2014. november 29., szombat

Egy csendes november - könyvszaporulat

Nagyon fura hónaptól búcsúzom most, felemásra sikeredett. Egyrészt itt a blogon a csend jellemezte, amit nagyon sajnálok, mert sokszor sok minden kikívánkozott volna belőlem, meg persze olvastam olyan könyveket, amelyeket szeretnék ajánlani (azért ezeket majd az elkövetkező időkben szép lassan pótolom).  Másrészt, más téren meg oly sok volt a tennivaló, a jövés-menés, a munka, hogy már megint sikerült visszamásznom (vagy még talán ki sem lábaltam igazán) az ősz folyamán összeszedett megfázásba, illetve a fáradtság miatt az alvás hihetetlenül felértékelődött a napjaimban. Sajnos olyannyira, hogy sok olyan este volt, hogy egyáltalán nem vettem könyvet a kezembe, ami pedig mindig nagyon fel tud tölteni. Most viszont sokkal jobban értékelem az olvasásra fordítható időmet, és nagyon tudok örülni annak, ha adódik egy-egy csöndesebb időszak, pár zavartalan óra, amit a legkedvesebb időtöltésemre fordíthatok.

A fentieket nem panaszként írtam ám, csak amolyan "magyarázom a bizonyítványomat"-képpen, hogy miért is voltam inaktív november folyamán. Az olvasásomon is meglátszik a visszaesés, eddig 3 könyvet olvastam csak el, úristen, ilyen azt hiszem rég volt már az életemben. Viszont az egyik könyv telitalálat volt ebből, ez pedig a Szikomorfán születtem. Helye van az idei Top valahányban az biztos, és hamarosan a gondolataimat is igyekszem összeszedni vele kapcsolatban.

És azért könyvek nélkül sem úsztam meg ezt a hónapot, bár bevallom, hogy szinte a legelején letudtam és egész hónapban nem is gondoltam vásárlásra, mert örültem, hogy éltem :) Mindkét könyvet nagyon szerettem volna a polcomon tudni , és csupa jót olvastam eddig róluk. Az Egy könyvmoly regényes életét el is olvastam és bevallom, számomra egy kicsit csalódás lett. Igazából nem tudom megfogalmazni tökéletesen, hogy miért is, talán többet vártam tőle, talán nagyon rákészültem, talán azt szerettem volna, hogy "kabátkönyvesebb" legyen és én vagyok a legszomorúbb, hogy nem lett az.
A másik könyv Sebastian Faulks Madárdal c. története. Ez most épp folyamatban van és itt sem vagyok elégedett. Mást vártam. Eddig kicsit túlírtnak gondolom, valahogy a regény szerkezetével sem vagyok elégedett, de még hátravan kb. a 30%-a, így a végső ítéletem még azért várat magára. 
Szóval összesen két könyvvel gyarapodtam, szerencsére az olvasatlanjaim számát nem növelik, mert rögtön kézbe is vettem őket.

Milyen lesz december? Azt hiszem könyvekben gazdag és remélem, hogy blogbejegyzésekben is (ha esetleg valakinek hiányoznék :)) Két könyvet ki is néztem már magamnak, meg a család is megkapta a karácsonyi listámat, amin 3 könyv szerepelt és ha ebből kettőt megkapok én már mérhetetlenül boldog leszek, ugyanis az ünnepek alatt a pihenés-olvasás kombinációját irányoztam elő magamnak!

A többiek novembere így alakult.
Amadea
katacita
theodora 
PuPilla

8 megjegyzés:

Szilvamag írta...

Remélem, hogy minél hamarabb kilábalsz a betegségből és újra a régi leszel.:) Igyál sok teát és pihenj sokat!
A vásárlásaid közül pedig az Egy könyvmoly volt az, amit én is kinéztem magamnak, de mivel már mástól is hallottam, hogy csalódás volt a számára, így óvatos vagyok vele kapcsolatban. Megvárom inkább, hogy mit írsz róla :)

theodora írta...

Jobbulást! Én is épp náthával küzdök - sok tea, bekuckózás, olvasás segít...meg a csoki :D
A Szikamorfán sz. érdekel nagyon, várom mit írsz róla, és remélem a december posztban és könyvben gazdag lesz! :)

Nikkincs írta...

@szilvamag: már a fülemen is tea folyik :) de nagyon igyekszem!
Azt hiszem én nagyon rákészültem arra a könyvre, azért volt kicsit csalódás...

@theodora: köszi Dóri, a tea-bekuckózás valóban hathatós gyógymód :) A csokit nem próbáltam még, de most, hogy írtad, egy jó forró csoki is jól jönne :) Neked is jobbulást!
A Szikomorfa egy nagyon eltalált regény, nekem újraolvasós lett :)
Én is remélem!

katacita írta...

Be kéne vezetni a fakultatív téliálmot. Én beneveznék!(persze közben ne öregedjek, ha lehet):D
Az Egy könyvmoly... nekem úgy fest, hogy nagyon senkinél nem talál be, én azért még kíváncsi vagyok rá, de max könyvtárból.
A Szikomorfa csodálatos, nálam is kedvenc lett:)
Várjuk a bejegyzéseket, de csak ha kedved/energiád lesz hozzájuk :)

Nikkincs írta...

@katacita: mekkora ötlet, én is csatlakoznék :)
Nem tudom, azért olvastam én nagyon lelkes véleményeket róla, de valahogy nem volt az igazi a könyv. Persze, már előnnyel indul a könyves alapja miatt, de amúgy nem tudott magának megfogni.
Lesz-lesz, nekem is hiányzott már az írogatás. :)

MiaMona írta...

Erőt, egészséget bloggerina társ! :)
Ó, de nagyon sajnálom a Madárdalt, mert én is szemezgettem vele. Annyira ütős ez a cím és borító együtt. Várom róla a bejegyzésed, hátha a végére feljavul! Bár a túlírtság az nagyon idegesítő tud lenni :S

Nikkincs írta...

Miamona: köszi, igyekszem!
Igen, a cím, a borító telitalálat. Viszont a véleményem nem lett jobb sajnos, pedig én is annyira, de annyira vártam ezt a könyvet :(

Miamona írta...

Sajnálom :( Nehezebb szívvel nyúl mellé az ember, mikor ilyen csábító a könyv...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...