2017. április 1., szombat

Márciusi zárás

Ez az idei március az egyik legeseménydúsabb hónapom volt. Olyan sok minden történt, és ettől függetlenül nem telt el gyorsan, sőt, inkább olyannak éreztem, mintha két hónap történései zsúfolódtak volna bele ebbe a 31 napba.

Beszerzések

Ebben a hónapban ünneplem a születésnapom, amit idén már nem katasztrófának éltem meg. Hiába, el kell fogadni, hogy megy az idő, de azért még a rolót sem kell lehúznom. Azt mondtam magamnak miközben elfújtam az egy darab gyertyát a tortán, hogy a java még csak most jön. Erre a szülinapra most csak egy darab könyvet kaptam, méghozzá a barátnőmtől és a pláne az egészben az volt, hogy az ő születésnapjára én ugyanezzel a könyvvel ajándékoztam meg, pedig össze sem beszéltünk. Ez volt a Marina Zafóntól. E mellé csak egy könyvet vettem, ez pedig a Park Kiadó egyik újdonsága Jean-Michel Guenassia Javíhatatlan Optimisták Klubja c. története. Áprilisban majd bele is vetem magam, jókat súg a radarom.



Olvasások

Szépen tartom magam az idei évi terveimhez, ebben a hónapban is 6 könyvet olvastam, amelyből 2 a várólista-csökkentésben szerepelt, úgyhogy ezzel a játékkal is remekül haladok (és tök jó könyveket olvasok ennek keretében). Ez a hónap Szabó Magda Az ajtójával kezdődött, ami nagyon kemény könyv, utána kellett is egy kis "könnyedebb" történet és Jandy Nelson Neked adom a napot-jával folytattam, ami nem is volt oly könnyed, mint amire számítottam, de felavattam vele az idei első kedvencet. Utána két olyan könyv került sorra, ahol fiatal fiú volt a főszereplő: elsőként M. O. Walsh Fényed ki ne hunyjon c. történetében merülhettem el a kamasz szerelem rejtelmeiben, majd kicsit ijesztőbb történetet kaptam Zafón Marinájától. Miután márciusban meghosszabbítottam a könyvtári tagságomat, ezért nem is jöhettem haza üres kézzel, így a hónap utolsó két olvasmánya a könyvtárnak köszönhető. Angela Marson Elfojtott sikolya egy nagyon jó kis krimi, idén biztos elolvasom a második részt is. Majd egy érdekes novella válogatást olvastam olasz szerzőktől, ez pedig a Kimondhatatlanul volt. Nagyon tetszett a koncepciója a könyvnek, bár nem voltak egységes színvonalúak a novellák, szerintem nagyon jó beszédtéma lehetne a fiatalokkal a sulikban.

Március egyéb téren szintén mozgalmas lett. Megint változott egy kicsit az életem, új kihívások találtak meg, amelyeknek nagyon igyekszem megfelelni, ez jelenleg elég nagy feladat, de úgy szép az élet ha zajlik. Sok baráti találkozóban volt részem, mintha kezdene minden és mindenki feléledni a téli álomból, aminek én csak örülni tudok. Láttam szuper filmeket a mozikban és itthoni házimozi keretében is, illetve színházba is eljutottam, és bár a Szentivánéji álom feldolgozása nekem kicsit túl modern lett, végül is tetszett és sokat nevettem rajta. Áprilisra hasonló terveim vannak: munkás hétköznapok, jó könyvek (én vásárolni is fogok, bizony!), barátok és találkozók, néhány kulturális program. Szeretem a tavaszt, mondtam már?


A többiek zárása:
 HeloiseDóri, Nita
PuPilla, Amadea

 

6 megjegyzés:

Nita írta...

Éljen a tavaszi pezsgés!
A Javíthatatlan Optimisták Klubjáról megvárom majd a véleményed, monstrumot lassan már csak így merek venni. :)

Kritta írta...

A Szentivánéji álom biztos szuper volt még akkor is, ha nem a klasszikus változat volt. További szuper tavaszi zsongást! :)

Heloise írta...

Ó, de jó lett ez a kép *.*
Úgy tűnik, ez a tavaszkezdet mindenkinek ilyen most - én is úgy érzem, sok minden zsúfolódik most össze (mmint jó értelemben), és iszony nagy energiát ad ez a szép, napsütéses idő.
Csatlakozom a többiekhez: csudajó tavaszi zsongást Neked a továbbiakban is!

katacita írta...

"A java még csak most jön!" :) jupppí!
Tök jó lett ez a kép, és jó kis könyveket szereztél be, bár ugye a Marináról nem hallok annnnyira de annnnyira jókat, de szerintem Barcelona-hangulatnak jó lesz majd nekem is. :)

PuPilla írta...

Sok közös pont lett! Nálam is minden és mindenki feléledni látszik, ennek örömére sok volt az irl elfoglaltság, és elő is van irányozva egy adag megint. :) Ugyanúgy két beszerzésem volt, és bár kicsit kevesebbet olvastam, én is kipipáltam két vcs könyvet! :) Ráadásul nagyon jókat.
Szuper lett a fotód, nekem is nagyon tetszik. :)

Nikkincs írta...

Nita: éljen, bizony :) Jót súgnak a radarjaim, meg a GR-en is jó véleményeket olvastam róla és a Parkban is bízom.

kritta: igazán klassz élmény volt, jókat nevettem rajta.
Köszönöm, neked is hasonlókat kívánok!

Heloise: köszi, tavaszi :)
Igen, a napsütés feltölt, meg végre vannak programok a barátokkal,nem csak az otthon kuckózás.
Neked is szép élményeket kívánok a tavaszra, no meg csudajó könyveket! :)
Köszi, Pupi! :)

katacita: köszi! Hm, nekem is hiányérzetem maradt a Marinával kapcsolatban, de azért a hangulat az megvan.

PuPilla: jó dolog a téli álom utáni aktivitás.
Pacsi, két könyv, két vcs és jók is voltak! :) Idén a vcs-s csapatom nekem eddig tök jó.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...