2012. december 8., szombat

Könyvszaporulat - november

Azt hiszem, erre a hónapra mondhatom idén azt, hogy piszkosul kirúgtam a hámból azaz elszabadult bennem az a pici, zöldbe öltözött könyvkobold, aki csak duruzsol a fülembe, hogy vegyél könyvet, ne egyet, ne kettőt, hanem többet, még többet! Szám szerint tízet. Igen, tízet. Ennyit garázdálkodtam össze november folyamán. Ebben az évben eddig ez volt a legtöbb, úgyhogy kicsit döbbenten ültem a listám fölött, hogy ezt vajon, hogy sikerült összehoznom.

Arra tisztán emlékszem, hogy Karen Marie Moning vitt először bűnbe. Ugyanis tavaly megvettem a Tündérkrónikák sorozatának első három kötetét, amelyet november folyamán levettem a polcról és olyan szinten elmerültem benne, hogy csak faltam az oldalakat, illetve egymás után a könyveket. Csakhogy a harmadik kötet utáni részek még nem voltak beszerezve, viszont olyan függővéggel zárult, hogy muszáj volt rögvest megvennem a folytatásokat, azaz a Rossz hold kelt fel és Új nap virrad c. köteteket.
Aztán megérkezett egy még október folyamán előrendelt könyv: Luca Di Fulviótól az Álmok bandája. Nagyon fájt már rá a fogam és nem is csalódtam ebben a majdnem 600 oldalas történetben. Utána gyorsan jött egy molyos beszerzés, aminek következtében nagyon kedvező áron jutottam hozzá Jay Asher Kezünkben a jövő c. könyvéhez. 
Folytatásként a molyon felfigyeltem Jojo Moyes Mielőtt megismertelek c. regényére. Nem sokat tudtam sem az írónőről, sem a történetről, de amikor kicsit utánaolvastam, elöntött a "magaménak-szeretném-tudni" érzés. Ez a megérzés most sem hagyott cserben, mert egy olyan történetet kaptam, ami nagyon elgondolkoztatott, megviselt és bizony az utolsó oldalakat sírva olvastam végig, mégis az idei évi olvasmányaim közül az egyik kedvencem lett. Nem is tudom ezt mással jobban alátámasztani, minthogy a novemberi Cartaphilus 40%-os akció keretében gyorsan be is szereztem az írónő másik könyvét (Az utolsó szerelmes levél), amelyről nagyon sok jót olvastam eddig.
November végén pedig megint nem tudtam ellenállni egy akciónak, amelyben a Geopen Kiadó könyveit kínálták igencsak jó áron. Ekkor szereztem be Almudena Grandes Kártyavárak és D.L. Smith Santo Fico csodái c. regényeket. 
A két újabb könyv beszerzése egy hirtelen fellángolásom eredménye: nézegettem, hogy a szépirodalom terén milyen csúnya elmaradásaim vannak és gondoltam, hogy kezdetnek a hiányosságaimat Elizabeth Barrett Browning Portugál szonettek c. kötetével illetve Charles Dickens Karácsonyi énekével pótolnám. Már mindkettőt elolvastam és igazán örülök, hogy e mellett a két rövid, de annál szebb és emberibb mondanivalóval rendelkező könyv mellett döntöttem. A Karácsonyi éneket most, az ünnepek közeledtével szívből ajánlom mindenkinek, nekem legalábbis nagyon jó ráhangolódást jelentett karácsonyra!


2 megjegyzés:

Szilvamag írta...

fúú... hát... én is elfogadnám ezt a szép kis csomagot. :) Álmok bandája, Moyes könyvek és az Asher könyv.... szép.:))

Nikkincs írta...

Igen, elég változatos lett a novemberi beszerzett könyvkupac :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...