2014. június 30., hétfő

Könyvszaporulat - június

Milyen is volt ez a június hozzám? A beszerzések terén egészen bőséges és nagylelkű, ugyanis pont az történt, amire számítottam: kicsivel több könyvet szereztem be az idén szokásos havi átlagomhoz képest. Bár, hogy mentegessem magam egy picit, ha a tavalyi vagy az azelőtti évemet nézem a havi 5 új könyv szegényesebb hónapnak számított volna. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mi került fel ebben a hónapban a könyvespolcomra.

Elsőként Amanda Stevens Sírkertek királynője trilógiájának 3. kötetét szereztem be A próféta címmel. Számomra ez a "guilty pleasure" kategória, teljesen rákattantam erre a sorozatra, a hangulatára, a szereplőire. Pont annyira hátborzongató és misztikus, amit még el tudok viselni és pont annyira izgalmas a két főszereplő közötti kapcsolat, illetve az aktuális rész fő szála, hogy "muszáj" legyek folytatni. Azt már felesleges is említem, hogy valami álomszép a könyv kivitelezése és a borítója!
A következő három könyv az idei Könyvhét termése volt. Sokat vacilláltam, hogy egyáltalán kimenjek-e, aztán az első napon, csütörtökön munka után odaevett a fene (elég közel dolgozom a helyszínhez). Tudtam ha kimegyek, akkor nem fogok hosszan nézelődni, célirányosan kerestem két könyvet. Ebből az egyik természetesen Baráth Katalin Dávid Veron-sorozatának 4. kötete, Az arany cimbalom volt, ami óriási szerelem lett, úgy összességében az egész sorozat. A másik pedig Katja Millay Nyugalom tengere c. regénye. Ez utóbbit angolul már olvastam, nagyon szerettem és úgy gondoltam, hogy magyarul is szeretném magaménak tudni. Jó döntés volt! Aztán azért persze tettem egy kört, így találtam rá az akciós könyvek között kemény 500 Ft-ért Kőrösi Zoltán A hűséges férfi c. novellás kötetére. Gondoltam, ennyi pénzért nem hagyhatom ott, így jött velem ez is.
Az utolsó beszerzés szintén egy nagyon vágyott könyv volt. Amint megláttam, hogy rendelhető, le is csaptam Alessandro D'Avenia Senki sem tudja c. regényére. Meglepődtem, mert sokkal vastagabb mint az előző könyve, ráadásul keménykötésű, és már a borítója is áraszt valami megfoghatatlanul érdekes hangulatot.

Szóval ők az új polclakók, nagy örömömre a hónap folyamán az ötös csapatból négyet már el is olvastam és hamarosan kezdem az ötödiket, tehát legalább nem az olvasatlanjaim halmozódnak. Egyébként érdekes ez a könyvharácsolás vagy mi a szösz: néha olyan erős a késztetés, hogy alig tudok ellenállni neki, aztán alszom rá egyet és másnap már magam sem értem hogyan, de saját magamat beszélem le az adott könyvről. Viszont így,  hogy viszonylag normális mennyiséget szerzek be egy hónapban tudok is velük haladni és nem is csalódom a könyvekben, mert tényleg a nagyon vágyottakat veszem meg a végén. Ti hogy vagytok ezzel?

4 megjegyzés:

theodora írta...

ohh a jobb oldali három jó választás volt, a másik kettőt (A próféta, Nyugalom tengere) nem ismerem.
500 ft-ért? Igen jó vétel volt ;) Az arany cimbalom még vár rám, meg nagyon kíváncsi vagyok a D'Avenia könyvre is.

Könyvharácsolás - most egy időre leállok vele, amúgy én is azt szoktam, hogy alszom rá egyet, vagy tudatosítom magamban, hogy lehet vmi nagyobb akcióba később - addig meg lehet már nem is érzem a késztetést, hogy kell :D

Nikkincs írta...

Ne várasd sokáig Az arany cimbalmot, annyira jó volt újra Veron világában :)A D'Aveniát remélhetőleg ma végre el tudom kezdeni.

Általában én is az akciókkal beszélem le magam róluk, azaz majd ha valamikor lesz, akkor lecsapok rájuk. Addig meg kb van vagy 70 könyvem, amit olvashatok :)

zakkant írta...

De szép szerzemények! :) A nyugalom tengerét én is nagyon szeretném majd elolvasni, annyira jó a borítója, és sok jót olvastam róla a BTK_s posztokban.

Nikkincs írta...

Köszi, én is örültem nekik! :) Én nagyon szeretem ezt a könyvet. Angolul is élvezet volt olvasni, és így másodjára is tetszett. Nem tudok dönteni, hogy melyik borító tetszik, ez vagy az, amelyiken a pénzérmék vannak, mindkettő illik a regényhez.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...