kisregényére, amit már sokan sokszor ajánlottak, amiről már annyi szépet és jót olvastam, és amit főleg azóta szerettem volna igazán beszerezni, amióta elolvastam A párizsi feleséget. Ráadásul majdnem beszerezhetetlen ez a könyv, tényleg régóta vadásztam rá és ezért is döbbentem meg annyira, hogy egyszer csak ott figyelt az egyik polcon, mindössze 500 Ft-ért. Rögtön lecsaptam rá! 
Utána igazából már csak bónuszként nézelődtem tovább, erre megláttam egy szinte új állapotú kiadásban Zilahy Lajos Két fogoly c. könyvét (ezt anno az 1. világháborús egyik olvasmányom kapcsán ajánlotta nekem Nokedli, azóta volt kívánságlistás) és mikor megláttam, hogy csak 240 Ft, bizony nagy mosollyal vittem a két könyvet a pénztárhoz. Kifelé jövet azon gondolkoztam, hogy kb. 3 gombóc fagyi áráért micsoda szuper könyvekhez jutottam. 
Szóval tényleg jó volt az októberi beszerzés: csupa klassz könyv igazán pénztárcakímélő árakon!

10 megjegyzés:

katacita írta...

Óó, a Hideghegy...:) Biztos szeretni fogod! Ígérem :)
Az Áldott gyermekkel én küzdöttem, vagyis még hátravan pár oldal, de asszem többet nem kezdek Ullmannal.

theodora írta...

A Hideghegy és a Vándorünnep tényleg jó vétel volt!! (A másik kettőről nem tudok nyilatkozni) Szép az asztalkád is! :)

Nikkincs írta...

katacita: tényleg csak csupa jót olvastam róla, így biztos vagyok benne.
Tényleg? Ezek szerint nem jött be Neked. Kíváncsian várom majd, hogy mit mondasz róla, szeretem az eltérő véleményeket :)

theodora: mindkettőt nehezen lehet megszerezni, ezért is örültem annyira nekik :)
Köszi! :)

Bea írta...

De régóta keresem én is ezt a Hideghegyet. Biztató, hogy egy antikváriumban rátaláltál, majd én is nézelődök. :-)

Nikkincs írta...

A Hideghegy beszerzésére a konyvar.hu oldalt segítségül hívtam, néha rákerestem, aztán egyszer volt találat, szóval érdemes ott kezdeni a keresést. :)

Andrea írta...

Nekem is ebben a kötetben van meg a Vándorünnep és nagyon jó vásárt csináltál, mert a Bookline antikban 1600-ért találtam tavaly. Nem mintha nem érte volna meg az árát ;).
Most olvasom A párizsi feleséget és felrémlik bennem a tavalyi élmény. Újra is fogom olvasni mostanában.

Nikkincs írta...

Emlékszem, hogy mondtad, hogy így tudtad Te is beszerezni. Tényleg nem hittem a szememnek, hogy egyrészt ott volt a polcon, másrészt ilyen áron (egyébként úgy voltam vele mielőtt megnéztem volna az árát, hogy kerül, amibe kerül, tuti megveszem).
Mivel én nemrég olvastam, így nagyon jó volt friss élményekkel olvasni ugyanazt a történetet, mégis kicsit másképp és Hemingway szemszögéből.

Nokedli írta...

240 Ft volt a Zilahy?!?! Wow :O Nem emlékszem én mennyiért vettem anno, de biztos nem voltam ilyen ügyes :D
Remélem tetszeni fog :)

Nikkincs írta...

Ráadásul tökéletes állapotú, szerintem nem is olvasta még senki sem. Nem is gondoltam, hogy manapság ennyi pénzért is tudok könyvet venni! :)
Biztos, hogy be fog jönni, eddig az ajánlóid betaláltak nálam :)

Nokedli írta...

Érik még kellemes meglepetések az embert :)
És ennek minden alkalommal nagyon örülök :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...