2012. augusztus 3., péntek

A hónap leg-leg-leg könyvei #3

Már megint egy újabb hónap eltelt a nyárból. Néha kicsit szomorú vagyok ilyenkor, hogy már csak az augusztus áll előttünk és itt az ősz. Aztán mindig megvigasztalom magam, mert az őszben és utána a télben is ugyanúgy meg szoktam találni a szépséget és olvasni meg minden hónapban lehet. Úgy, ahogy azt júliusban tettem, amikor is 7 könyvvel gyarapítottam az elolvasott könyveim számát. 



1. - 2. Theresa Révay: Párizs fehér fényei - A hársak felett az ég: ez a két kötetes történet annyira a kedvencemmé vált, hogy nehéz megfelelő "leg"-es jelzőt találnom rá. Talán a 2. világháborús regények közül itt kaptam meg magának az akkori történelemnek a legalaposabb bemutatását. De ebben a könyvben találtam rá Max von Passau személyére is, aki a hónap legkedveltebb férfi főszereplője címnek a nyertese.

3. Elizabeth von Arnim: Elvarázsolt április: a legirigyeltebb helyszín győztese ebben a hónapban ez a könyv, ugyanis az általa bemutatott villában San Salvatoreban én is el tudnék tölteni pár hetet.

4. Sabina Berman: Én, Én, Én: a július legkülönlegesebb hangulatú és témájú könyve vitathatatlanul ez volt. Engem nagyon elgondolkodtatott az autista Karen története.

5. Háy János: A bogyósgyümölcskertész fia: ez az a regény, amin a legtöbbször nevettem fel hangosan. Egyik reggel még az ébredezés fázisában kezdtem bele a villamoson, és pár perc elteltével úgy kellett nevetnem, hogy az utazók biztos bolondnak néztek.

6. Elizabeth Strout: Amy és Isabelle: lehet, nem jókor olvastam ezt a könyvet, és más majd nagyon fogja szeretni, de nekem ez volt az elmúlt időszakban olvasott regények között a legelnyújtottabb történet.

7. Agatha Christie: A fogorvos széke: a "legbiztosabb" választás azaz én még Agatha Christie könyveiben nem csalódtam. Tőle mindig a legcsavarosabb történeteket kapom.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...