2013. január 5., szombat

Könyvszaporulat és a karácsonyi könyvkupac


Azt hiszem a 2012. év könyvszaporulat szempontjából legtermékenyebb hónapja a december volt. Főként a karácsonynak és természetesen nagyon sok kedves embernek köszönhetem azt az örömet, hogy a tavalyi év utolsó hónapjában 13 könyvvel lett gazdagabb az itthoni könyvtáram. A karácsonyi könyvkupacról készítettem is egy képet, és szerintem olyan megmosolyogtató, hogy nagyobb a kupac, mint a dekorációnak vett mini karácsonyfám.




Az alsó öt könyvet a családomtól kaptam karácsonyra. Ebből négyet én írtam fel nekik, mert minden évben óriási gondot jelent számukra, hogy az ízlésem évről-évre változik, illetve annyi könyvem van már, hogy nem tudják követni, melyek azok, amelyek már a polcomon várnak a sorukra. Így a Galambok őrizői, A felejtés édes íze, a Halhatatlan és A kapitány lánya lettek most a listámra felpakolva és hiába mondtam nekik, hogy ha ebből már egy könyv a fa alatt lapul én nagyon boldog leszek, ők mégis beszerezték nekem mind a négyet. Illetve még magánakció keretében kaptam tőlük egy ötödiket is: Bridgit Ashertől a Provence-i szerelembalzsam c. könyvet.

A 2011-es év volt az első számomra, amikor is a Molyon meghirdetett karácsonyi ajándékozás eseményére jelentkeztem, aminek az a lényege, hogy - mint annak idején az iskolában - kihúzunk valakit a nagy kalapból, akinek karácsonyra egy könyvet küldünk a kívánságlistájáról. Mivel tavaly is nagy élmény volt ez számomra, idén is mindenképpen részt akartam benne venni és izgatottan vártam, hogy megjöjjön a csomag, attól a molytól, akinek az én nevemet dobta a gép. Ez a csomag meg is érkezett jóval karácsony előtt, de jó kislány módjára eldugtam és csak szenteste bontottam fel. És akkor rettenetesen megörültem és nagyon meghatódtam. Ugyanis Jean, aki engem húzott, nem egy, hanem két könyvvel lepett meg engem, illetve sok nagyon kedves aprósággal (tea, karácsonyfadísz, molyos logós kulcstartó, csoki, könyvjelzők). Nem győzöm megköszönni Neki ezt a kedvességet, tényleg oda voltam meg vissza az örömtől. A kupacban a tőle kapott két könyv Galgóczi Dórától a Felpróbált életek és Karen Thompson Walker tollából a Csodák kora.

És a csomagoknak itt még nem volt vége. Egyik nap a postaládába kukkantva Andiamo csomagja várt, amelyet a mai napig nem értem, hogyan tudott a postás beszuszakolni egy aprócska postaládába. (Lehet, hogy ez náluk felvételi követelmény?) Ebben a csomagban W.S. Maugham 3 kisregény c. kötete lapult, amelyet idén szépen 3 részletben fogok elolvasni, nem leszek telhetetlen, be fogom osztani. Kaptam mellé finom szaloncukrot - ami hihetetlen gyorsasággal tűnt el - és két nagyon édes, ötletes saját készítésű könyvjelzőt. Nagyon sajnálom, hogy én nem vagyok ennyire kreatív, de épp ezért imádom az ilyen személyes ajándékokat!

A következő csomag Szilvamagtól érkezett, aki mondta, hogy egy olyan könyvet választott számomra, amit már ő is régóta szeretne elolvasni és az én kívánságlistámon is szerepel. Hadd ne mondjam, hogy mennyit gondolkoztam, hogy melyik lehet ez a könyv, de december 24-én ez is kiderült. Kathleen Grissomtól a Tölgyfa a dombtetőn c. regény volt a csomagban, amelybe Szilvamag még rajzolt és írt is nekem, így ez könyv is a könyvtáram egyik legmegbecsültebb kötete lesz. (A rajzért pedig különösen rajongok!)

Aztán teljesen váratlanul kaptam még egy csomagot és itt megint meg kell, hogy említsem a molyos karácsonyi ajándékozást. 2011-ben lindsey-t húztam és emlékszem, hogy mennyit ültem a kívánságlistája előtt, hogy vajon melyik könyvnek örülne. Erre idén az én kedves tavalyi húzottam óriási meglepetésként engem ajándékozott meg, mégpedig Thury Zsuzsa A tűzpiros üveggömb c. könyvével. Meghatódtam újfent, hiszen nem is számítottam ilyen kedvességre. A moly és az ottani közösség már többször bizonyított számomra, szóval azt hiszem a 2011-es évem egyik legjobb döntése volt, hogy regisztráltam erre az oldalra.

A nagy karácsonyi ajándékozás előtt azért én sem tagadtam meg önmagamat, mert nem álltam meg, hogy ne vegyek könyvet saját magamnak. Három könyvvel gazdagodtam, amelyeket már nagyon-nagyon vártam: Chris Greenhalgh Ingrid Bergman megkísértése volt az első (már ki is olvastam és kedvenc lett), majd egy akció keretében Sarah Addison Allen Sugar Queen - Édes élet és Joanne Harris Csokoládés barack c. könyve landolt nálam.

Bizton állíthatom, hogy életem legtöbb könyvét hozó karácsonya volt a tavalyi és a könyvek számát tekintve ez a december vitt mindent!!! Ezúton köszönöm Mindenkinek, nagyon boldoggá tettetek!

6 megjegyzés:

Szilvamag írta...

Hát nagyon örülök, hogy tetszett, amit a könyvbe "firkáltam"... legközelebb színezek is :D

Nikkincs írta...

Jöhet az is! :) Szeretem ezeket a rajzokat, írásokat, ettől lesznek egyediek a könyveim :)

Szilvamag írta...

Én is nagyon szeretem, ha olyan könyvet kapok, amiben személyes üzenet is van.:)

Nikkincs írta...

Megjegyeztem! :D

Roni olvas írta...

Csodálatosan jó könyveket kaptál! :) Jó olvasást hozzá! :)

Nikkincs írta...

Köszönöm, lassan sorra is kerülnek majd. :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...